Autobuzele de la Buzău, mai OK decât cele din capitala Europei

Reporterul buzoienii.ro a făcut parte dintr-o delegație care a vizitat zilele trecute capitala Belgiei și a Europei – Bruxelles.

Jurnalistului i-a sărit în ochi, din prima, faptul că autobuzele din Bruxelles se prezentau la fel sau chiar mai modest decât cele din Buzău.

Asta deoarece unii cârcotași de prin Buzău s-au grăbit să numească autobuzele second hand importate de Trans-Bus din Olanda drept „hârburile lui Toma”.

Ei bine, în aceeași notă, se poate spune și că bruxellezii și liota de funcționari și turiști veniți din toată Europa se deplasează – pe la suprafață – cu niște „hârburi” (marca Van Holl, precum cele cu burduf de la Buzău).

O altă similitudine e că unele autobuze circulau înțesate de lume, iar altele – dimpotrivă – aveau doar unul-doi călători.

Reporterul a făcut în grabă câteva fotografii în ziua întoarcerii, dar vă asigură că unele dintre autobuze se prezentau mai rău decât cele din fotografii. La finalul articolului s-au inserat câteva fotografii cu ultimele achiziții ale Trans-Bus, Mercedes Citaro, care sunt peste ce are acum „Bruselul”.

Alte constatări, negative, sunt prezența sacilor de gunoi pe stradă, dar și a oamenilor fără locuință (mulți din România). Unii dintre românii cu vechime de acolo spun că din cauza numărului uriaș de imigranți, starea de bine din Belgia s-a degradat vizibil în ultimii zece ani.

La capitolul de bine/lucruri interesante văzute la Bruxelles pot fi trecute numărul mare de biciclete/bicicliști, dar și prezența pe străzile din zona centrală/turistică a macadamului.

La Buzău s-a scos pe motiv că era demodat.

 

loading...

6 comentarii la „Autobuzele de la Buzău, mai OK decât cele din capitala Europei

 • Dar înăuntru de ce nu faci comparație? Cu cele galbene! Scaune, aer condiționat…

 • Sa nu mai vorbim ca le găsim defecte flancate de comunitari prin toate intersecțiile.

 • Asa e…vai de ei de belgieni si de vestici…. Adevarul e ca ei ne invadeaza, geme Buzaul de emigranti….eu mi-am inchiriat apartamentul cu 1000 Euro unui parlamentar francez si m-am mutat la bunica….
  :)))
  Noroc cu “reporterul” ca a prins asa o vizita de lucru….m-am dumirit acum, am inteles de ce fug romanii din tara…
  :)))))
  Nene…omagii…osanale…ode… dar sa pastram totusi simtul masurii ! Am mai spus, si eu apreciez eforturile primarului Toma dar nu cred ca este cazul sa ne intoarcem la manifestarile megalomanice de pe stadioane, la cultul personalitatii…etc.
  Pe de alta parte trebuia si “reporterul” sa se revanseze pentru o asa excursie…aaa pardon, scuzati, …”delegatie”.
  :))))
  Carpe Diem !

 • Nu zic ca nu sunt decente autobuzele ale noi tip Mercedes sau cele Olandeze, dar cele vechi BMC sunt absolut gunoaie pe roti, daca intri in unul nu iesi fara sa iti versi matele si niste hepatita bonus.
  Presupun ca cele aduse recent au fost igienizate si retapitate inainte de a fi scoase la licitatie, altfel nu imi explic cum de sunt asa curate desi au aceeasi vechime ca cele BMC luate noi cu credit de primarie acum 10 ani.
  Sau poate o fi din cauza ca buzoienii ce circula cu autobuzele sunt o specie jegoasa, spre deosebire de europenii olandezi. Si tind sa cred asta din putinele mele contacte cu transportul in comun, toti betivii si jegosii stau prin autobuze, ajuta si faptul ca au gratis pe autobuz si chiar daca nu au, nu ii deranjeaza nici controlul, ca le e scarba sa puna mana pe ei sa ii arunce afara din autobuz. In Buzau jegosii au imunitate in fata legii, nu se leaga nimeni de ei de scarba, politia prefera sa ignore si sa caute un cetatean curat pe care sa isi refuleze frustrarile si sa ii caute nod in papura sa isi faca norma de amenzi.
  Probabil ajuta si faptul ca pe acolo prin Olanda, de unde provin autobuzele, autoritatile isi fac treaba cum trebuie, spre deosebire de Romania.

 • Așa e, le-au văzut de bune ce erau și să le înlocuiască cu ale noastre din Buzău!!! Logic nu!?

 • O eroare de judecata a fost cand in loc sa doneze catre Tulcea autobuzele alea jegoase galbene, a donat autobuze din alea cumparate noi de prin olanda parca.
  Daca tot le-au dat de pomana la Tulcea macar sa le fi dat pe cele vechi si jegoase, nu pe cele noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.