Blocatoare pentru roți la un supermarket din Buzău!

Buzoienii.ro a scris săptămâna trecută un articol despre abuzurile făcute la Timișoara (Arad, etc) de angajații unei firme mandatate să „se ocupe” de parcările mallurilor și supormarketurile din orașul de pe Bega.

Supriză, la o documentare la atentă, reporterul buzoienii.ro a descoperit că băieții de la SSG au ajuns deja și în Buzău. Filmarea a fost făcută de Activistul Buzoian în parcare la Penny Broșteni.

Vezi în clipul de mai jos mașina SSG și blocatoarele de roți portocalii, întocmai ca la Timisoara.

La Timișoara, clienți ai mallurilor ori supermarketurilor s-au trezit după o jumătate de oră cu roțile blocate și cererea „dă un milion”. Normal, întrucât angajații SSG își primesc salariul dacă produc (la rândul lor) bani.

SSG – activitate ilegală, pe fondul somnului autorităților

Cei de la SSG, Penny, Lidl etc. ar trebui să știe că deocamdată, în România, doar instituțiile statului au acest drept – de a imobiliza bunuri (Poliția Națională, Poliția Locală, Jandarmeria etc.)

În mod normal, dacă diverși privați vor proceda la blocarea roților autoturismului dvs. atunci ar trebui să se aleagă cu dosar penal (dacă poliția și procurorul își vor face treaba).

Noul Cod Penal, art. 253 alin. (1): Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Anunț și amenințare ilegală în parcarea LIDL Buzău de pe Calea Eroilor

Păreri divergente

În mod normal, pe aleile din incinta centrelor comerciale și ale suapermarketurilor ar trebui să aplice amenzi agenții Poliției Rutiere și nu niște indivizi cu fes, geacă fosforescentă și opt clase. În caz că sunt clienți care parchează pe trecerea de pietoni/locurile pt. pers. cu dizabilități/hașuri etc.

Motivație:

Pe aceste alei – în condițiile în care accesul este liber (și nu restricționat de porți ori bariere) – ar trebui să se aplice aceleași reguli ca pe celelalte străzi din oraș, drumuri naționale ori județene.

În legislație (O.G. 43/1997) acestea sunt definite ca drumuri de utilitate privată și sunt privite ca drumuri deschise circulației publice.

Există și polițiști/cetățeni care consideră că pe aleile și străzile din incinta supermarketurilor/mallurilor poliția nu ar trebui să intervină, întrucât acestea sunt spații private.

Pentru a ridica vălul de pe acest subiect, buzoienii.ro a solicitat azi punctul de vedere al IPJ Buzău.

Vezi, mai jos, un clip VIDEO filmat zilele trecute la Timișoara în parcare la Brico Depot (fostul Parktiker) unde doi polițiști au îndepărtat personal blocatoarele puse la roți. Blocatoarele au fost confiscate, iar firma SSG amendată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

7 comentarii la „Blocatoare pentru roți la un supermarket din Buzău!

 • Eu am o alta intrebare. Sa presupunem ca ar fi legal si ar bloca roata. Cum imi demonstreaza mie aceasta persoana ca eu am stationat 2 ore in parcarea supermarketului?

 • Ei zic ca văd pe camerele de supraveghere. Dar vă dați seama că se pot face lesne abuzuri. Apoi, mai sunt două chestii. Camerele alea nu sunt omologate. Apoi, amendă poate da doar o instituție a statului român. De când a ajuns un băiețaș cu fes în cap și geacă fosforescentă inscripționată în germană să taie amenzi de circulație ?

 • VIF Justitia functioneaza invers, trebuie ca tu, cetatean abuzat sa iti dovedesti nevinovatia, nu ca ei sa iti dovedeasca vinovatia. Justitia prezuma ca ei au dreptate si tu trebuie sa fii cel ce trebuie sa isi piarda timpul si banii sa demonstreze contrariul, daca nu reusesti…. ghinion.
  Deci cand contesti tu va trebui sa fii cel ce demonstreaza ca ai stat sub 2 ore, nu ei sa demonstreze ca ai stat peste 2 ore… si cum camerele sunt ale lor tu nu vei avea acces la ele, nu vei avea ce prezenta si vei pierde procesul.
  Iar ei daca vor pot prezenta niste planse foto modificate astfel incat sa ii avantajeze situatia, nu ii impiedica nimic sa modifice data/ora de pe plansele foto sau sa faca mixaje adica folosesc filmari/foto din alte zile.
  S-au facut la case mai mari astfel de mizerii, au depus in instanta unii, chiar procurori fiind, pana si stenograme false de convorbiri sau povesti false cu ce se vede pe filmari sau planse foto false, modificate sa se potriveasca cu povestea.
  Inregistrarile, fie ele audio sau video nu sunt verificate de instante, ei lucreaza doar cu stenograme sau planse foto, deaceea pana si procurorii cand vor sa infunde pe cineva nu trebuie decat sa modifice stenogramele sau plansele foto sa se potriveasca cu povestea inventata de ei.
  Sa nu mai spunem ca patronajul SSG si reteaua lor de la varf din teritoriu e formata din fosti securisti retrasi oficial care cu siguranta au la mana multi judecatori din vremurile in care erau generali de securitate locali si spionau tot ce misca ca sa aiba la mana lumea influenta. Si isi pot folosi acele parghii sa se asigure ca vor castiga procesele indiferent de adevar ca sa le ramana banii.

  Si romanii idioti au iesit in strada sa apere acest sistem, in care nevinovatii trebuie sa demonstreze ca sunt nevinovati in fata unor acuzatii false, in care procurorii sa aiba imunitate absoluta si sa nu fie verificati de nimeni, in care judecatorii sa aiba imunitate absoluta si sa nu fie verificati de nimeni, in care magistratii sunt rude sau prieteni cu acuzatorii, in care magistratii actioneaza la ordin de teama sa nu se dea drumul si la dosarele lor de santaj.

 • Tot felul de hoti care nu stiu cum sa faca sa te oblige ilegal sa le dai bani încălcând legea abuziv …. exista lege clară pentru sechestrul bunului personal .dragi polițiști faceti-vă meseria si aplicați legea .

 • Romania condusa de idioti. În tara asta functioneaza doar FURTUL SI ABUZUL. RUSINE AM AJUNS MAI RAU CA SOMALEZII. NOI SANTEM DE VINA CA LE PERMITEM. ROMANIA UNDE-I CEL MAI IEFTIN SALARIUL. RUSINE GUVERNANTILOR SI AUTORITATILOR COMPETENTE CA DORM RUSINE

 • Domnule Tereaca in incinta centrelor comerciale și ale suapermarketurilor Politia sau Politia locala nu are nicio jurisdictie ,sau nu esti informat ??? acolo sunt doar private si pot doar angaja firme private de paza . Vad c a sunt o gramada de persoane ce vorbesc de drepturi , adica dreptul meu in curtea altuia ???? B a voi sunteti sanatosi ??? Daca ajung in curtea cuiva respect regulile din acea curte …………………………..

 • Domnule Costel, după gandirea dvs., daca ar avea loc o crima intr-un mall, atunci politia ar trebui să nu fie interesata. Doar s-a produs in spatiu privat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.