„Autoritățile locale trebuie să devină motorul atragerii banilor europeni”

Uniunea Europeană oferă  țării noastre foarte multe oportunități în ceea ce privește atragerea banilor europeni, iar în perioada 2021-2027 România poate folosi cel puțin 85 de miliarde de euro.

Însă, în momentul de față noi nu avem o programare sistemică a ceea ce urmează să facem cu banii europeni, astfel încât aceștia să ajungă la beneficiarii reali și să producă schimbări în bine la nivelul societății și să îmbunătățească nivelul de trai al românilor.  

Tocmai de aceea PSD își dorește să vină la guvernare cu o nouă viziune pentru dezvoltarea României prin descentralizarea, simplificarea, asistența profesională și transparentizarea procedurilor de absorbție a banilor europeni.

În guvernarea PSD, autoritățile locale vor deveni motorul atragerii banilor europeni. Descentralizarea alocării fondurilor europene, simplificarea procedurilor și eliminarea blocajelor din prezent sunt priorități pentru noi. Ne dorim să consolidăm relația dintre autorități și beneficiari, precum și să le acordăm acestora asistență profesionistă în pregătirea proiectelor.

Suntem, în primul rând, interesați de creșterea capacității consiliilor județene și a primăriilor de a absorbi fonduri europene. Ne dorim ca fiecare unitate administrativ teritorială să beneficieze de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor și de asemenea, credem că este necesar un sprijin central pentru Grupurile de Acțiune Locală din mediul rural.

PSD își dorește creșterea la maximum a gradului de transparență prin înființarea registrului național al investițiilor publice. Iar toate programele actuale de investiții publice locale, PNDL, CNI, ANL și cadastru vor deveni măsuri suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene.

Pentru a face acest lucru este nevoie de o consultare a partenerilor, autorităților locale şi județene, a mediului de afaceri, a partenerilor sociali și mai ales a societății civile. Pentru ca România să nu piardă această oportunitate unică este nevoie de un plan bine gândit care să pună bazele modernizării României. România trebuie să pună de astăzi bazele unei dezvoltări sustenabile, dar și să stabilească o viziune de țară în funcție de care să-și ghideze pașii de aici înainte.

Citește și:


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.