Brăila a demolat Buzăul!

Tristețe, azi, pentru suporterii echipei buzoiene de handbal.

Gloria a suferit cel mai usturător eșec de pe teren propriu de la revenirea în Liga Florilor.

„Demolare”, „Ne-a călcat trenul”, „Lecție de handbal”, toate trei sunt titluri potrivite pentru ce s-a întâmplat la Sala Sporturilor.

Buzăul a stat în meci 20 de minute, până la 8-8. Apoi, a venit tăvălugul.

Czeczi și Tiron au ratat două 7m foarte importante, arbitrii au inventat forțări în atacul nostru (iar la cele ale Brăilei au dat 7m), dar – decisiv – a fost trioul Kurtovic (Norvegia, 8 goluri) – Fernandez (Brazilia, 8 goluri) – Francielle da Rocha (Brăila, 4 goluri) care ne-a făcut ferfeniță apărarea și poarta.

Brăila a încheiat repriza cu 5 goluri avantaj (9-14)!

La reluare, Buzăul a avut o reacție de orgoliu și a revenit în cinci minute în meci (13-15).

Dar atât! Mașina de handbal braziliană a Brăilei (7 brazilience în lot!) ne-a dat gol după gol.

Dunărea a zburat până la 8 goluri avans (18-25 și 21-29, scor final), consfințind cea mai severă înfrângere a Gloriei de pe teren propriu de la revenirea în Liga Florilor.

Micuța Udriștoiu (nr. 2) ne-a dat și ea două goluri de pe poziția de inter (în foto, faza ultimului gol al meciului)

De la Gloria merită apreciate doar reușitele Biancăi Tiron 8 goluri, deși a greșit și ea de câteva ori. În rest, celelalte jucătoare au rămas corigente.

Fără Andreea Rotaru, Buzăul e mai slab cu 30-50% (și la Rapid am fi pierdut probabil la fel de sever, dar atunci Andreea ne-a ținut „cu dinții” în meci).

Din păcate, acest gol de potențial (cădere psihică – după două înfrângeri dureroase, absență Rotaru, lipsă spectatori etc.) ne prinde tocmai înaintea celor mai importante două meciuri ale sezonului: barajul cu Storhamar (vicecampioana Norvegiei) pentru accederea în grupele EHF.

De la extaz la agonie. Aceleași fete, în august, au adus la Buzău Cupa României
loading...

Un comentariu la „Brăila a demolat Buzăul!

  • O echipa inseamna anternor, jucatori (nu jucator, sau jucatoare), conditii materiale si PROFESIONALISM. Daca Gloria sta intr-o jucatoare si atat, ca mental si restul se pare ca suntem praf de stele, e grav. Mai grav e ca acest sport profesionist toaca bani pe care buzoienii nu stiu daca-i au de aruncat. La Braila se pare ca bambiliciul costa si mai mult, din moment ce au un snop de brazilience. Si uite asa se ”incurajeaza” sportul, adica deloc. As pune la acest articol pozele de la morga spitalului si cu intrebarea: cat oxigen, pastile, paturi sau sporuri la personalul medical s-ar putea achita cu bugetul acestui club municipal (cu toate sectiile lui cu tot), daca tot ne incaleca pandemia, spectatori nu avem iar localnicii nu sunt sub nicio forma legitimati la aceasta entitate???

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.