Azi a ajuns primul utilaj. Speranță pentru mii de buzoieni

Fotografia de mai jos ne-a fost trimisă azi de un cititor (căruia îi mulțumim) din comuna buzoiană Sărulești, .

„Azi a ajuns. Utilajul e parcat la Vintilă Vodă. Muncitorii mi-au spus că de marți încep forajele la drum”, ne-a scris cititorul.

Emanoil Neagu: „Începe Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca”

Gata, încep lucrările. S-a făcut organizarea de șantier, de marți se trece la consolidarea terasamentului, vor fi sute de foraje. Atrag atenția că lucrarea e una complexă, într-o zonă cu probleme, finalizarea va dura, nu se bate din palme și gata”, a anunțat șeful CJ Buzău.

Foto: Drum (doar) pietruit la intrare în comuna Bisoca. Asfaltarea șoselei va da un impuls și turismului din această zonă. În doi-trei ani se va putea ajunge din mun. Buzău la Bisoca pe drum modernizat.

Sunt 24,5 kilometri de drum (V. Vodă – Sărulești – Bisoca – Poiana Mărului – Jud. Vrancea), dar într-o zonă deluroasă, plină de pante, rampe și curbe, iar uneori pe un sol predispus alunecărilor de teren.

Valoarea estimată a lucrărilor e de 74 milioane de lei, bani alocați de Guvernul României, dar Neagu și specialiștii din CJ Buzău vor încerca să mute proiectul pe fonduri europene.

Lucrarea va fi executată de o asociere a mai multe firme din care cea mai importantă – WFA Impex – e din jud. Teleorman.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.