„80 milioane de euro vor ajunge la Buzău în anii următori”

„E un clasament oficial. Buzăul a urcat până pe locul 7 în topul marilor orașe din România care au semnat contracte cu fonduri europene”, a anunțat primarul C-tin Toma.

„Banii nu au sosit încă, dar vor veni în lunile și anii următori. O să vedeți. Avem toate contractele cu fonduri europene semnate, urmează desemnarea firmelor care vor executa investițiile și începerea efectivă a lucrărilor”, a anunțat Toma.

Toma: „Da, sunt orașe precum Oradea și Clujul înaintea noastră. Dar primarii de acolo, Bolojan și Boc, au avut cel puțin trei mandate în spate, au avut timp să-și pregătească proiectele ca să aibă mereu și în execuție”

PROIECTE APROBATE BUZĂU

*Modernizare Bd. Unirii, Aleea Industriilor și str. Transilaviei

*Modernizare Piața Dacia și Aleea Trandafirilor

*Extindere sistem monitorizare video

*Modernizarea restului de stații de autobuz din Buzău

*Extindere Parcul Tineretului înspre râul Buzău

*475 de biciclete și 48 de stații de închiriere

*Parcare tip Park&Ride în locul poligonului auto (Calea Eroilor)

*Construcție grădiniță nouă (Aleea Parcului) și creșă nouă (str. Col. Buzoianu)

*Anvelopare blocuri

Investiții mari va face în mun. Buzău și Compania de Apă care a semnat la rându-i un contract de aproape 300 de milioane de euro – fonduri europene – pentru întreg județul Buzău.

Citește și:

loading...

24 de comentarii la „„80 milioane de euro vor ajunge la Buzău în anii următori”

 • Deci 4 ani sa semneze contractele, alti 4 sa faca licitatiile, si poate alti 4 sa se si faca ceva. Lauda-ma gura ca-ti dau prajitura! Suntem pe locul 7 la nimic, poate dc se va face ceva, desi nu cred ca e in stare. De 30 de ani nu fac nimic pesedeii, si se trezesc acum vorbind. Unde sunt toate promisiunile din campania precedenta de locale? Nu s-a facut nimic din ce s-a promis. Nu se va face nici de aici inainte. Ba se va face, se va fura in continuare.

  Răspunde
 • De promisiuni ne am saturat, ceva concret faci? Fara avioane și locomotive !!!

  Răspunde
 • Cu proiectul park & ride o sa fie bani aruncati.La comoditatea noastra nu o sa lase nimeni masina sa circule cu bicicleta sau autobuzul.

  Răspunde
 • Nelu, dacă te întorci cu spatele, evident că nu vezi nimic! Adică 78% dintre buzoienii care au votat locomotiva pesedeului sunt niște tâmpiți! Numai tu și restul de procente bubuiți de inteligență! Inteligenți precum Laurențiu Baranga abia numit de Ludi Orban șef la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor care a fost descoperit că și-a falsificat diploma de bacalaureat. Laurențiu Baranga ajunsese și conferențiar și preda unora și mai deștepți și mai instruiți decât el. Unde mai pui că a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Prin mâna lui au trecut certificatele ORNISS, cele care se acordă celor desemnați să opereze cu secretele importante ale statului român și ale Tratatului Nord-Atlantic.

  Răspunde
 • In alte orase acesti bani europeni se folosesc pentru proiecte mari si importante; la Buzau se fac investitii in obiective minore, fara importanta (biciclete, statii de autobuz, supraveghere video, Piata Daciei, parcare etc), pentru a nu se plati o suma mare cu cofinantarea; proiectele s-au facut de regula cu imprumuturi si fonduri de la Guvern (PNDL); acum trebuia sa se lucreze pe Horticolei,Transilvaneiei,Industriei, etc.

  Răspunde
 • Nea pixele,mai usor cu statistica ,a fost votat DE MAI PUTIN DE 30% DIN BUZOIENII CU DREPT DE VOT…….procentul pe care tu il clamezi este RAPORTAT LA CEI CARE S AU PRDZENTAT LA URNE…..

