Bloc tăiat de la curent. „Mi-am căutat vena pentru injecție cu lanterna”. Vasilescu, Integral: „Am fost cel mai mare prost din Buzău”

Situație ingrată pentru locatarii unuia dintre blocurile „Integral”, situate vizavi de Drăgaică.

Aseară, lucrătorii de la „Electrica” au decuplat blocul de la energia electrică.

„Sunt diabetică, am și glaucom și alte probleme medicale. Mi-am căutat aseară vena cu lanterna ca să fac o injecție. Acum stăm cu lumânarea. Uitați-vă și dvs.! Mi se dezgheață carnea din congelator. Am înțeles că putem sta fără curent o lună, ba chiar și mai mult de atât. Sunt disperată”, ne-a declarat, cu lacrimi în ochi, doamna Anica Marin, locatara la parter.

Situația este însă una destul de complicată.

Blocul a aparținut firmei de construcții Integral, care a vândut recent către locatari toate garsonierele.

Numai că plata utilităților s-a făcut chiar și după vânzarea locuințelor prin intermediul firmei Integral, cea care are încheiate contracte cu Electrica, Compania de Apă, RAM și RER.

Locatarii plăteau întreținerea către o angajată a Integral – „doamna contabil” – iar „Integralul” achita apoi facturile la comun atât  pentru bloc, cât și pentru sediul și punctele de lucru ale firmei.

Numai că, în ultimele luni, unii dintre locatarii din bloc nu și-au mai plătit la timp întreținerea. Astfel că s-a ajuns la o sumă de 2,1 miliarde de lei vechi, datorată de locatari către Integral.

„Puteți să scrieți acolo la site că un alt prost ca mine nu se mai găsește în Buzău. Până acum am plătit facturile de la firmă, de la Integral. Dar s-a ajuns ca aproape jumătate din bloc să aibă restanțe și datorii. Peste două miliarde în total. Cum mai recuperez eu acești bani ? Să zicem că unii sunt de bună credință, vin și plătesc, dar ce fac eu cu acei nesimțiți ? Ca să nu fiu și mai fraier de atât, iar datoriile să crească, am vorbit la Electrica să decupleze blocul. Președintele de asociație să meargă azi la Electrica și să încheie un nou contract, pe asociație. În câteva ore vor avea din nou curent, dar nu prin Integral, ci prin asociația lor. E simplu”, ne-a declarat Victor Vasilescu, directorul SC Integral SA.

Numai că în realitate nu e chiar așa de simplu. Deși sunt proprietari de aproape un an, locatarii din bloc nu s-au constituit încă într-o asociație. Actele s-au depus abia pe la sfârșitul lunii ianuarie și vor ieși se pare abia peste două săptămâni, când s-ar putea semna și contractul cu Electrica.

De aceea, locatarii buni-platnici sunt nemulțumiți de situație și îl roagă pe domnul Vasilescu de la Integral să-i mai lase și în luna februarie ca până acum și să-i roage pe cei de la Electrica să rebranșeze blocul.

Atenție, de la 1 martie , Integral a solicitat RAM să debranșeze blocul și de la energia termică.

loading...

6 comentarii la „Bloc tăiat de la curent. „Mi-am căutat vena pentru injecție cu lanterna”. Vasilescu, Integral: „Am fost cel mai mare prost din Buzău”

 • Daca nu le place sa plateasca inseamna ca nu considera energia electrica ca fiind ceva necesar.
  Daca considerau puteau foarte bine pana acum sa aiba contract individual si contorizare individuala, dar fug de asta, ei vor la comun, sa aiba siguranta ca nu se taie, ca „doar nu o taia tot blocul”, asa zic ei… uite ca se taie tot blocul si bine fac.
  Asa sunt toti in blocurile alea de „nefamilisti” care pe vremuri erau oferite gratis de fabrici.
  Sa stea la lanterna daca ei considera ca asa e mai ieftin si mai bine.

 • Și eu am în bloc locatari cu milioane la întreținere .Norocul nostru ,al contribuabililor ,este că suntem contorizați individual ,la toate serviciile ,și nu suntem în situația celor de mai sus ,sesizați de dvoastră .Acolo e într-adevăr mult de lucru .Trebuie ca toți locatarii să se pună de acord .

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Bine ca fiecare are cate o masina

 • Probabil si la masini nu platesc combustibilul, ci dau jos numerele de pe masina inainte sa intre in benzinarie, alimenteaza si fug fara sa plateasca, ca doar prostii trebuie sa plateasca pentru ce consuma, nu ei, ei e destepti si dau tepe.

  Culmea e ca multi din acea zona sunt pe listele de asistati sociali si incaseaza cu 3 maini bani de la stat fara sa faca nimic, incaseaza mai mult decat incaseaza un muncitor intr-o fabrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.