Azi s-a aflat. Câți buzoieni au murit în 2020 (anul coronavirus) și câți în 2019

Statistică salvată de noiembrie și decembrie.

De ce ? Pentru că fără noiembrie și decembrie, în 2020 (anul coronavirus) muriseră mai puțini buzoieni decât în 2019 (an normal).

Dar, noiembrie și decembrie (cu cifre record de decedați, 795 și 852) au înclinat balanța decedaților de la Buzău în favoarea anului 2020.

În concluzie, în 2020 au decedat cu 480 mai mulți buzoieni decât în 2019.

Dacă scoatem noiembrie și decembrie din calcul, în 2019 au murit cu 41 de buzoieni mai mulți decât în 2020 (anul coronavirus)

Cifrele au fost furnizate azi la solicitarea buzoienii.ro de către Direcția Județeană de Statistică Buzău.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Azi s-a aflat. Câți buzoieni au murit în 2020 (anul coronavirus) și câți în 2019

  • O analiza subiectiva, dle Tereaca.
    Buzoieni morti, din ce cauza: boli, accidente, moarte naturala, inima rea, din dragoste, etc ?!
    Iar intrebarea tendentioasa din titlu mi se pare o jignire totala la adresa celor care au murit din cauza acestui virus ucigas.
    Punct.

    Răspunde
    • Poate n-am fost cel mai inspirat la acel titlu, dar a fost scris în noima în care sunt destui care se îndoiesc de existența virusului și de utilitatea acestor măsuri excepționale.

      Răspunde
  • Aia din noiembrie si decembrie posibil sa fie cei cu boli grave care au fost amanati si lasati acasa si care intr-un final si-au dat duhul. Iar in primele luni nivelul scazut posibil sa fie datorita celor care nu au mai murit in accidente rutiere, traficul fiind mult redus inainte sa explodeze in toamna.

    Iar in alta ordine de idei, nu stiu ce relevanta are o statistica intre 2 ani. Care e variabilitatea medie si cea maxima din trecut? Fara a lua in calcul amplitudinea maxima generala a fenomenului, e irelevant oricum, poate ca variabilitatea aia e una normala.

    Dupa mine, virusul asta nu e ceva ce se poate vedea clar in statisticile de decese. Daca nu s-ar fi luat deloc masuri, e posibil sa fi devenit observabil si in datele statistice, dar nu cred ca la un nivel dramatic. Fata de alte pandemii, e ceva ce in trecut ar fi trecut complet neobservat.

    Răspunde
  • Sa inteleg ca sectiile ATI pline in toata lumea de cei afectati Covid, IN ULTIMELE 15 LUNI, sunt pura inventie si dvs sunteti din cei care cred acest lucru ?
    Dvs ati avut aceasta boala ?
    Eu, DA.

    Răspunde
  • Freddie Mercury are trecut la cauza mortii „PNEUMONIE”. Desigur, faptul ca era infectat cu virusul HIV si suferea de boala numita SIDA (un fel de infectat cu covid19 si bolnav de gripa aferenta) nu are nicio relevanta. Cand s-o termina cu prostia asta de pandemie, o sa radem cu totii. Bine, unii de prosti.
    Cine are minte sa inteleaga ce ar citi, chiar daca sunt date oficiale vai de mama lor, poate observa ca decedatii, in proportie uimitor de mare, aproape unanima daca luam in considerare marja de eroare, sunt persoane in varsta, bolnavi cronic cu acte sau vizibil suferinzi, gen obezi, fumatori, sedentari, alcoolici (ca daca nu te verifici sau tratezi asta nu inseamna ca nu poti sa ai o problema de sanatate de la care sa crapi, „desi erai tanar, sanatos si niciodata cu probleme”).
    Ganditi-va ca, cu toate masurile de imbolnavire fortata de la inceput, cand batranii erau comasati zilnic cate doua ore la un loc, in spatii inchise, apoi internarile cu japca a celor „infectati” chiar daca nu aveau nicio simptoma, apoi disparitie ca-s nocive a unor medicamente care ar fi putut sa ia la misto virusul „mortal” la orice ora, abia au „reusit” sa produca aceasta statistica.
    Nicio problema, injectii trimestriale, carne sintetica (la nivel de UE se discuta deja de interzicerea consumului de carne rosie) si agricultura intensiva pe baza de chimicale (in India se sinucid cu miile fermierii clasici ajunsi pe drumuri din cauza noilor reguli din domeniu – da-i dracului ca si asa sunt multi si departe de noi!, stiu), asta e viitorul pregatit de catre seful nostru, Bill Gates. A spus-o el, o spune si acum iar lucrurile se intampla.

    Răspunde
  • Domnule Tereacă, câți dintre acești „destui care se îndoiesc de existența virusului și de utilitatea acestor măsuri excepționale” sunt medici sau specialiști în domeniul medical? Mă aștept totuși ca jurnaliștii profesioniști să furnizeze informații sau opinii profesioniste! O zi frumoasă!

    Răspunde
    • Domnule Florian, din păcate, în speța coronavirusului toți specialiștii (din toată lumea, nu doar din România) s-au dovedit neputincioși. Au recunoscut-o și ei. Nu știm nici noi nimic, luăm și noi măsuri la întâmplare, poate-poate merge ceva. De-asta și măsurile astea excepționale de lock-down pentru că nu știau și nu știu nimic. E o bâjbâială planetară.

      Răspunde
  • Virusul ăsta a devenit „asigurarea” perfectă de malpraxis a doctorilor…

    Dacă se întâmplă ceva cu un pacient, îl treci la Covid și … ești curat…

    Răspunde
  • Se poate verifica dacă bolnavii cronici (diabetici, cardiaci, cirotici, etc.) internați cu covid și-au mai luat tratamentul obișnuit! Nu cumva li s-a administrat doar tratamentul anticovid, iar boala cronică a evoluat? Dacă nu și-au putut continua tratamentul pentru boala cronică din cauza internării consider că este un act criminal! Dacă de justiția lumeasca vor scăpa, cea divină își face treaba! Inclusiv la musulmani! Să audă și Arahat!

    Răspunde
  • Exact ce spuneam Auraș! Dacă specialiștii sunt neputincioși, noi, care ne dăm cu părerea după ureche, cum suntem? Crezi că o problemă de acest gen se rezolvă la întâmplare sau de la sine?

    Răspunde
  • @Mihai…

    ….hmmmmm……
    (stii la ce ma refer)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.