Azi, niciunul n-a mai avut chef de zâmbete. Situație un pic frustrantă pentru PSD Buzău

Încă o pierdere pentru județul Buzău.

După ce Marcel Ciolacu a fost demisionat din funcția de vicepremier, de azi e sigur că nici Lucian Romașcanu nu va continua ca ministru al Culturii.

În acest fel, județul Buzău va rămâne fără niciun ministru. Un pic frustrant pentru pesediștii buzoieni care rămân fără niciun om în executiv, deși la alegeri PSD Buzău a obținut în ultimii ani locuri fruntașe.

Astăzi, s-a anunțat structura viitorului guvern, iar la Cultură locul lui Lucian Romașcanu va fi luat de actorul George Ivașcu (PSD).

Romașcanu va mai fi ministru până luni seară, când noii miniștri vor fi trecuți prin Parlament și învestiți de președinte.

Buzoianul își termină astfel un mandat de 7 luni, în care, deși la început a fost privit cu oareșce îndoieli din cauză că în trecut a lucrat în presa tabloidă, pe parcurs a început să fie privit ca unul dintre miniștrii buni. „E un băiat deștept”, a spus Tudose în fața lui Gâdea la Antena 3, când a fost întrebat care i-au fost cei mai buni miniștri.

Citește și articolul: În atenția șoferilor din Buzău. Ce șanse de câștig ai dacă dai Poliția Rutieră în judecată!

Plecarea lui Romașcanu de la Cultură îl lovește în plex și pe primarul C-tin Toma care spera la o finanțare de aproape un milion de euro în acest an  de la Ministerul Culturii pentru finanțarea activităților pregătite pentru Centenar de la Buzău.

„Să nu dramatizăm. Ne-am păstrat toți secretarii de stat. PSD Buzău e într-o situație bună, iar în viitor  situația va redeveni din nou foarte bună” – parlamentar PSD Buzău

Atât Romașcanu, cât și Ciolacu vor rămâne parlamentari de Buzău, dar fără funcțiile de dinainte de a urca în Guvern.

Romașcanu a fost șeful Comisiei de Cultură din Senat, iar Ciolacu secretar al Camerei Deputaților.

Citește și articolul: Polițist local pozat la pariuri sportive. Fotograful are o sugestie pentru agenții locali

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Azi, niciunul n-a mai avut chef de zâmbete. Situație un pic frustrantă pentru PSD Buzău

  • Inițial, doream sa abordez o poziție dura, însă mi-am impus sa apreciez prestația politicienilor buzoieni de pe alta poziție. Cea a unui simplu cetățean, care a fost permanent la vot, deci am acordat încredere celor care in timp au condus Romania intr-un fel sau altul. De aceea, am pretenția ca cei care ne reprezintă sa fie cu adevărat responsabili. Din păcate, constat si nu pentru prima data, ca cei care apar in fruntea listelor, puși de nu știu cine sau pe ce criterii, ca in realitate nu au „inteligenta politica” necesara, pe lângă pregătirea politica bine consolidata astfel încât orice decizie pe care o iau sa o facă responsabil, după serioase si profunde analize.
    Prin felul in care au manifestat „opoziție” in propriul partid dovedește ceea ce am spus mai sus. Acum ei sunt responsabili in fata sutelor de mii de buzoieni care au crezut in promisiunile lor, iar mai devreme sau mai târziu, vor plăti aceasta „factura”. Nu se poate sa ne dea acum asigurări ca ei au fotoliile asigurate. Cum vine asta??? Iar noi ce sa facem, sa ne înscriem pe listele de așteptare la audiente in cartier si sa le spunem ce avem de spus in fata??? Mă tem ca nici asta nu o putem face.
    Sunt foarte curios sa aflu cum vor rezolva problemele bugetelor CL din UAT-uri. Acolo, toți primarii si-au tras salarii pentru ei si angajații proprii astfel încât in câteva luni bugetele lor vor îngenunchea. Apoi ce credeți ca o sa le spună primarii (cei cu voturile) oamenilor? Singura măsura asiguratorie a guvernului Tudose a fost sa treacă bugetele școlilor la Inspectoratele școlare, deci direct de la guvern. Altfel, pierdeau si profesorii.

  • Se pare că guvernanții noștri au uitat ce înseamnă aceea recunoștință .Județul Buzău s-a numărat printre județele fruntașe pe țară în alegeri ,unde au votat cu PSD .Din păcate pierdem doi oameni care nu au uitat de unde au plecat și ne-au ajutat cum au putut .Așa e viața .Uneori sunt și câini care mușcă mâna oamenilor ce i-au hrănit .Îmi pun totuși speranța că și de acolo unde sunt ,buzoienii noștri se vor bate pentru noi .Vânt din pupa .

  • Măi Adriane, pot oamenii să voteze cu 99% sau cu 199%, nulitățile tot nulități rămân. Ce, votul sau funcțiile îți dau și minte, cultură, caracter, valoare umană? Buba mare rămâne politica de resurse umane a tuturor partidelor. Sunt ocolite adevăratele personalități, competențe și caractere. Propulsați numai lichele, pramatii, lingăi, învârtiți fără carte, fără meserie, fără orizont, crez, ideal, viziune și patriotism. Ce așteptați de la foșgăiala asta de guzgani ai traiului bun, fără muncă, fără strălucire și brumă de conștiință civică? Să vă pice și vouă ceva firimituri de la masa îmbogățiților din salarii de bugetari?

  • George Ivascu e un nume respectat in cultura romana,nivel la care romascanu nu va ajunge decat in visele lui.In ceea ce-l priveste pe Marcel ciolacu,in afara de faptul ca era omul care statea in spatele lui Toma nu-mi dau seama sa fi facut ceva in guvern.Faptul ca acest articol e posibil arata ca in Romania banii se duc in functie de oameni si nu de comunitati,sau de proiecte,fapt care face ca tara asta sa ramana solid ancorata in seculul XIX

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.