Băiețelul din Buzău a dezvoltat o complicație după coronavirus

Jurnalul de la Antena 1 a anunțat cazul special al unui băiat de 8 ani din Buzău.

Părinții acestuia au avut săptămâna trecută test pozitiv, dar nu și copilul.

În weekend însă, băiatul a făcut febră, era somnolent şi îl durea capul, aşa că a fost dus la urgențe la spitalul din Buzău.

Medicii de la Buzău au considerat că puștiul are meningo-encefalită şi au decis să îl transfere la București la „Spitalul de copii – Gomoiu”. Aici a fost testat din nou pentru covid iar de această dată testul PCR a ieşit pozitiv.

Starea băiatului s-ar fi agravat, iar medicii din București cred că pe lângă coronavirus puștiul ar fi dezvoltat și o boală rară denumită boala Kawasaki.

Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu: Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică.

Băieţelul este acum internat la Terapie Intensivă, dar starea lui este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, aşadar respiră fără ajutorul aparatelor. Din păcate, combinația Covid19 – Kawasaki i-ar fi afectat (grav) plămânii.

Buzoianul este tratat de o echipă de medici formată din anestezist, neurolog, pediatru şi un infecţionist de la Matei Balş. Este îngrijit și de mama sa.

Există supoziții, iar specialişti din întreaga lume cercetează această speță, că sindromul Kawasaki ar putea să fie declanșat (și de) coronavirus.

Boala Kawasaki este una inflamatorie, din cauză necunoscută încă. Diagnosticul se bazează pe caracteristicile clinice, care includ: febră prelungită, erupții cutanate, umflarea mâinilor și picioarelor, iritarea și roșeața ochilor, umflarea glandelor limfatice, iritarea și inflamația gurii, buzelor și gâtului. 

Cea mai gravă complicație a bolii Kawasaki este deteriorarea arterelor coronare, care, în cazuri rare poate pune viața în pericol. Tratamentul precoce, cu imunoglobulină intravenoasă, reduce riscul acestei complicații de la 25% la 5%.

loading...

6 comentarii la „Băiețelul din Buzău a dezvoltat o complicație după coronavirus

 • Aici este mana iohannistului acela de @Kawasaki de pe forumul nostru. Ce ti-a facut ma bietul copil de l-ai infectat cu boala ta?…….[Leo]

 • timotei lasă comentariile!

 • Bai Leo, daca tu crezi ca se pot face glume intr-o situatie ca asta.Sanatate multa copilului!

 • Sunteti atat de abominabili incat v.ati dori sa moara ca sa aveți un mort la acea vârstă…inimaginabil cata răutate poți vedea la medicii din ziua de azi.

 • De unde ai tras concluzia ca medicii ar vrea sa moara acest copil ?! Chiar sunt curios sa vad ce-ti poate neuronul ramas singur si parasit de confratii lui.
  Sau esti din cei care nu cred in acest virus ?

 • -Vestea buna auzita azi la TV este ca starea baiatului s-a imbunatatit considerabil, si-a revenit, respira singur si a fost mutat de la ATI.
  -Gluma a fost adresata d-lui Kawasaki, care si-a ales un nick atat de neinspirat si in niciun caz copilasului bolnav. Dar ptr unii este cam greu de priceput nuantza aceasta atat de enigmatica ptr niste minti inguste.
  Cred de altfel ca si eu o sa-mi schimb nickul in ceva de genul ,,Ciuma lui Cacalin & Donkeyjenitin”…..[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.