Azi a fost desemnat cetățean de onoare al județului Buzău

Emoții astăzi pentru Mihai Melnic, unul dintre profesorii de legendă ai Hasdeului.

Pe dascăl l-au podidit lacrimile și a rămas fără voce atunci când Emanoil Neagu l-a rugat să ia cuvântul.

„Lăsați-mă puțin să-mi restabilesc echilibrul și să pot fi lucid. Vă mulțumesc mult că v-ați gândit la mine. Înseamnă mult, e o recunoaștere a carierei mele întinse de-a lungul a 46 de ani din care 39 doar la Hasdeu. Am fost și director adjunct al liceului pentru nouă ani. Îmi amintesc și acum de propunerea domnului Gubandru. Am fost și eu asemenea dvs. consilier, dar pentru municipiul Buzău, între 1992 și 1996, alături de profesorii Cremarenco și Bogdan Enescu, inginerul Sandu de la Sârmă, domnul notar Olteanu, și alții. A fost atunci un consiliu extraordinar, cu oameni de mare valoare. N-am făcut avere din această profesie, stau și acum în blocul 105 de pe Bd. Unirii. Averea mea e recunoștința elevilor din zecile de generații cărora le-am predat fizica, din care unii au ajuns cercetători, profesori universitari, etc. Mă limitez aici, nu vreau să plictisesc”, a spus Melnic.

Profesorul de fizică a fost emoționat și de gestul unui fost elev, Emanuel Aldea, acum conferențiar la o universitate din Paris, care a ținut să fie prezent la ședința CJ și i-a adus dascălului un buchet de flori.

„Le sunt foarte recunoscător tuturor profesorilor pe care i-am avut. Dar în mod special domnului Melnic, care m-a îndrumat la olimpiadele de fizică din liceu. Îi păstrez un respect profund, mă bucur pentru titlul pe care îl primește acum. De fiecare dată când vin în Buzău încerc să mă întâlnesc cu dumnealui, iar anul ăsta este, iată, mai frumos”.

„Am iniţiat demersul de acordare a titlului de Cetăţean de onoare al Judeţului Buzău domnului profesor Melnic Mihai ca o recunoaştere publică a întregii sale cariere didactice puse în slujba învăţământului românesc şi buzoian. Domnul profesor face parte din galeria profesorilor emblematici ai hasdeului care au contribuit la construirea unor cariere profesionale de excepţie pentru mulţi dintre absolvenţii acestei unităţi de elită a învăţământului preuniversitar. A pregătit elevi pentru olimpiade naţionale şi internaţionale la fizică, obţinând rezultate remarcabile. Prin acordarea acestui titlu, omagiem un dascăl devotat misiunii sale de formator de caractere şi educaţie la nivel de performanţă”, a enunțat Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: „Demisionez pentru că am ales alt partid!”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

Un comentariu la „Azi a fost desemnat cetățean de onoare al județului Buzău

  • Toata stima si respectul pentru Domnul PROFESOR Melnic! Un om si un profesionist desavarsit! Sa va dea bunul Dumnezeu multa sanatate si ani multi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.