Brebeanu despre cortul din Crâng: „Contractul e pe cinci ani. Cum să fie doar pe unul ? Până venea cortul, până îl asamblam, se încheia sezonul de nunți”

Buzoienii.ro a scris aici zilele trecute despre cortul de nunți amplasat în Parcul Crâng și despre litigiul dintre Direcția Silvică Buzău și oamenii de afaceri buzoieni, Aurel și Nini Brebeanu. Dacă Direcția Silvică acuză măsluirea de la un an la cinci a contractului dintre cele două părți pentru închirirea „H-ului” din Crâng, Aurel Brebeanu susține, dimpotrivă, autenticitatea contractului:

„Haideți să gândim logic. Credeți că inițiam încheierea unui contract doar pe un an ? Păi, până venea cortul de nunți, până îl asamblam, până găseam clienți, venea toamna, se făcea frig, și adio nunți. N-aveam cum să închiriem doar pentru un an, nu făceam nicio afacere, ieșeam în pierdere. Contractul s-a încheiat pe cinci ani, doar că între timp, la Direcția Silvică s-a schimbat conducerea. Iar noul director, și la anumite presiuni politice, n-a mai vrut să recunoască acest contract. Noi am dat în judecată Direcția Silvică la Tribunalul Buzău pentru a se proceda la întocmirea procesului verbal de predare-primire a terenului. Atenție, am câștigat pe fond la Buzău, iar Direcția Silvică a făcut recurs la Curtea de Apel Ploiești. Cu câteva zile înainte de a se da verdictul final, avocatul Direcției Silvice a blocat procesul pe motiv că în această speță există și o plângere penală. Iar cum în justiție există regula că penalul bate civilul, Curtea de Apel n-a mai putut da sentința. Trebuie să mai precizez că la indicația domnului director Pitiș noi am plătit prin ordin de plată 70 de milioane de lei vechi, chiria din momentul în care s-a amplasat cortul până la sfârșitul anului respectiv. Deci, noi am fost de bună credință și am plătit. Numai că, peste o lună, ne-am trezit acasă cu banii înapoi, trimiși de Direcția Silvică prin mandat poștal. Cu ce suntem noi de vină, dacă n-au vrut să ia banii ?”.

Brebeanu susține că de sucirea celor de la Direcția Silvică n-ar fi străin omul de afaceri Dumitru Dobrică: „Buzoienii trebuie să știe că dacă n-am fi luat noi în chirie acel teren, l-ar fi luat alții. Știu că Dobrică a avut în chirie Conacul Trandafirilor din Crâng și apoi a vrut să ia terenul de la Urbis. Când a aflat că noi am avut o idee mult mai bună s-a înfuriat și a căutat să blocheze înțelegerea noastră cu Direcția Silvică”

Brebeanu: „Nu strângem cortul în august. Va mai sta cel puțin cinci ani acolo”

Brebeanu susține că nu va strânge cortul în luna august atunci când se vor încheia cei cinci ani trecuți în contract:

„Păi, acel contract pe cinci ani nu a început încă. La unul din articole se specifică faptul că acel act își va produce efectele din momentul în care se va încheia procesul de predare-primire. Or, acest proces nu s-a întocmit încă. Trebuie mai întâi să se încheie actualul proces de la Curtea de Apel Ploiești, unde avem încredere că vom câștiga. Direcția Silvică va fi obligată să încheie procesul de predare-primire, iar abia din acel moment vor curge cei cinci ani din contract. Deci, chiar dacă Primăria Buzău va intra în posesia terenului, înțeleg că se fac demersuri în acest sens, cortul va mai rămâne cinci ani la locul lui”. 

Direcția Silvică solicită despăgubiri de 7 miliarde. Brebeanu susține că va plăti doar 220 de milioane de lei vechi

Cornel Pitiș, șef la Direcția Silvică Buzău, susține că ocuparea de către familia Brebeanu a „H”-ului din Crâng ar putea să coste scump familia Brebeanu:

„În plângerea penală depusă la Parchet, am solicitat despăgubiri pentru toți cei cei patru ani care nu apar în contractul nostru. E vorba și de penalități. În total s-a ajuns la 7 miliarde de lei vechi. Pentru fiecare zi în care cortul stă acolo ar trebui să se plătească 5,2 milioane de lei vechi”.

Brebeanu susține însă că va plăti chiar mult mai puțin și decât s-a prevăzut în contract:

„Cei de la Direcția Silvică ne-au calculat pentru un an în jur de 280 de milioane de lei vechi. Însă, au făcut-o la suprafața totală a „H”-ului care e de 5000 de metri pătrați. Or, noi nu folosim decât 800 de metri pătrați. Făcând regula de trei simplă, rezultă că ar trebui să plătim doar 44 de milioane pe an. Adică 220 de milioane pentru toți cei cinci ani de contract. Ce vă spun eu acum a fost deja calculat de un expert, iar actul se află la dosar”.

De notat că familia Brebeanu deține Campus TV, post local care a servit în ultimii ani interesele comunității buzoiene. De asemenea, de numele lui Brebeanu, se leagă promovarea istorică din 2007 a Gloriei Buzău în liga I. La momentul respectiv, Aurel Brebeanu era patronul clubului din Crâng, vândut apoi lui Gigi Becali.  

Auraș Tereacă

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938 sau pe e-mail la aurastereaca@gmail.com

loading...

Un comentariu la „Brebeanu despre cortul din Crâng: „Contractul e pe cinci ani. Cum să fie doar pe unul ? Până venea cortul, până îl asamblam, se încheia sezonul de nunți”

  • Nu vă mai săturați, măi corturarilor? Pe ce vă bazați voi că veți mai ține cortul acolo încă 5 ani, dacă proprietarul, Direcția Silvică nu vi-l mai prelungește? Mutați-vă naibii șatra în altă parte și lăsați crângul să mai respire în el și ne maniacii după bani, bani și iar bani. Ploșnițelor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.