Bravo, implicare pentru înfrumusețarea orașului!

În orașele civilizate din vestul Europei e un lucru comun ca firmele cu profit să întoarcă parte din câștig către comunitate.

Așa se ajunge ca anumite firme să-și câștige respectul cetățenilor prin amenajarea și întreținerea unor locuri de joacă, parcuri, creșe și grădinițe, piscine publice, parcări, cantine sociale, burse pentru elevi etc.

Din păcate, în România și la Buzău, lucrurile au stat în anumite cazuri fix invers. Multe firme/oameni de afaceri au căutat să fure, prăduiască, devalizeze bunurile orașului în conivență cu „trădători” din administrație, poliție, justiție etc. E dur cuvântul trădători ? Nu, câtă vreme, acești oameni erau plătiți să apere bunurile și interesele orașului/comunității, dar au acționat exact invers.

Buzău, bravo Green Group!

Grupul de firme din domeniul reciclării, cu sediul la Buzău, a anunțat că va asigura fondurile necesare înființării unui nou parc în orașul Buzău.

E vorba de triunghiul verde (vezi foto mai sus și mai jos) situat între podul Drăgăicii și fostul liceu de poliție.

Aici Green Group va amenaja în a doua jumătate a anului, pe terenul Primăriei Buzău, un parc și un loc de joacă.

Firmei respective îi vor mulțumi buzoienii în general și îndeosebi părinții copiilor din cartierele Poștă și Integral.

Exemplu de implicare civică. Firma Rotec a realizat pentru orașul Buzău ansamblul din inox din rondul de la Orizont

Așteptăm implicarea și altor firme / oameni de afaceri din Buzău în acțiuni concrete de înfrumusețare/modernizare a orașului Buzău.

Exemplu de implicare civică. Cetățean de pe Aleea Platanilor (Unirii Sud) îngrijind grădina din fața blocului

Constantin Damov, Presedinte Green Group Buzău:

Consumul industrial a dus la defrișări masive, practici agricole nesustenabile și la un nivel critic al poluării,  aceste lucruri fiind legate între ele, cauzând degradarea terenurilor și solurilor. De 19 ani reciclăm cantități importante de deșeuri, luptând astfel împotriva depozitării la gropile de gunoi, una dintre principalele surse de poluare în orașe. În fiecare zi, reciclăm o cantitate de plastic care, abandonată în natură, ar putea acoperi peste 9 hectare. Astfel, vom crea oportunități pentru regenerarea ecosistemelor naturale din orașul Buzău, prima inițiativă fiind amenajarea unui parc, unde oamenii să se poată bucura de un colț de natură. Oriunde vom crea o oaza verde, vom mai câștiga o bătălie în lupta cu deșertificarea

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Bravo, implicare pentru înfrumusețarea orașului!

 • Firmă din Țintești da peste ochi locuitorilor municipiului Buzău cu un parculet și un loc de joacă. In loc să investească intr-o stație de epurare costisitoare, se va racorda la sistemul de canalizare al orașului și deja problema este a altora. Ieftin nu civic. Mulțumim binefăcătorilor noștri și ai lor. Țintești va fi partea verde a orașului. Vom câștiga multe premii internaționale pentru zonele noastre verzi cultivate cu grâu, porumb și floarea soarelui. Pe cele maro le vom ignora. Altă afacere stupidă. Țeava de scurgere va uni simbolic Tintestiul cu Buzăul. Cei din aval de stația de epurare a orașului nu știu ce-i va lovi și fac bălți de pescuit. Normal, nu au întrebat pe Primaria Sa dacă ar fi o idee bună.

 • PROBABIL E UN TROC CA GARDA DE MEDIU SA INCHIDA OCHII CUM DEJA O FACE LA POLUAREA CONSISTENTA DE PE CALMATUI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Kitschul de la intrarea dinspre Maracineni e un simbol al orasului?
  Daca vroia sa ii aduca cinste unui fost angajat o putea facea in curtea fabricii ROTEC…
  Unde e sigla cu Buzaul???

 • Bravo lor! Sa ia exemplu si alte companii cu potential, din oras, ca in tarile civilizate se practica asta.
  Cat priveste opinia haterilor care comenteaza la orice si sunt nemultumiti de orice initiativa, sa se mai abtina ca oricum daca ar tine cineva cont de ei, nu ar mai face nimeni nimic.

 • Pilda asta e valabilă și pentru fostul (și actualul) om de afaceri ajuns primar? Să fim serioși! O mana spala pe alta. Nu-i rău că vor să facă ceva, dar nu s-ar putea cu ciocul mic? Cred c-ar fi fost mai apreciați daca s-ar fi mulțumit cu o simpla pancardă pe care să scrie ceva de genul: acest spațiu verde (că până la parc e cale lungă) a fost amenajat de firma …. Pentru asta și pentru celelalte aspecte menționate de cei ce au mai comentat, au toată dezaprecierea mea.

 • Dacă hidoșenia aceea de la rondul de pe Unirii este o realizare, îmi pare rau, NU ESTE!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.