„Avem banii, proiectul tehnic, mai trebuie să desemnăm constructorul”

Veste bună, blocurile urâte de la intrarea în oraș dinspre Focșani vor fi înfrumusețate.

Primarul Toma a semnat luni la București contractul de reabilitare – pe fonduri europene – pentru zece blocuri mari din oraș, printre care și cele de la avion.

Blocurile de la avion, din lista de mai sus, sunt blocurile C1. Pentru reabilitarea lor era nevoie de acordul tuturor locatarilor, iar unii refuzau să semneze. Primarul Toma a fost nevoit să vină personal la blocurile C1 pentru a-i convinge și pe ultimii proprietari.

Pe lângă cele 10 blocuri prezentate mai sus, pe un alt proiect, tot cu fonduri europene, se vor reabilita energetic, dar și structural, alte 30 de blocuri din oraș (contract de peste 90 mil. €!) printre care și blocurile turn din Micro V și Micro XIV care au bulină roșie.

Vezi mai jos lista:

lista-30-blocuri-reabilitare

Citește și:

loading...

10 comentarii la „„Avem banii, proiectul tehnic, mai trebuie să desemnăm constructorul”

 • Pai, domnule primar, casele din oras cand intra la reabilitare… La bloc vad ca se subventioneaza cam tot…

  Răspunde
 • Treceți pe lista și casele nu numai blocurile.

  Răspunde
 • … desemnat un constructor care nu moare după câteva luni!… să se consemneze la contract!….

  Răspunde
 • Eu sunt un constructor sanatos tun, am si o lopata si un tarnacop, e suficient pentru inceput?

  Răspunde
 • dl. tereaca, dar este un singur bloc la avion, acel bloc C1 care apare si pe lista. de ce ziceti „blocurile”?

  Răspunde
 • Don Primarele despre blocurile din Centru nu se mai zice nimic.Ele nu sunt pe fonduri europene? Cred că după p-ta Daciei in totalitate urmează blocurile . Până la urmă terminați ceva până vă mutați la Parlament

  Răspunde
 • La parterul acelor “blocuri” sunt spații comerciale care funcționează.

  Firmele respective sau proprietarii spațiilor obțin profit din chirii/comerț.

  Să înțelegem că acum mai nou primăria reabilitează gratuit clădiri private din bani publici fără să ceara nimic in schimb ?

  Sau reabilitările sunt făcute cu Dedicație ?

  Că eu unul nu prea înțeleg diferența între privat și public.

  Răspunde
 • Renovarea moderată presupune economii de energie primară cuprinse între 30-60%, în timp ce renovarea aprofundată presupune economii de energie primară peste 60% ( https://www.fonduri-structurale.ro/fisa-proiect/23/planul-national-de-redresare-si-rezilienta/534/pnrr-valul-renovarii-renovare-energetica-cladiri-rezidentiale ). Adică izolație fațadă cu și fără ”termopane” e bănuiala mea.
  ”Băieții”, anul trecut, cereau în jur de 100 lei mp (manoperă și materiale). Probabil că diferența de cost cu ce avem în știre e dată de schele, impozite și taxe ale angajatorului, pentru angajați, măsuri ample de securitate în muncă, garanție etc.
  Problema va fi că, după ce că trotuarele de pe Unirii au fost făcute cum au fost făcute, acum vor primi tencuială și mizerie de la anvelopări (dacă nu se vor sparge dalele), că așa e corect tehnic, întâi trotuarul casei, apoi casa ridicată (înțeleg că trecea căruța cu fond european dacă nu aplicam repede și de aceea la anul și Compania de Apă se va apuca de spart ce s-a asfaltat anul acesta).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.