emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Azi, Buzău. Decizie a Comitetului pt. Situații de Urgență

La Beceni, mai exact în Tabăra de la Arbănași, vor fi duși cetățenii (buzoieni, chinezi, alții) care vin direct din China și ajung pe meleagurile buzoiene.

ATENȚIE, e vorba de cetățenii care declară la sosirea la aeroportul Otopeni că au intrat în contact direct cu persoane infectate.

„E foarte posibil și e de dorit ca la Arbănași să nu ajungă niciun cetățean suspect. Deocamdată, persoanele care ar declara că au intrat în contact cu persoane infectate ar fi internate la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș – București. Doar dacă s-ar depăși capacitatea institutului, iar persoanele respective ar vrea să ajungă la Buzău se va folosi tabăra de la Arbănași. E o situație ipotetică, dar e bine să ne luăm măsuri din timp” – Denisa Irimia, purtător de cuvânt Prefectura Buzău

La varianta taberei de la Arbănași, fără copii în această perioadă, s-a ajuns după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău a solicitat sprijin Prefecturii Buzău pentru identificarea rapidă a unei locații care să corespundă unor norme de igienă (apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare).

Tabăra de de la Arbănași, vedere din satelit

Azi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a aprobat hotărârea prin care DJST Buzău pune la dispoziție un pavilion de 20 de locuri din incinta taberei, în vederea asigurării carantinării. În funcție de numărul persoanelor cu înalt risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă. DSP Buzău va asigura personalul medical și materialele dezinfectante.

Deocamdată persoanele care vin din China la Buzău (și nu prezintă niciun simptom) sunt rugate să stea 14 zile la domiciliu. Cinci buzoieni și doisprezece chinezi sunt supravegheați în prezent de specialiștii DSP Buzău. Nouă chinezi sunt la Pârscov, iar trei în mun. Buzău. Starea lor este bună, riscul de contaminare fiind infim.

Citește și:

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Azi, Buzău. Decizie a Comitetului pt. Situații de Urgență

  • La Arbanasi coronavirusul o sa moara sigur….de scarba ruinelor in care a fost adus.
    Tabara este o ruina……nu este izolata …nu are canalizare,apa curenta …doar gaze are.
    Propbabil o sa pina pacientii la prajit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.