„Avem peste două mii de buzoieni care semnează cu degetul!”

E o realitate crudă la Buzău.

Suntem campioni naționali la numărul de asistați social – buni de muncă! Peste zece mii! În niciun județ din țară nu se mai întâmplă așa ceva.

„Da, să nu vă mirați. Peste două mii dintre ei se semnează cu degetul. Nu au fost niciodată la școală. Numărul analfabeților e în realitate mult mai mare. Mai avem în județ încă 3-4 mii care au făcut câteva clase, dar n-au învățat nimic” – Ionel Tociu, șef AJOFM Buzău

Buzău, cifre oficiale, sursa AJOFM Buzău

Persoane fără studii deloc – 2500! 

Cu maximum patru clase – 2500!

Cu maximum opt clase 3600! (date oficiale AICI și AICI)

„Aceste mii de asistați vor primi indemnizație toată viața?”

Reporterul buzoienii.ro l-a întrebat pe Ionel Tociu dacă acești adulți, toți buni de muncă, vor fi plățiți până la finalul vieții de statul român.

„E foarte greu de schimbat ceva. Pe acești oameni nu-i va angaja nimeni câtă vreme nu vor ști să scrie și să citească. Mulți dintre ei sunt de la țară, din sate îndepărtate, trăiesc în sărăcie. În orașul Buzău am avut un program de alfabetizare, s-a numit „A doua șansă”. Dar cum să-i aduci pe cei de la Calvini ori Viperești până la Buzău pentru așa ceva? Nu vine nimeni”.

Tociu, o propunere

„Am o propunere, dacă dorim să scădem din cifrele de mai sus. În vacanța de vară în comunele cu probleme, se pot uni și mai multe la un loc, învățătorii și profesorii să țină ore de alfabetizare. Avem și unde, școlile sunt libere. Puteți să-i spuneți și voluntariat, deși nu-i chiar așa, întrucât cadrele didactice sunt totuși plătite”.

Citește și:


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

5 comentarii la „„Avem peste două mii de buzoieni care semnează cu degetul!”

  • Daca nu-i obliga nimeni ,mama lor de legi strambe!

  • Domnule Tereaca, intrebarea care trebuie pusa autoritatilor, cat dintre acesti oameni cu doctorat au PERMIS DE CONDUCERE?
    Foarte interesant, nu?

  • Pentru Ciprian. Bună întrebarea!

  • Pai si laptopul sau telefonul il deblochezi cu amprenta.. ARITIFICIAL INTELLIGENCE o sa ne traduca live din alte limbi, in casa intram pe baza de amprenta… Totul e digitalizat.. O avem pe Siri si Alexa care vb cu noi. La ce bun sa mai stim sa scriem?

  • chiar asa ! sa verifice Politia cati au carnet desi n-au fost o zi la scoala!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.