Botezatu e în așteptarea telefonului de la București

Șeful DSVSA Buzău spune că populația județului Buzău nu trebuie să intre în panică.

„Deocamdată vorbim de două suspiciuni. Una la Pănătău și una în satul Lunca din Pătârlagele. La ora la care vorbim nu poate spune nimeni că e vorba de pesta porcină. S-au prelevat probe și s-au dus la București la laborator. Așteptăm telefonul pentru a ni se comunica rezultatele. Se poate confirma exista viruslui sau nu. dar, țin să o spun încă o dată, cine afirmă acum că e pesta porcină la Buzău fabulează”, a declarat Ciprian Botezatu pentru buzoienii.ro.

Reamintim, astăzi medicii veterinari din Buzău au intrat pe fir după ce au auzit de existența a doua cazuri de porci bolnavi și care au fost sacrificați de proprietari înainte ca aceștia să fi murit.

E vorba de gospodăriile a două familii înrudite. Primul caz la Pănătău, al doilea în satul Lunca din orașul Pătârlagele.

Prima familie, deși a sacrificat porcul, a dat bucăți de carne celei de a doua. După mai bine de o săptămână s-a întâmplat ca și porcul familiei din Lunca să se îmbolnăvească. Din acest moment, medicii veterinari au intrat pe fir.

Prefectul Carmen Ichim a convocat pentru mâine dimineață la ora 09.00 Comitetul Județean pentru situații de urgență. 

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată pentru ce funcție importantă va candida primarul Buzăului CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Botezatu e în așteptarea telefonului de la București

  • Cât de porc poți sa fii, sa intri în curtea omului, sa îi omori porcul/porcii și sa nu îi dai banii pe loc. Furt curat. Noroc ca majoritatea celor care au fost prostiți sunt votanți psd. Sa vedem dacă se mulțumesc de Crăciun cu porcii cu doua picioare pe care i au votat. Dacă nu, să îi taie, de pe listă.

  • Mie imi spui , daca e sa fie pesta porcina il tai eu. si daca e sa fie peste lasa sa moara la mine in curte ca pot sa il ingrop si singur , care e problema stiu si eu sa fac o groapa si sa il ingrop. lasa animalul sa moara la mine in curte sau aveti de gand ca de craciun sa face-ti carnea de porc 40 de lei kq mai ceva ca Babicul

  • Nu le dau nimic. Nici nu intra in sat futu-i in gura. Mistretii de ce nu ii impusca? Animalul crescut de mine in curte cu furaje si mancare de producție proprie are nu stiu ce boala inventata?! Dupa ce ca suntem in datorii pana in gat la Craciun vom cumpăra carnea de porc din tarile africane la pret dublu sau triplu in loc sa mananc carne de porc bio?! Sunteti niste retardati. Nu va duce capul deloc, pe voi, astia de la conducere. Pesta porcina este ca si gripa aviara, un mit. Sa veniti la mine in curte ca dracii va gaseste.

  • Un ascultător întreabă la Radio Erevan ” ce-am putea face în cazul pestei porcine ? ” Postul de radio raspunde : ” In situația asta ar trebui să vă puneți niște cearceafuri albe-n cap și s-o luați pâș-pâș spre cimitir ! ” . Ascultătorul : ” Vă mulțumim. Dar de ce pâș-pâș ? ” Radio Erevan : ” Ca să nu creați … panică ! ” …

  • La tiriac unde are crescatorie de mistreti nu a ajuns pesta porcina

  • Asta de la DSV BUZAU nu e in stare sa rezolve o problema veche de 5 ani, porci crescuti prin orasul Buzau pe zona Prutului, Vasile Golea, Mirin Costin, Raicu Ionescu, toata mizeria se duce in canalizare, asa se va infesta si toata apa din Buzau cu virusul asta.
    Abia il astept, la cate sesizari am facut la ei, merg direct la procuratura si ii fac plangere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.