Azi la Tribunalul Buzău se va da verdictul
Emoții azi pentru cei două sute de polițiști locali de la pază.
Un judecător de la Tribunalul Buzău va decide azi dacă îi ține în continuare angajați la stat sau dacă lasă executivul Primăriei și Consiliul Local să administreze orașul conform votului dat de cetățeni.
Primăria Buzău susține că are de partea sa – în acest demers:
1) Legea. „Un polițist local la mia de locuitori”
2) Decizia de impunere a Curții de Conturi către Primăria Buzău. „Respectați legea!”
3) Impunerea Prefecturii Buzău: „129 polițiști locali”
De partea cealaltă, polițiștii locali de la pază susțin că acel paragraf din lege nu li se aplică lor, întrucât nu sunt funcționari publici, ci personal contractual. Un atu pentru cei 200 de angajați e și că Guvernul a amânat cu șase luni (din decembrie 2023 pentru iunie 2024) obligația impusă primăriilor de a-și modifica organigramele și a micșora schemele de personal.
De decizia judecătorului ține într-o bună măsură administrarea și dezvoltarea orașului, întrucât polițiștii locali au blocat din 2017 organigrama Primăriei Buzău, astfel încât – de atunci – nu se mai pot face angajări ori înființări/desființări de direcții în cadrul primăriei.
Judecătorul de azi decide doar suspendarea sau nu a hotărârilor Consiliului Local, dar importanța este maximă întrucât, se știe, în România procesele durează cu anii.
Citește și:
Ce tari sunt polițiștii locali. Sa blocheze organigrama de atâția ani! Bine ca na blocat angajările în tot sectorul bugetar din România.
Numai in Romania se pot intampla astfel de anomalii, sa contesti in instanta o lege care trebuie aplicata si deja se aplica in alte orase. De noaptea mintii. Intr-o tara normala la cap, orice actiune in instanta de acest fel, se respinge din start.
Doar în România există așa ceva, să nu poți să te organizezi cum trebuie. La noi, să dai un bugetar afară este foarte greu, dacă nu chiar imposibil. Acest lucru se întâmplă din cauza politicienilor care au făcut legi de doi lei, legi care pun pe primul loc angajatul și nu serviciul oferit de către angajat populației. Multe posturi există pentru a avea unii un loc de muncă, un fel de recompensă pentru loialitatea față de partid.
Este nevoie de reformă administrativă, apoi de reforma angajaților. Unele posturi nu se justifică! Este și cazul așa-zisei poliții locale, în fapt niște angajați ai primăriei, niște impostori care se cred polițiști, deși nu sunt! Locala a fost creată pentru a avea și primarii poliția lor, nu pentru cetățeni.
Nu avem nevoie de locali!
Există Poliția Română! Există Jandarmeria Română! Este de ajuns!
Domnule Toma, legea spune maxim un local la 1.000 de locuitori, minim niciunul! Optați pentru ultima variantă sau pentru cât mai puțini locali așa cum a procedat domnul Bolojan în Oradea (vreo 70 de locali la circa 200.000 de locuitori).
Domnule Toma, puneți pe primul loc cetățeanul și servicii oferite acestuia de către primărie.
Vai de capul tău.
Sper ca domnul judecător să stea strâmb și să judece drept! Să dea câștig de cauză primăriei! Să scăpăm de acești locali-paznici plătiți cu peste 4.000 lei net/lună, cu posturi călduțe unde vin să se odihnească.
Politia locala a câștigat astăzi, ca de fiecare data! Dovedind ca primarul si angajații primăriei sunt incapabili. Reforma sa înceapă din primărie și sa zboare toți incapabili care cheltuiesc bani publici pentru răzbunari personale. Polițiștii locali din paza sunt personal contractual nu funcționari publici! Responsabilii pentru aceasta asa zisa reforma sa răspundă și sa plătească din bani personali avocații primăriei!
Daca sunt personal contractual sa nu se mai numeasca politisti locali, ci gardieni sau paznici. Sa nu mai beneficieze de norma de hrana si alte drepturi ale politistilor locali.
Eu zic sa avem criterii de performanta pentru salarizare si in primarie!!