Azi, în fața Tribunalui Buzău. Protest cu robe și banderole albe

Azi, la prânz, grefierii din Tribunalul Buzău au întrerupt pentru un sfert de oră lucrul.

În semn de protest s-au strâns în holul și mai apoi pe treptele instituției.

„Protestăm spontan, prin întreruperea activităţii timp de 15 minute, împotriva modului de calcul al salariilor personalului auxiliar, pentru lipsa de uniformizare, pentru nerespectarea recomandărilor venite din partea Ministerului Muncii privind modul de calcul. De asemenea, protestul vizează neplata orelor suplimentare, lipsa materialelor informatice şi de natură să ducă la îndeplinirea corespunzătoare a profesiei de grefier. Aceste aspecte vor contribui, in continuare, la agravarea starii de tensiune si nemultumire in randul categoriei noastre profesionale.  Nemulțumirea s-a exprimat azi prin purtarea unei banderole albe pe braț, fără a afecta activitatea instanțelor și a parchetelor sau programul de lucru cu justițiabilii.  În zilele ce urmează însă, dacă situația nu se va rezolva, suntem dispuși să apelăm la mișcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară și chiar totală a activității” – comunicat Federația Grefierilor din România

Citește și articolul: Patron de pizzerie și restaurant din Buzău cu BMW-ul în flăcări. Iată cui aparținea mașina

De partea cealaltă ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că le cunoaște revendicările grefierilor, că a tratat cu sindicatul lor, și că nemulțumirile lor vor fi rezolvate în cel mai scurt timp.

Citește și articolul: Postarea zilei la Buzău. Sute de felicitări pentru mămică și pentru asistenta de pe ambulanță

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Azi, în fața Tribunalui Buzău. Protest cu robe și banderole albe

  • La „munca” pe care o prestati,voua chiar nu va este rusine? Auzi la ei,au facut „greva” 15 minute! Cat timp sa isi fumeze tigara! Voi nu va dati seama ca provocati doar sila si scarba,HUUUUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  • Oare la pensionari se mai gândește cineva în țara asta ? Suntem categoria cea mai marginalizată a societății .Nu am muncit și noi la rândul nostru ? În alte țări pensionarii se bucură de vacanțe de vis pe vase de croazieră ,și noi abia mai putem cumpăra o pâine de pe o zi pe alta .Și nu mai facem greve ,pentru că suntem bolnavi și neputincioși .

    Răspunde
  • Au protestat și s-au uitat la ploaie.Să nu cumva să se ude.Sunt categorii mult mai ostracizate în țara asta,care au protestat afară,în ploaie,ninsoare.Au făcut un protest cu banderole albe și și-au savurat cafeluța liniștiți.E evident că protestul este pașnic și „uscat”.O duc bine,n-au grija zilei de mâine!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.