Boșcodeală campionul! Despre cum să dai un tun de milioane de euro și să nu pățești nimic!

Probabil că buzoienii au lecturat fie și printre rânduri sentința dată azi de judecător în cel de-al doilea proces intentat de DNA fostului primar C-tin Boșcodeală.

Însă, marea majoritate nu cunosc sau au uitat demult pentru ce l-au acuzat procurorii DNA pe Boșcodeală în „Dosarul Orizont”.

Acuzații confirmate prin sentința de azi de statul român, chiar dacă asupra faptei ilegale a intervenit prescripția.

Mai exact, Boșcodeală și complicii săi, șefa de la cadastru și fostul director al stațiunii (plus șefa de la Agenția Domeniilor Statului – decedată între timp), au luat cu japca 33 de hectare din cel mai valoros teren din acel moment din Buzău, de la ieșirea înspre Mărăcineni.

Ce s-a dat

Prefectul Ion Vasile împroprietărise (vezi documentul de mai jos) într-adevăr printr-un document municipiul Buzău cu 33 de hectare, dar la ieșirea din Buzău înspre Ploiești, lângă podul peste calea ferată – unde a funționat înainte de revoluție fosta fermă de creștere a viermilor de mătase.

Ce s-a luat

Numai că Boșcodeală & comp. au siluit documentele și în loc de terenul ieftin dinspre Ploiești, au trecut în hârtii cu totul alte terenuri – loturile valoroase de la ieșirea înspre Mărăcineni care aparțineau SCDL (vezi facsimilul alăturat). Terenuri care – fiind trecute în scripte ca destinate cercetării – erau inalienabile. Numai că la momentul respectiv, când în România se fura pe rupte, nimeni de prin procuratură, nici de la Buzău, nici de aiurea, nu s-a sesizat.

Șmecheria a fost atât de simplă și de străvezie (era nevoie doar de compararea a două hârtii – ce a dat prefectura, cu ce a luat primăria) încât faptul că procesul pe fond a durat 4 ani stârnește semne de întrebare asupra dorinței judecătorului de a face cu adevărat justiție.

De notat că – deși fapta a fost comisă în 2001 – iar prin Buzău și chiar prin presă s-a zumzăit despre acest lucru încă din acei ani, abia prin 2012 niște procurori de la DNA Ploiești s-au sesizat.

Probabil că în sinea sa, Boșcodeală râde în hohote de justiția română. Să faci ceva atât de străveziu și să scapi nepedepsit. Căci, în fond, după sentința de azi, justiția și statul român îi vor mai lua doar boii de la bicicletă fostului primar. Edilul-șef nu mai are nimic pe numele său (sau poate doar niscai mizilicuri), ce-a mai avut s-a confiscat de când cu prima condamnare, așa că prejudiciul de aproape 60 de miliarde de lei vechi va fi trecut de ANAF la „nerecuperate”.

„Nu sunt vinovat cu nimic, n-am făcut nimic ilegal. Dimpotrivă, plătesc personal pentru faptul că am adus înapoi la municipiul Buzău 33 de hectare ce îi fuseseră luate” – C-tin Boșcodeală

Citește și articolul: ULTIMA ORĂ! S-a dat sentința! E vinovat, dar scapă de închisoare! Boșcodeală trebuie însă să dea banii!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Boșcodeală campionul! Despre cum să dai un tun de milioane de euro și să nu pățești nimic!

 • Pentru faptele făcute de el ,„„Mafia Napoletana ””,l-ar fi suprimat în secunda 2 .Numai că la noi ,mai ales în perioada în care s-a petrecut toată tărășenia ,clanurile mafiote erau mai la început așa ,nu știau cu ce se mănâncă peștele gras .Furau și ele ,nimic de zis ,însă mai rar și mai puțin .Odată cu trecerea anilor ,când s-a mai consolidat rețeaua delicvenților ,s-au deșteptat și ăștia și au început să se întrebe „„De ce ăla să fure atât și eu numai atât ””? Și au luat poziție .Și-au restructurat pozițiile și s-au organizat în clanuri ,cu șefi ,subalterni ,și tot tacâmul .Atunci au început să dea tunurile cele mai mari .În cazul în care erau mirosiți se acopereau unii pe alții și era pedepsit până la urmă tot „acarul Păun ”,ceilalți primind doar un vot de blam cu care ,să mă scuzați ,se duceau la toaletă .Cam așa stă situația și în cazul nostru .Sunt multe de spus .E plină țărișoara asta de infractori care scapă cu mâinile curate .

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Problema majora e ca toti oamenii astia politici si “de afaceri” din Buzau si Romania au facut astfel de smenuri pe fata, si nu doar la furat terenuri de milioane de euro ci si la furat cladiri de milioane de euro, subventii de milioane de euro, “licente” de exclusivitate de milioane de euro, contracte de milioane de euro, etc.
  Deaceea vad unii tot felul de analfabeti milionari in euro.
  De exemplu, smenul cel mai clasic cu furtul cu subventiile de la Apia, Mediu, returnari de TVA de la ANAF… in hartii treci in fals o suprafata sau productie care nici nu a existat vreodata si Apia iti da subventii de milioane de euro. La colectare deseuri (fier vechi) faci o hartie falsa prin care declari ca ai colectat 10.000 tone cand tu n-ai vazut nici un gram de fier si iti dau subventii de milioane de euro. La returnari de TVA la fel, faci hartii false ca ai tranzactionat marfa de 10 milioane de euro, apoi pe baza hartiilor false ceri TVA-ul de milioane de euro fictiv pe care nimeni nu l-a platit.
  Toate astea, desigur, cu complicitatea angajatilor din institutiile ce ar trebui sa vegheze la corectitudinea actelor, dar care verifica doar corectitudinea spagii din plic, sacosa, diplomat, portbagajul masinii cadou, cutie de whiskey, etc

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Dacă instituțiile statului mafiot(poliție, justiție, servicii speciale) se fac că plouă, trăgându-și ele partea, cei de la vârful lor, restul mulțumindu-se cu salariile bune, cu pensiile super și cu mici privilegii, șansa revenirii la normalitate este numai în mâna poporului în alegeri. Cine i-a obligat cu pușca la spate, pe cei 27500 de buzoieni să-l voteze de 5 ori, timp de 20 de ani, pe Boșcodeală știind bine că e un borfaș ordinar?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.