Azi, procesiunea de Florii. Vezi galerie foto

În municipiul Buzău, procesiunea a început la ora 17:00, din Parcul Crâng, și s-a desfășurat pe traseul: bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor și Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”.

Au participat în jur de o mie de pelerini, în majoritate vârstnici. S-a remarcat un grup de eleve de la Școala Generală din Cernătești.

„Au cântat în deschiderea festivalului din Piața Dacia, iar apoi mi-au spus că vor să participe la procesiune. Le-am îndeplinit rugămintea”, ne-a declarat preotul care le-a însoțit.

Participanții au fost întâmpinați, în pridvorul Catedralei, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a oficiat slujba de sfințire a icoanei Intrării Domnului în Ierusalim și de binecuvântare a pelerinilor, apoi a rostit un cuvânt de învățătură.

În aghiasmatarul din curtea lăcașului de cult, au fost scoase spre închinare, alături de icoana praznicului, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

Vezi mai jos galeria foto.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.