Bătaie mare pentru un loc în Drăgaică. S-a ajuns la varianta licitației între comercianți

E bătaie mare pentru obținerea unui loc de vânzare la Târgul Drăgaica 2018.

Pentru că ediția de anul trecut a fost un succes (150 de mii de bilete vândute), iar comercianții au avut încasări foarte bune, organizatorii au fost luați cu asalt de către negustori.

Conform oficialilor din Primăria Buzău, cererea de spații comerciale e dublă față de spațiul disponibil, chiar dacă tarifele pe metru pătrat au fost majorate.

Astfel că astăzi consilierii locali au fost nevoiți să ia o decizie.

„Eu propun să se facă licitație. Precum la atribuirea locurilor de parcare de la blocuri. Cine dă mai mult, ăla ia locul pe care-l vrea. E convenabil și pentru Primărie pentru că astfel încasează mai mulți bani”, a fost soluția propusă de consilierul PNL – Liviu Barbu.


„Da, dar atunci ar fi favorizați comercianții care au mai mulți bani. Cine e mai sărac și n-are dare de mână, ce face ? Rămâne pe dinafară ?”, a replicat Mihai Anica de la PSD.

La ședință au participat și 6-7 comercianți rromi. Aceștia și-au manifestat nemulțumirea față de varianta licitației. „Păi ce facem ? Ajungem acum să ne batem între noi ?”

Până la urmă – pentru că altă soluție nu s-a găsit, s-a adoptat varianta licitației. Cine dă mai mult, ia locul/căsuța considerată mai cu vad.

Citește și articolul: Motive de îngrijorare pentru polițiștii locali. Iată ce li se pregătește. CLICK AICI

Și-au rezolvat alte două probleme

Comercianții rromi veniseră la ședință să-și rezolve alte probleme. În regulament existau prevederi conform cărora nu erau primiți cei cu datorii, dar și că la atribuirea spațiilor comerciale vor avea prioritate cei cu vechime.

La solicitarea negustorilor, aceste prevederi s-au eliminat. Vor putea cere și primi spații comerciale și cei cu datorii (cu condiția semnării unui angajament că vor plăti până la finalul anului!), dar și cei care și-au înființat o firmă nouă, deși aici există supoziția folosirii unui subterfugiu (pentru a nu se plăti datoriile pe cea veche).


Citește și articolul: Bebe s-a legat de polițiștii locali și de asistații social. Iată schimbul de amabilități dintre Toma și Ionescu. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Bătaie mare pentru un loc în Drăgaică. S-a ajuns la varianta licitației între comercianți

  • Deci pe scurt primaria a acceptat sa ofere cadou spatiile la aceiasi evazionisti care desi vand acolo mereu nu au platit niciodata taxele, ca in fiecare an o fac sub alt paravan si primaria ia teapa ca nu primeste nici un ban.

  • Daca o sa umpleti Dragaica de tot felul de tigani nespalati,atunci sa mergeti voi acolo si sa le cumparati mizeriile .Cine e nebun sa manance mici si gogosi de la un comerciant tigan sau sa ia toate rahaturile inutile de la ei.Vrem o Dragaica cu COMERCIANTI ADEVARATI! Nu smecheri,smenari,profitori,jegosi si nespalati!

  • SUSTINEM VIZITATORUL TARGULUI !

  • L-am susține pe vizitator, nu zic nu, dar e puțin cam rasist! Oricum n-am mai călcat prin Drăgaică de ani de zile…

  • Târgul „Drăgaica” este un brand și o tradiție a Buzăului .Nu ar fi bine să se insiste pe comercianți ,sau oameni care vin acolo să se îmbogățească ,să vândă lucruri stricate sau expirate .Trebuie respectată o anumită decență pentru vizitator ,dar și pentru publicul din toată țara ,care a auzit de el .Trebuie să dea bine la cameră ,cum s-ar zice ,să fie aerisit ,dichisit ,și civilizat .Și nu în ultimul rând ,mașinăriile care or să funcționeze acolo ,să fie de cea mai bună calitate ,să nu fie defecte sau în pericol de a se deteriora ,punând în primejdie viața și siguranța cetățenilor .Și nu uitați ….curățenia !

  • Comentariile de mai sus n-au reușit să-mi provoace dorința de a merge în Drăgaică , în ” perioada ” ei … M-am fript demult cu asemenea ” manifestări ” locale, fie că au un caracter comercial, fie cultural-artistic, și chiar sportiv – care au darul de a perverti bunul gust, civilitatea și educarea corectă a tinerilor … De curiozitate și … bine montat psihic (!) m-aș duce să observ mentalitatea ” negustorilor ” , de ce se duc p-acolo unii oameni care nu vând/cumpără nimic, ce-i mână să facă asta, e interesant de văzut nu numai d.p.d.v. sociologic ( un politician ar putea să-și vadă masa electorală !) – iar pentru asta nu trebuie așteptată neapărat Drăgaica, fiindcă avem duminică de duminică ” tanciocul ” – cum original se exprimă un pensionar buzoian …

  • Daca in urma cu cateva saptamani se anunta cu mare fast ca au dat o gramada de bani pe automate pe bilete, ei bine, au dat banii doar pe reclama, ca in realitate nu a functionat automatul decat in reclama. Important e ca s-au sifonat ulti mabi catre firma care trebuie.

    Asadar cetatenii tot la cozi de zeci de metri trebuie sa stea ca sa obtina bilet de intrare, in timp ce smecherii cu pile intra pe la porti ca au blat cu firma de paza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.