Bombă! În ce belea bagă Boșcodeală Primăria Buzău după sentința de aseară! Ce se întâmplă cu terenurile de sub Aurora Mall și Cartierul Orizont ?

Conform hotărârii judecătoarei de la Tribunalul Dâmbovița, actul prin care Primăria Buzău condusă în 2001 de C-tin Boșcodeală a deposedat Stațiunea de Cercetare Legumicolă de 33 de hectare ar urma să fie anulat! (pentru detalii Click AICI)

Dacă această decizie va fi menținută și la apel, atunci se deschide calea ca Stațiunea Legumicolă să poate redeveni – probabil în urma altor procese civile – proprietară pe cele 33 de hectare.

Conform informațiilor buzoienii.ro acele 33 de hectare au fost împărțite de Primăria Buzău în trei loturi.

Un lot, cel pe care s-a construit Aurora Mall, a fost vândut de Primăria Buzău (probabil mult sub prețul real al terenului) celebrului Dan Adamescu.

În prealabil, s-a înființat o asociere în participațiune între Primăria Buzău și o firmă de-a lui Adamescu. După ceva timp s-a trecut la vânzarea terenului, fără licitație, pe seama clauzei „istețe” din contractul de asociere prin care firma lui Adamescu avea prioritate dacă Primăria Buzău se hotăra să vândă terenul.

O a doua parcelă a ajuns la firma Eximprod Buzău, pe aceeași idee a asocierii în participațiune. Primăria dădea terenul, iar Eximprod făcea un parc industrial. Parcul industrial nu s-a mai făcut, dar ulterior Eximprod a devenit proprietar al terenului. Sunt singurele terenuri pe care încă nu s-a construit nimic (pe partea dreaptă înspre Mărăcineni). Aceste subiecte au fost evitate de presa buzoiană – subiectele fiind unele tabu –  dar nici nu au fost investigate vreodată de vreun procuror sau polițist, aceștia fiind prea ocupați cu prinderea găinarilor care au furat un casetofon dintr-o mașină sau o ciocolată dintr-o dugheană.

Al treilea lot a mers din nou către o asociere în participațiune, singura cu adevărat funcțională, cea pe care s-au construit o parte din casele din cartierul Orizont.

Revenind la prezent, în cazul în care Stațiunea va redeveni proprietară pe cele 33 de hectare, beleaua va cădea conform unor juriști consultați de reporterul buzoienii.ro pe Primăria Buzău!

Primăria Buzău va fi cea care va trebui să despăgubească Stațiunea de Cercetare, conform prețului – de acum – al terenurilor! Aurora Mall, proprietarii caselor din Cartierul Orizont, nu vor avea nicio problemă, au fost cumpărători de bună credință, iar cea bună de plată va fi Primăria Buzău, cea care a deposedat ilegal stațiunea de cele 33 de hectare! Cum valoarea lor este acum de câteva zeci de milioane de euro, dacă nu va da faliment, Primăria Buzău va fi îngenuncheată din punct de vedere financiar.

Deocamdată, sentința de la Tribunalul Dâmbovița nu e definitivă, dar scenariul prezentat mai sus are logică și poate fi luat în considerare.

loading...

5 comentarii la „Bombă! În ce belea bagă Boșcodeală Primăria Buzău după sentința de aseară! Ce se întâmplă cu terenurile de sub Aurora Mall și Cartierul Orizont ?

  • Metoda cu asocierile si concesiunile e clasica, asa s-au vandut majoritatea proprietatilor publice. Faceau o asociere sau un contract de concesiune pe 2 bani, ca apoi sa le vanda direct pe bani de tigari sub motivul ca au asociere/concesiune si deci au prioritate sa le cumpere pe 2 bani.
    La fel a facut si Gheorghe Chiru sa puna mana pe teren pe strada Transilvaniei unde si-a facut apoi reprezentanta Elcargid. Si ca el multi altii. Smenuri de furt.

    Terenul ala cumparat de mafia Eximprod din cate am inteles incheiase un precontract cu o firma de bricolaj interesata sa isi faca acolo showroom. Tot acolo mai nou am inteles ca se pregateste sa se construiasca un depozit. Intre timp pe acel teren s-a facut o groapa de gunoi, cum de altfel s-a facut la orice intrare in orasul Buzau.

  • Pingback:

  • Cred că cele mai profitabile afaceri din România post decembristă ,au fost cele cu terenuri .Majoritatea celor implicați ,îmbogățindu-se așa ,peste noapte .Rușinos este că un fost primar al orașului ,se răzbună ca ciobanul pe sat ,deși libertatea lui se ține de o pânză de paianjen ,și vrea să bage mâinile în buzunarele actualei conduceri ,obligând-o să plătească .Iată ce fac adevărații politicieni cu soarta românilor .Le dau în cap .

  • Sa plateasca aprecierea in pret Boscodeala si cu prietenii lui cu ceafa lata .

  • Sa plateasca Boscodeala, si cei cu care a facut afacerile. Nu primaria din banii publici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.