Bombă! Adio maxi taxi nr. 2! Decizie de ultimă oră a Primăriei Buzău!

Ruta de maxi taxi nr. 2 își trăiește în aceste zile agonia. Au mai rămas doar cîteva săptămâni în care microbuzele 2M vor mai fi zărite prin orașul Buzău și dincolo de podul peste râul Buzău înspre Mărăcineni și Săpoca. Primarul C-tin Toma a anunțat azi că linia de maxi taxi 2 va fi desființată de la 1 mai.  

„N-am glumit atunci când am anunțat că voi face din Trans-Bus un transportator local modern și care să se autosusțină financiar. Ce se va întâmpla pe linia 2 e un prim pas. Seviciul maxi taxi de pe acest traseu se va desființa de la 1 mai. Atunci operatorilor privați le expiră contractul cu Asociația de Dezvoltare. Pe traseu vor mai rămâne doar autobuzele. Nu se poate ca patronii de maxi taxi să facă profit, iar Primăria Buzău, cea care are frâiele în mâini, să finanțeze pierderile. Liniile principale de transport aparțin Primăriei. În anii următori vom cumpăra autobuze noi și second hand, iar Trans-Bus se va impune în fața maxi-taxi” a anunțat, azi, primarul C-tin Toma.  

Informația a fost confirmată azi și de C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni.

„Noi nu suntem de acord 100%. Cum era acum era perfect. Dar respectăm decizia domnului Toma, dânsul are și alte lucruri în vedere. Probabil se gândește la binele Trans-Bus. Totuși, eu sper să fie bine și pentru locuitorii din Mărăcineni. În momentul de față circulă 5 autobuze pe traseu. Am înțeles că vor mai fi aduse două astfel încât frecvența să fie de 20 de minute. Eu zic că până la urmă va fi bine, ne vom descurca și doar cu autobuzele”.

Directorul Trans-Bus, Gică Toader, a anunțat că în acest an primăria va mai cumpăra în jur de 30 de autobuze second hand în două tranșe. Se are în vedere inclusiv achiziția unor vehicule de tip midi-bus, ceva mai mici decât un autobuz, cu un consum redus. 

Auraș Tereacă

loading...

4 comentarii la „Bombă! Adio maxi taxi nr. 2! Decizie de ultimă oră a Primăriei Buzău!

  • Cand va ajumge autobuzul nr.1 si la Lipia??

  • Exista acest plan. Probabil in 1-2-3 ani, maximum. dar se va face!

  • Mda !!!Socialismul face victime si in rrromanika si nu numai in venezuela. Maduro de buzau interzice transportul cu microbuze !!

  • Ce bi r ca nu a mai folosit dl Toader termenul de flota de autobuze. Nu era dl Cucu Traian cu dansul sa ii sufle. Ar fi o usurare daca dl Cucu ar stii sa asculte, dar mai are de invatat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.