Bucurie. 5+5 = 12 (!) și chiar 16 (!) zile libere consecutive!

Guvernul va aproba astăzi o hotărâre prin care vor fi acordate pentru angajații din sistemul public două zile libere, în 27 decembrie și 3 ianuarie.

Se vor face astfel pentru bugetari două punți între Crăciun și weekend și, la fel, între Revelion și weekend.

Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern. „Trezoreria va lucra totuși pe 27. Deci nu închidem trezoreria, așa cum au făcut alții”, a ținut să precizeze premierul.

Cele două zile libere vor fi recuperate ulterior.

Prin Codul Muncii, zilele de 25 și 26 decembrie și de 1 și 2 ianuarie sunt nelucrătoare pentru toți angajații. Adoptarea hotărârii va face ca bugetarii să aibă câte 5 zile libere atât de Crăciun, cât și de Revelion.

Dar, mulți dintre ei nu vor veni la serviciu nici pe 30 și 31 decembrie (fie mai au concedii, fie șefii vor fi îngăduitori) astfel că pentru majoritatea bugetarilor vor urma de miercuri 25 decembrie douăsprezece zile libere consecutive.

Asta, dacă vor mai lucra luni și marți (23 și 24 decembrie), căci astfel se poate ajunge până la șaisprezece zile libere consecutive, punând la socoteală și weekendul care începe azi.

Continuitate vor trebui să asigure cei care lucrează la spital, pompieri, ambulanță, poliție și armată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

2 comentarii la „Bucurie. 5+5 = 12 (!) și chiar 16 (!) zile libere consecutive!

  • ” Trai neneacă … ” !

  • Eu sper ca un guvern decent sa legalizeze chiulul din institutiile bugetare. Concret, singurele zile lucratoare ale bugetarilor sa fie cele in care isi ridica salariul, daca nu au card bancar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.