Avrămescu îl presează pe Toma cu Parcul Industrial. „Mințiți buzoienii!”

Domnule primar, mințiți buzoienii de ani de zile! De ce la Vrancea se poate și la Buzău nu e momentul?”.

Întrebarea-acuzație îi aparține liderului PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Deputatul liberal de Buzău consideră că în contextul apropierii de oraș a autostrăzii București – Ploiești – Buzău, primarul ar trebuie să urgenteze înființare unui parc industrial. Lucru care se întâmplă deja la Focșani.

Toma consideră prematură înființarea parcului înainte de apariția autostrăzilor și a înființării la Boboc a unui aeroport civil. „În plus, în Buzău, sunt suficiente spații de producție libere, astfel că orice investitor găsește unde să-și deruleze afacerea”, a adăugat primarul.

Avrămescu: „Despre ce spații vorbiți, domnule Toma” – COMUNICAT

„Cu uimire mi-a fost dat să aflu că un parc industrial pentru Buzău nu e o  investiție bună pe motiv că oricum există spații care nu sunt închiriate în zonele industriale din Buzău și care își așteaptă investitorii.

Despre ce spații vorbiți, domnule Toma? Unde se află, cine deține acele spații și încasează banii din chirii, domnule primar?

Observ că mai nou, Parcul Industrial Buzău nu mai este un proiect bun deși același domn Toma s-a autopromovat în campaniile electorale cu această investiție pe care le-a promis-o buzoienilor.

Toma a mințit în 2016, a mai mințit încă o dată în 2019, când a declarat sus și tare care face mare parc industrial în Buzău. 

Nu numai că nu l-a făcut, dar nici nu vrea să-l facă pentru că, ATENȚIE, “nu e momentul”. Această exprimare nefericită se găsește în expunerea de motive transmisă de Primăria Buzău, după ce PNL Buzău a depus o serie de amendamente la propunerea de buget local prin care a solicitat printre altele și direcționarea banului public către un studiu de fezabilitate ce stă la baza construcției unui parc industrial în municipiul Buzău. 

Mai aflu de la domnul Toma că nu mai e “momentul” pentru această investiție și pentru că îi lipsește autostrada până la Buzău. Țin să-i reamintesc domnului primar că primii pași pentru demararea lucrărilor la infrastructura rutieră care leagă Buzăul de București, printr-un tronson de autostradă, au fost făcuți deja. Acesta este și motivul pentru care autoritățile din Vrancea au ales să facă lucrurile în paralel și să bugeteze un studiu de fezabilitate pentru un parc industrial astfel că, până la momentul la care autostrada Ploiești-Buzău-Focșani va fi gata, Vrancea va avea parcul gata și investitorii vor sări Buzăul și se vor așeza confortabil în județul vecin. Acest lucru se va întâmpla pentru că la Buzău “nu e momentul”.

Dar de ce în programele de candidatură ale domnului primar PSD, Constantin Toma, a fost momentul să fie promovată construcția unui parc industrial și acum, când îl propune PNL Buzău, nu mai e oportun? 

Poate pentru că managementul de tip dictatorial încă persistă la Buzău, pe când la Vrancea s-a schimbat modul de lucru și acolo SE POATE! 

Poate pentru că PNL Buzău a mai propus ca pentru atragerea investitorilor să le fie oferite acestora spațiile cu titlu gratuit pentru o perioadă deterrminată de timp.

Buzăul este unul dintre municipiile din România care nu este luat în calcul de investitori dintr-o serie de motive care se țin în lanț. Printre acestea și lipsa forței de muncă, întrucât în Buzău nu a existat un centru universitar de stat care să-i fi ținut pe tineri acasă și totodată să le fi asigurată calificarea. Cu toate astea, Buzăul are un potențial enorm de dezvoltare, însă totul se oprește în pixul autorității locale lipsite de o viziune axată pe interesul buzoienilor”. 

Citește și:


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

6 comentarii la „Avrămescu îl presează pe Toma cu Parcul Industrial. „Mințiți buzoienii!”

  • Păi nu este clar că trebuie mai întâi închiriate spatiile “marilor patroni” ai Buzăului, adică a celor care-au preluat prin fel de fel de tertipuri acele platforme industriale, iar acum sunt mari antreprenori.

  • Unde să îl facă? Pe terenurile private ale oamenilor? Oricum Toma este sătul de industrie, asta a făcut o viață întreagă dar nu i-a ieșit. Se pare că a avut ghinion la Buzău cu afacerile dânsului. Buzăul oricum a pierdut startul in această competiție.

  • Serios acum, chiar exista spatii suficiente, in zonele special desemnate, care stau in paragina. Tu poti sa construiesti blocuri cate vrei, daca nu esti sanatos la cap cand vezi ca nu ai cumparatori?!? Vrancea nu are industrie grea precum Buzaul, investitiile in confectii si alcool avand totusi limita lor, nu cred ca justifica parc industrial, dar vom vedea. Cert e ca ei nu au spatii precum Buzaul.

  • Marea Liga a Oamenilor de Afaceri buzoieni nu vor parc industrial pentru ca vor pierde imediat forța de munca plătită cu doi lei și vor migra la multinaționale pt bani mai mulți și condiții mai bune. Sa rămână marii afaceriști buzoieni calici in fata japonezilor, coreenilor și taiwanezilor ce își vor deschide aici noi afaceri? Nu mai bine îl conving pe Toma de o politica protecționistă la fel de benefică in producție cum a fost cea in comerț pe vremea când exista doar XXL ul deși orașe de mărimea Mizilului aveau trei – patru supermarket uri. Era bine? Sa o creadă Mutu? Ar fi bine sa apara fabrici super moderne in Buzău care sa producă pentru marile firme componente, sa dea salarii mai mari și in timp sa aducă bani comunității prin taxe? Spune-ți domniile voastre! Sa fiți sănătoși !

  • Chestia cu investițiile e o glumă proastă. Industria României a fost vândută la fiare vechi ca să facă loc altei industrii! O prosteală. România încremenește în subdezvoltare pentru că așa au stabilit stăpânii coloniei. Nu vă mai îmbătați cu apă rece! Românii trebuie să fie salahorii Europei. Și acasă și în afara granițelor.

  • Niciun patronache din municipiul Buzău nu își dorește parc industrial în urbea noastră, pentru că urăsc concurența. La fel și Toma. Preferă să lucreze oamenii pe salariul minim sau să lucreze în alte localități, ori să plece definitiv în alte localități.
    Dar, Buzăul este oraș deschis… să plecăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.