Britanicii vor să găzduiască EURO 2020 în întregime

Cel mai așteptat eveniment din fotbalul european urmează să se dispute în această vară, în perioada 11 iunie – 11 iulie, dar UEFA ia în calcul să renunțe la ideea de a se juca în mai multe țări.

Una dintre variante ar fi ca întreaga acțiune să aibă loc în Anglia. Scenariul este unul mult mai logic, în condițiile restricțiilor actuale de deplasare, și ar putea cântări decisiv în stabilirea noii Campioane a Europei la fotbal.

Sub comanda lui Gareth Southgate, reprezentativa Albionului a terminat pe poziția a 4-a la Cupa Mondială Rusia 2018 și este principala favorită la Turneul Final. 6.00 este, în acest moment, cota ca Anglia să câștige EURO 2020 în oferta antepost Unibet, casă de pariuri online la care poți miza pe evenimente din 32 de sporturi și profita de cote excelente la pariuri antepost, pre-meci sau în secțiunea pariuri live la Unibet. Cea de-a doua favorită la EURO este Belgia (locul 3 la World Cup 2018), urmată de Franța (Campioana Mondială), Spania și Germania.

Avantajul Angliei

Potrivit presei din Marea Britanie, secretarul de stat Oliver Dowden a informat UEFA că stadioanele din Anglia ar putea fi redeschise publicului înainte ca acest lucru să fie posibil în multe alte țări din Europa, țări printre care se numără și cele ce ar urma să găzduiască meciuri de la EURO. Acest lucru se datorează faptului că, în Anglia, campania de vaccinare se desfășoară foarte rapid. Nu mai rapid, însă decât în Israel, țară care, din considerente similare, a propus să găzduiască partide de la EURO 2020.

Potrivit planului inițial, doar 7 partide de la EURO ar urma să se dispute pe Wembley, 4 la Glasgow (UK, Scoția) iar restul meciurilor în orașele Dublin, Amsterdam, Copenhaga, Sankt Petersburg, Bilbao, Munchen, Budapesta, Baku, Roma şi Bucureşti.

Dacă totul va decurge conform planului inițial, Arena Națională din București va găzdui partidele din Grupa C: Austria vs. Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina vs. Macedonia de Nord (18 iunie) și Ucraina vs. Austria (22 iunie), precum şi un meci din cadrul optimilor de finală, pe 29 iunie.

Mai multe partide din competițiile europene intercluburi s-au jucat în alte țări.

Deocamdată, UEFA nu a luat decizia finală în ceea ce privește locul în care se vor juca partidele de la EURO 2020, însă a anunțat că lucrează la mai multe scenarii alternative, în cazul în care anumite restricții de deplasare vor rămâne valabile și la vară.

Tot din acest motiv, Atletico Madrid a primit vizita lui Chelsea în optimile UCL chiar pe Arena Națională din capitală, iar Borusia Monchengladbach vs. Manchester City s-a jucat pe Puskás Aréna din Budapesta.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.