Azi s-a aprobat legea. Cameră video la examenul auto proba practică

Parlamentul României a adoptat legea prin care se introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice în timpul desfășurării examenului auto.

„Cred că introducerea acestor obligații de înregistrare a examenelor auto, atât a probelor teoretice, dar mai ales a celor practice va conduce la o mai bună monitorizare a legalității modului de obținere a permisului de conducere și, prin extrapolare, la trafic auto mai sigur și șoferi mai bine pregătiți. Se va pune astfel capăt speculațiilor potrivit cărora cineva a luat permisul de conducere în baza altor premise decât cunoștințele și abilitățile proprii, fapt benefic și pentru cel examinat și pentru examinator”, ne-a declarat Ionela Viorela Dobrică, deputat de Buzău, care a votat în favoarea acestui proiect de lege.

Potrivit noilor prevederi, pentru proba practică sistemele tehnice de monitorizare se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acesteia și vor fi asigurate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor care organizează examenul.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/uras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Azi s-a aprobat legea. Cameră video la examenul auto proba practică

  • Mai mulți examinatori trebuia să se bage, s-a ajuns dracu la 2 luni de așteptare…

  • Numai 2 luni?!?!3 luni jumate nu zici…

  • Pardon, la 5 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.