Bilă neagră de astă dată pentru unii de la SCDL Buzău

Presa buzoiană a susținut și promovat întotdeauna SCDL Buzău.

De această dată însă, câțiva angajați ai Stațiunii de Cercetare Legumicolă primesc o bilă neagră pentru… lipsă de umanitate.

Sunt zeci de mașini cu buzoieni, brăileni, gălățeni etc. care la fiecare sfert de oră caută să evite traficul aglomerat din orașul Buzău, dar se opresc la bariera pusă de niște angajați ai SCDL Buzău (de la ferma din Bariera Brăilei).

Barieră încuiată cu lacăt

Credem că fotografiile de mai sus sunt elocvente. Toți șoferii și pasagerii sunt nevoiți să facă – aproape în fiecare minut – cale întoarsă și să revină în traficul aglomerat de pe strada și podul Drăgăcii + Bd. 1 Decembrie și Republicii. Asta înseamnă uneori mai bine de o jumătate de oră pierdută în trafic. Pentru mii de mașini, în fiecare zi lucrătoare.

De ce ?

Pentru că angajații de la ferma SCDL se încăpățânează să țină bariera jos și să nu permită accesul pe drumul de pământ (învecinat cu o cale ferată industrială) care ar scoate aglomerația din orașul Buzău și ar reduce jumătatea de oră la cinci minute.

Ăsta e drumul parcurs de reporterul buzoienii.ro cu două zile în urmă

Drumul nu deranjează nicio cultură agricolă, e pe lângă o cale ferată industrială, la mijloc e doar rea-voință (sau alte interese)

Drumul de pământ ajunge la bariera „de la siloz”. În față e Șoseaua Buzău – Brăila. Nici măcar nu e pericol de accidente, întrucât bariera peste calea ferată e prevăzută cu semnal acustic la trecerea trenurilor. Drumul de pământ trebuie doar ajustat pe ici pe colo cu un buldo – într-o oră a terminat! – și e bun de folosit.

Concluzie

Astăzi la Buzău a fost caniculă și așa va fi și în zilele/săptămânile viitoare. În mașini sunt și copii, bătrâni, bolnavi etc. Să-i ții pe toți aceștia în mașini câte o jumătate de oră (blocând traficul și așa aglomerat din oraș), scuzați-mă, dar e lipsă de umanitate. Mii de mașini cu mii de oameni în fiecare zi (vezi foto mai jos).

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.