  Răspunde
 • Ceea ce evidențiază foarte bine mai sus „Pixelu Albastru” nu e altceva decât binecunoscutul „sindrom” de care suferă societatea românească a ultimilor 30 de ani : inversarea piramidei valorilor. Numai așa un individ fără diplomă de bacalaureat poate fi profesor la facultate.Mai grav este că mulți dintre politicienii noștri se înhăitează cu asememea indivizi , fiind și ei convinși că „cine nu e infractor, e prost”.Mediile de informare ne zic că citatul menționat de mine ar aparține patronului Realitatea Tv , care vedem că-și invită și remunerează colegul de penitenciar , pe Miron Mitrea în emisiunile postului.Cine are răbdarea să-l urmărească , poate vedea tupeul politicianului într-un clip difuzat adesea pe post , în care Mitrea face apologia luptei fără scrupule din lumea politică .
  Din nefericire , infractorii nu vor da niciodată înapoi , atâta vreme cât politicienii se vor înhăita cu ei.

  Răspunde
 • Lasa-l domne, nu-l mai urca! Cu cat il duci mai sus, cu atat riscul de a-si sparge capul cand o cadea e mai mare! Ce comparam? Bani care in alte orase au fost deja cheltuiti si proiectele realizate, cu bani promisi pentru urmatorii 4 ani? Asta nu-i un non-sens, sau vrajeala, sau cumvrei sa-i spui?

  Răspunde
 • Pixeleee! Ce-are bre ce spui matale cu primarele nostru?

  Răspunde
 • Nea’ Costele, cei care nu votează nu contează. Este dreptul lor de a fi irelavanți. Nu i-a oprit nimeni să voteze. Că tot veni vorba, sunt adeptul votului cu preînscriere, adică înaintea scrutinului cu 2-3 săptămâni mergi frumușel la circumscripția la care ești arondat și te înscrii pe lista celor care doresc să se prezinte la votul programat. Doar cei care s-au înscris vor fi primiți la vot. Votul trebuie să fie unul rațional nu unul emoțional. Nu este normal să se cheltuie resurse pentru cei care nu doresc să voteze. Așadar, înaintea votului efectiv ai toate statisticile legate de prezența la vot, deci se pot organiza rațional secțiile de votare, se tipăresc buletine de vot doar pentru cei înscriși în liste neexistând un surplus de buletine de vot cu care s-ar putea vicia alegerile. Nu mai vorbesc de cifra aia fantasmagorică din Registrul Electoral care crește lună de lună împotriva evidenței. În fine, te las pe tine să descoperi și ce alte avantaje prezintă votul cu preînscriere.
  Aaa, uitam, la localele din 06 iunie 2004 am votat cu CARTE DE ALEGĂTOR. Noima tipăririi acelui carton a fost chiar introducerea votului cu preînscriere. Lași CARTEA DE ALEGĂTOR când te înscrii și o ridici când te prezinți la vot. Aceste cărți au fost retrase fără nicio explicație din partea autorităților și fără nicio întrebare din partea presei. Cineva s-a speriat foarte tare că alegerile chiar ar putea reprezenta voința electorilor și nu mai pot fi viciate.

  Răspunde
 • Conturbatoare, n-are. Numai că oamenii ciumei roșii par niște oameni spre deosebire de oamenii Führer-ului.

  Răspunde
 • Aducere investitori 0, investiții infrastructura necesara afacerilor 0, doar panseluțe…o sa plătească cu vârf și indesat procentul ala mare….sa ne spună pe ce loc suntem și la asistați social și șomeri

  Răspunde
 • Nea’ Ioane, nu vrei să ne spui și de unde să aducă Toma investitori?
  Treaba cu investitorii este complicată. Investitorii vin doar dacă plătesc angajații cu minimul pe economie. Tu, Ioane, ești dispus să muncești 160 ore pe lună pentru un salariu net de 1.400 lei adică 8,75 lei ora de muncă? Și cum ciuma roșie tot trage în sus salariul minim pe economie investitorii se orientează acolo unde salariile sunt și mai mici. Ce vrei să facă Toma în această problemă? Să le promită investitorilor că găsește sclavi care să le muncească pe mai nimic!

