„Banii înapoi! Trei salarii!”. Oameni nemulțumiți

Situație deloc plăcută pentru aproximativ 300 de buzoieni. Aceștia au fost notificați de AJOFM Buzău că trebuie să returneze trei salarii primite în 2017-2018 (plus dobânzi!).

60-70 dintre ei – care au lucrat la firma Asistent Logistic SRL din Poșta Câlnău – au venit azi cu jalba-n băț la sediul AJOFM de pe str. Păcii.

„Am lucrat la această firmă, Asistent Logistic, a domnului Ivănescu de la Poșta Câlnău. Firma a intrat în insolvență, iar prin 2017-2018, nu mai știu foarte exact, am primit trei salarii prin intermediul Fondului de Garantare. Acum, ne-am trezit cu toții cu scrisori acasă că trebuie să dăm banii înapoi pe aceste trei salarii. Vă dați seama, nu ne convine deloc, e munca nostră și banii noștri. Nici nu avem acești bani, dar nici nu ni se pare corect”, au spus buzoienii nemulțumiți.

Foștii salariați de la Asistent Logistic au fost primiți azi la AJOFM de Valeriu Dimciu (dir. ex. adj.) și de Sorin Vasilescu (consilier juridic)

În total, doar la această firmă – Asistent Logistic – ar fi lucrat vreo 170 de oameni, iar 60-70 dintre ei au venit azi la la AJOFM. La nivelul întregului județ, vreo 300 de buzoieni (care au lucrat și la alte firme) sunt puși să dea banii înapoi.

„Oamenii nu au nicio vină, îmi pare rău că sunt puși în această situație. După părerea mea vina o poartă Curtea de Conturi, din pricina interpretării greșite a legii din partea inspectorilor lor. Curtea de Conturi a făcut un control la ANOFM, la București, și a considerat că aceste salarii puteau fi acordate doar în intervalul de trei luni înainte și trei luni după intrarea firmei în insolvență. AJOFM-urile din toată țara au plătit bani și în afara acestui interval, iar Curtea de Conturi a impus acum recuperarea banilor”, a explicat situația Valeriu Dimciu (vezi și VIDEO mai jos).

Dimciu și Vasilescu le-au sugerat oamenilor să-și angajeze un avocat și să-și caute dreptate în justiție. „După părerea mea, veți câștiga 100%”, le-a transmis Dimciu celor veniți azi pe str. Păcii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„Banii înapoi! Trei salarii!”. Oameni nemulțumiți

  • Hai sa dăm vina pe curtea de conturi, iar cei ce fac matrapazlacuri sa ii scăpăm. O clica de hoți la ajofm ala .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.