RER a mai amenajat 11 platforme îngropate în municipiul Buzău!

Încă un pas spre civilizație făcut de orașul Buzău.

Astăzi, au fost inaugurate cele 11 noi platforme îngropate realizate de RER SUD în municipiul Buzău.

„Noutatea e apariția, pe lângă pubelele pentru reciclabile și menajere, a celei pentru deșeurile biodegradabile. Adică resturile alimentare și vegetale care, atenție, pot fi folosite la fabricarea compostului. În cele 11 locații unde am amenjat aceste noi platforme am alocat personal pentru instruirea cetățenilor. De acum, există toate condițiile, e păcat să nu reciclăm. În plus, dacă reciclăm și prețun la gunoi va fi mai mic, scăpăm de accizele impuse de Uniunea Europeană”, a declarat azi Liviu Mocanu, directorul RER SUD Buzău.

La solicitarea unor cetățeni riguroși din punct de vedere igienic, noile platforme au fost prevăzute cu pedală, astfel încât capacul nu mai trebuie ridicat cu mâna.

„Cu cele 11 platforme îngropate construite de RER și cele 12 pe care le va face Primăria, plus cele 3 de anul trecut, se va ajunge la un procent de 25% din total. Vom continua aceste investiții astfel încât în Buzău să existe doar platforme îngropate. Ideea este excelentă, scăpăm și de miros, și de mizerie, și de maidanezi, dar se face și reciclare”, a spus și primarul Toma.

Încă 12 în decembrie

În luna decembrie, firma specializată din Timișoara va mai realiza, din banii primăriei, încă 12 platforme îngropate.

Conform listei prezentate reporterului buzoienii.ro, favorizat va fi cartierul Dorobanți, unde se vor amenaja șapte din totalul de douăsprezece.

O platformă cu trei pubele costă 8500 de euro, iar una cu patru, zece mii de euro.

Mai jos este prezentată o galerie foto de la inaugurarea de astăzi și un clip video cu declararațiile directorului RER, primarului și viceprimarului.

Citește și articolul: Vicele Apostu despre drumul pe câmp din Broșteni care ar ocoli rondul de la Carrefour: „Ideea e foarte bună, dar…”

loading...

3 comentarii la „RER a mai amenajat 11 platforme îngropate în municipiul Buzău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.