Brebeanu, somat să facă parcare supraterană în zona băncilor. Vicele Apostu: „Dacă nu, anulăm schimbul”

Invitat la Focus Tv, viceprimarul Ionuț Apostu a răspuns criticii moderatorului că în campania electorală primarul C-tin Toma a promis parcări subterane sau supraterane, care însă nu s-au făcut. 

„Sper că vom avea o astfel de parcare, în zona băncilor, acolo unde este mare nevoie. L-am somat pe omul de afaceri care are acum acel teren obținut în urma unui schimb cu primăria să ne dea un termen în care va realiza investiția. În cazul în care nu ne va da acel termen vom trece la anularea contractului de schimb pentru a face noi acea parcare”.

În urmă cu câțiva ani, primarul C-tin Boșcodeală și omul de afaceri Aurel Brebeanu au semnat pentru un schimb de bunuri. Primăria a dat terenul din fața băncilor, iar în schimb a primit clădirea în care are s-a mutat Poliția Locală. Numai că în contract, municipalitatea a prevăzut o clauză că înțelegerea poate fi revocată în caz că nu se realizează o parcare etajată. 


Pe de altă parte și omul de afaceri are dreptate în a nu realiza investiția respectivă. Nici măcar actuala parcare nu se umple cu mașini. Cel mai adesea e folosită la un sfert sau jumătate din capacitate, iar în weekend e complet goală. 

Precum în parcarea de la piață, de pe str. Independenței, buzoienii caută să găsească un loc de parcare ceva mai departe, uneori pe trotuar sau unde e interzis, pentru a nu plăti bilet. 

Rezolvarea acestei probleme ar putea veni după intrarea în vigoare a regulamentului de ridicare a mașinilor parcate ilegal. Atunci, de teama amenzilor, buzoienii vor fi siliți să-și ducă mașinile în parcarea cu plată, iar Brebeanu va realiza de unul singur investiția știind că va avea clienți și va face profit.  

În maximum două luni serviciul de ridicări a mașinilor va deveni operațional, Urbis Serv căutând deocamdată să achiziționeze un astfel de utilaj second -hand.  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Brebeanu, somat să facă parcare supraterană în zona băncilor. Vicele Apostu: „Dacă nu, anulăm schimbul”

 • Eu n-as zice ca respectiva parcare nu se umple de masini, mai ales in timpul saptamanii… Am incercat de multe ori, fara succes, sa caut un loc in parcarea respectiva. In al doilea rand, respectivul teren aduce mai mult a teren viran decat a parcare. Platesti o taxa, foarte bine, dar ce facilitati oferi de banii aia? Nu tu asfalt, nu tu dungi trasate, nimic din care sa semene a parcare. Amenajeaz-o corespunzator, pune eventual o bariere cu automat de taxare la intrare, cu panou care sa afiseze situatia locurilor, un pret decent, etc. si ai sa vezi ca se va parca si acolo.
  Nu in ultimul rand, onor edilii se spala pe maini. Ridicam masinile parcate neregulamentar si gata, am rezolvat problema. Dar niste locuri de parcare ai incercat sa amenajezi, inainte de asta? Mai angajezi si nu stiu ce firma abonate la contracte cu statul sa-ti faca treaba murdara, astfel incat aia sa incaseze banul iar tu, primarie sa fii tarata in tot felul de procese pe care sa le mai si pierzi. Putin va pasa domnilor edili, ca doar n-o sa platiti din buzunarul dvs. Tot contribuabilii de rand vor fi afectati, ca asa e la Buzau!

  Răspunde
 • Nu cred ca ar deranja pe cineva daca din platoul din Piata Dacia s ar taia 2m pe toata lungimea, pt. a largii strada care leaga Gara ,de Primarie,la 2 benzi pe sens.

  Răspunde
 • Ce s-o mai călăbăcim, să vină din nou Boșcodeală că atunci era toată lumea mulțumită și era multă liniște. Nu se văita nimeni de parcări, se vindeau mașini pe trotuare, se făceau schimburi de terenuri, se achiziționau apartamente, case, mobilier urban, borduri, pavele și panseluțe la prețuri newyorkeze. Ia întrebați-l pe Brebeanu cât i-a dat Boșcodeală pe căsoaia aia unde este acum Poliția locală. Acuma, normal că e supărat pe primar. Ăsta are orgoliul de a mai opri cooperativa care a tocat banii și domeniul public timp de 20 de ani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.