  Răspunde
 • Nea pixele se pare ca nu ai inteles mare lucru. Ar fi bine sa ti conservi energia combativa pentru o cauza mai onesta.

  Răspunde
 • Costeluș, nu faci un pustiu de bine să mă luminezi și pe mine, un nefericit care orbecăie în întuneric? Mi se pare o cauză onestă. Hai, fă un efort!

  Răspunde
 • Pixele, ciuma rosie v-a cumparat mereu cu oase aruncate pe jos, la care v-ati repezit imediat si ei au furat in liniste. Si tot saraci ati ramas !
  Cand baronii locali (99% asociati cu PSD) isi vor justifica averile imense, atunci voi vota cu drag acest partid. Ceea ce NU se va intampla niciodata :::)))
  Sa ne spui cate spitale si autostrazi au facut in 30 de ani, nu cu cate sute de lei v-au mituit !

  Răspunde
 • By the way , cred că în curând se vor împlini 50 de ani de la construirea și darea în folosință a Spitalului Județean .(sau poate s-au și împlinit? …mi-amintesc doar că în 1975 , adolescent fiind , am beneficiat de o intervenție chirurgicală de urgență) . O dezgropare și cinstire a „moaștelor” lui Ceaușescu prilejuită de această aniversare , ar fi un simbolic vot de blam la adresa politicienilor ultimelor trei decenii post-decembriste.S-ar simți ei oare deranjați ? Mă îndoiesc , au ajuns să adopte , mulți dintre ei , formula „azi dacă nu ești infractor , ești prost” , pe care unii dintre ei îl și propagă ca pe un slogan.

  Răspunde
 • Nea pixele este suficient sa citesti comentariile de la acest articol.Asa vei observa ca 90% din ele au dubii cu privire la onestitate….Aplica ratonamentul tau potrivit caruia ” cine nu posteaza nu conteaza ” si vei iesi din intuneric…….succes

  Răspunde
 • Toma si prietenii lui cred ca au o intelegere vizavi de nivelul de salarizare din Buzau altfel nu imi explic situatia curenta din orasul asta… din pacate chestia asta cu partidul si promisiunile lui a prins la multi buzoieni … pentru inca 4 ani o sa tot visati sa va acopere gropile de pe stradutele din cartier (de blocuri – o gramada de platitori de taxe care isi clampane masinile in fiecare zi prin gropile din spatele blocului) – sa impuna asfaltarea dupa interventiile la tevile de apa din asfalt ( doar in buzau am vazut santuri umplute cu pietris pe o strada f circulata care au stat asa cu sapatamanile !) – samd…

  Răspunde
 • D-aia te iubesc eu, Cătăline! Pentru că ai privirea selectivă. Vezi numai ce vrei. Averile imposibil de justificat ale bujetarilor di driapta, comparative sau chiar mai mari decât ale baronilor PeSeDe nu le vezi! Bașca mai completezi și dexul cu definiții proprii! Ce-i un baron local? Dar Flutur la Suceava ce este?
  Află că în România conduce un singur partid. Partidul Structurilor compus din foștii securiști și activul conducerii de partid de pe vremea partidului unic, răspândiți în toate partidele create să dea aparență democratică. Nici nu contează ce votăm. La butoane va fi Partidul Structurilor.

  Răspunde
 • Mai important este faptul ca suntem pe primul loc la rata șomajului pe țară!

  Răspunde
 • Pixele, eu nu am oferit nicio alternativa la ciuma rosie, in discutii. Si da, pentru prima oara sunt de acord cu punctul tau de vedere, de mai sus.
  Dar trebuie sa recunosti ca atunci cand zici „baron local”, zici PSD. Este brandul lor, singuri si l-au castigat ….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.