Azi, în centrul orașului. Imaginile zilei

Lacrimi de bucurie, dar și de tristețe în aceeași zi, în același loc – în centrul orașului Buzău.

Pe seară o tânără a izbucnit în lacrimi după ce prietenul său a cerut-o – în public – în căsătorie.

Băiatul și complicii său au gândit și executat o scenă prin care fata a putut citi pe tricourile prietenilor mesajul „Vrei să fii soția mea ?”.

Mai multe despre acest eveniment emoționant puteți vedea dând CLICK AICI (VIDEO).

De dimineață însă au fost lacrimi grele, de durere, ale unei alte tinere care și-a comemorat o rudă apropiată – ucisă la revoluția din ’89.

La Buzău, în luptele de stradă care au început pe 22 decembrie 1989, au murit 25 de persoane. E vorba de revoluţionari, militari care credeau că se apără de terorişti, dar şi oameni simpli, surprinşi în schimburi de focuri.

În zona municipiului Buzău, cel mai mult s-a tras în Piața Dacia, dar și în Bariera Ploieşti, între cele două unități militare, despărțite de Cimitirul Eroilor.

Astăzi, la 29 de ani de la evenimentele în urma cărora buzoienii au acum parte de libertate și de bunăstare, s-au comemorat eroii revoluției.

S-au aprins lumânări, la monument s-au depus coroane şi jerbe de flori, fanfara militară a intonat „Deșteaptă-te Române”, iar Garda de Onoare a defilat în faţa asistenţei.

Mai multe fotografii de la eveniment puteți vedea în galeria de mai jos.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  În jur de trei sute de inși îl vor urma CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.