Boșcodeală, invitat ca martor la DNA alături de Dragnea și Ponta. Iată în ce dosar

În această seară, Hotnews (click AICI) care citează site-ul Incomod din Prahova (click AICI) a publicat informația că înainte de Crăciun la DNA Ploiești a fost audiat ca martor inclusiv C-tin Boșcodeală.

Fostul primar al Buzăului a fost chemat alături de ultimii doi președinți ai PSD la nivel central, Victor Ponta și Liviu Dragnea, dar și de ministrul Comunicațiilor de la acea vreme – Dan Nica.

Toți patru au fost invitați să spună ce știu despre numirea buzoiencei Ionela Dobrică, fiica lui Dumitru Dobrică, în două funcții importante din Ministerul Comunicațiilor (președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională și, mai apoi, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale).

Boșcodeală a fost chemat întrucât la data faptelor era președinte al PSD Buzău, în timp ce Ionela Dobrică era șefă a organizației de tineret, iar tatăl său consilier județean.

Probabil și în urma depozițiilor celor patru procurorii DNA Ploiești au finalizat rechizitoriile și i-au trimis în judecată pe Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, și pe Dumitru Dobrică, om de afaceri și consilier județean, sub acuzațiile de trafic de influență respectiv cumpărare de influență.

Dosarul lui Zgonea va fi judecat la Tribunalul București, iar al lui Dobrică la Tribunalul Buzău.

De reținut că în cazul lui Dumitru Dobrică procesul va fi o formalitate, omul de afaceri buzoian recunoscându-și vina și înțelegându-se cu procurorii pentru o condamnare de doi ani cu suspendare. Dacă n-ar fi făcut această înțelegere, Dobrică ar fi riscat la finalul procesului o condamnare cu executare.

Citește și articolul: Carmen Ichim îi răspunde lui Toma: „Nu i-am cerut s-o dea afară pe dna Săvulescu, ci doar să respecte legea”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Boșcodeală, invitat ca martor la DNA alături de Dragnea și Ponta. Iată în ce dosar

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.