„Blat PSD – PNL la Buzău! Au votat împreună împrumutul de 10 mil.€”

„Continuă blatul din Consiliul Local Municipal Buzău dintre PSD și PNL. Reprezentanții celor două partide – alături de primarul Toma – au amanetat viitorul copiilor noștri”, susține Pro România Buzău, într-un comunicat de presă.

Consilierul PRO România, Constantin Ionescu,  a criticat proiectul – votat de consilierii PSD și PNL – prin care Primăria Buzău se va împrumuta cu 10 mil. €.

 „În ultima ședință a CLM Buzău s-a aprobat împrumutul de 10 milioane €, pentru care buzoienii trebuie să plătească timp de 10 ani dobânzi și rambursarea creditului. Proiectele propuse de domnul primar, prin acest împrumut, nu rezolvă nici pe departe situația parcărilor din municipiul Buzău, nu rezolvă fluența traficului, nu rezolvă sistematizarea străzilor și repararea trotuarelor, nu rezolvă problema centurilor ocolitoare și multe alte lucruri prioritare. Consider că ar fi trebuit o amplă și corectă consultare a populației, dacă buzoienii sunt de acord cu împrumutul și proiectele propuse a fi finanțate”, a spus Ionescu.

Nu poți cheltui din bugetul local 500.000 euro pe fântâni arteziene, iar acum să te împrumuți pentru că nu mai sunt bani” – Constantin Ionescu

Ionescu: „Toma să facă parcări, nu să le traseze pr Bd. Unirii”

„Printr-un alt proiect au fost stabilite tarifele pentru cei care parchează în parcările publice. Pe lângă parcările din zona centrală, unde sunt aplicate taxe, au fost introduse la plată și parcările pe tot bulevardul Unirii. Consider o aberație să ceri taxe înainte de a găsi soluții, înainte de a construi locuri de parcare, înainte de a oferi o alternativă și mai ales pe bd. Unirii, unde buzoienii își parchează mașinile la locuințele personale. Prețul pentru o oră de parcare este de 2 lei, iar ce depășește o ora de staționare, este de 5 lei pe oră. Am propus în fiecare an, chiar și prin acest împrumut să fie alocați bani substanțiali, pentru construcția unei parcări subterane în zona centrală și identificarea de terenuri pentru dezvoltarea de parcări în cartierele de locuințe, dar nu s-a dorit”, a adăugat Ionescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.