Avem rezultatele finale + o informație nouă

În municipiul Buzău, 87,12% din cei care au venit la referendum au votat DA (10.032 buzoieni)

12,87% au votat NU (1256 de buzoieni).

Întrucât prezența a fost doar de 10,68%, în municipiul Buzău referendumul nu a fost validat.

În orașul Buzău, rezultatul celor care au votat NU ar fi fost cu siguranță mai mare, întrucât unii dintre buzoieni au ales să boicoteze (probabil câteva mii).

În comuna Țintești, referendumul a fost validat cu o prezență de 43,03%.

86,62% dintre ținteșteni au votat DA (1341 de cetățeni) și doar 13,38% au votat NU (172 de cetățeni).

Atenție, dacă în orașul Buzău referendumul s-ar repeta peste câțiva ani și, ipotetic, ar trece, cei de la Țintești n-ar mai trebui să vină la urne.

La Țintești, majoritatea cetățenilor au votat pentru unire. „Avem peste o mie de ținteșteni care sunt plecați în străinătate. Dar ei nu pot vota. Dacă ar fi votat și ei prezența la vot ar fi depășit 50%”, a spus Aurel Stoica, primarul din Țintești
loading...

3 comentarii la „Avem rezultatele finale + o informație nouă

  • Dacă amețiții aia, care au votat nu, stăteau acasă (cred ca ei au vrut sa vadă cum mai e cu procesul electoral sau au fost membrii comisiilor de vot) rezulta ca doar 9,3% din populatia majora a Buzăului era de acord cu aceasta unire. Bănuiesc ca sunt familiile, provenite din Țintești și aparatele de partid ale susținătorilor pnl și usr (datorate lui Bolojan și Ungureanu). Doar cei care aveau ceva interese în chestiune.

  • Domnule Auraș Tereacă, nu mai căuta scuze, motive, realitatea e clara si cruntă, cetațenii orașului au dat nu o „palmă”ci un „pumn” administrației locale. Degeaba încercați s-o dregeți, nu vă iese, macar de data asta fiți echidistant că de cinci ani tot preaslăviți în stânga și în dreapta.

  • Mai e cineva echidistant în presa din Buzău, România, Europa etc.? În realitate e și greu, întrucât suntem oameni, nu roboți, și fiecare dintre jurnaliști are simpatiile și antipatiile sale, funcție de educație, intelect, experiențe personale etc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.