Avrămescu: „Faceți-l repede!” | Toma: „Nu e momentul!”

Înființarea unui Parc Industrial la Buzău. E considerată o prioritate de Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău.

„Trebuie încurajate investițiile și crearea de locuri de muncă. E o șansă mare pentru Buzău faptul că în următorii ani Buzăul va avea autostrăzi și drumuri expres spre Ploiești, Focșani și Brăila. Orașului Buzău i se deschid oportunități care nu trebuie ratate. PNL Buzău îi solicită de urgență primarului Toma alocarea de fonduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate cu tema Parc Industrial la Buzău”.

Primarul Toma i-a răspuns liderului PNL Buzău:

„Considerăm că în acest moment în zonele industriale mai sunt multe spaţii libere care îşi aşteaptă investitori. Nu este momentul realizării de către mun. Buzău a unui parc industrial deoarece acesta nu aduce în mod automat investitori. Sunt exemple în ţară unde s-au construit astfel de parcuri şi sunt neutilizate”

Toma a dat ca exemplu Parcul Industrial înființat scriptic la Bistrița, dar care faptic nu a atras investițiile așteptate, iar terenul alocat de Primăria Bistrița acestui proiect e aproape gol.

Totuși, primarul nu a exclus complet ideea Parcului Industrial: „În momentul în care Buzăul va fi conectat la reţeaua de autostrăzi naţionale şi vom avea şi aeroport civil la Boboc vom putea aborda şi o astfel de investiţie”.

Ce presupune înființarea unui Parc Industrial

În primul rând trebuie ca primăria să dispună de un astfel de teren cu utilități disponibile (apă, canal, electricitate, gaze, drum de acces, etc.). Apoi, pentru atragerea investitorilor, trebuie acordate facilități. Chirie modică, scutiri/reduceri de la taxa pe teren, etc.

Acordarea unor astfel de facilități i-ar putea nemulțumi însă pe oamenii de afaceri existenți care 1) și-au cumpărat terenul de pe piața liberă (investind sume importante) și 2) plătesc integral impozitele pe teren.

Citește și:


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

7 comentarii la „Avrămescu: „Faceți-l repede!” | Toma: „Nu e momentul!”

 • În traducere sună așa, “stați să-mi închiriez eu TOATĂ platforma fostei Metalurgica, primită pomană de la tovarășul Iliescu, apoi mai discutăm și de parcuri industriale” Ce ne trebuie nouă industrie la Buzău, așa pot crește salariile prea mult și ne mor “marii patroni” ai urbei, de foame, apoi se deșteaptă lumea și nu ne mai votează.

 • Deci, Toma nu dorește realizarea unui parc industrial deși a promis în campania electorală acest lucru. La acel moment nu putea închiria/vinde din fostul Romet, pentru că avea datorii la stat. Acum, după un mandat de primar, nu mai are probleme financiare. În concluzie, nu va face niciodată un astfel de parc pentru că nu avem aeroport civil la Boboc.
  Lăsați, dom’ primar, “ne mulțumim” cu locurile de muncă plătite cu salariul minim/economie… De ce să prosperăm cu toții, de ce să o ducem bine cât mai multi? Doar unii să chefuiască, restul să muncească.

 • Baga arteziene Tomita…. acolo e baza…

 • Parcuri industriale ne trebuie noua? Pai noi suntem industriasi? Nu, nene, noua ne trebuie grajdurile promise de dl Toma… pentru ca suntem boi… sau, ma rog, cai… tot rumegatoare…

 • Parc industrial ?! DOAMNE FERESTE !
  Piste pentru hipism dom’le, lasati alte prostii…

 • Faceti pista de drifturi, la iesire spre Braila, nu dati banii pe parc industrial !

  Vin strainii sa ne munceasca si sa produca pe spatele nostru ! Sa dea taxe locale , si sa nu dea spagi ( ca nu stiu ce e alea:)

 • SA OFERIM UN EXEMPLU EDILULUI…….PARCUL DE LA CLUJ…………..SOMAJUL IN BUZAU OARE CIT O FI??? LA PRIMARIE SE CUNOASTE..IAR CU RAM, URBIS SI CEI DE LA GAZE……NU PREA ESTE ECONOMIE PE AICI APROPO O LUCRARE RECENT TERMINATA…AIA REALIZATA DE URBIS….ADRESA LINGA SEMAFOR UNIRI….A RAMAS NEASFALTAT MOTIVUL….lipsa fonduri si strada aia de la piata centrala catre HOTEL BUZAU……MULTE LEGATURI EFECTUATE DE CEI DE LA GAZEE ….NEASFALTATE DOAR BALASTRU POATE MERGE DUL TOMA LA PAS SI PRIN APROPIEREA PRIMARIEI..NU DOA PRIN POSTAAA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.