Buzău. Afaceri afectate, încasări reduse, viitor nesigur

Veste proastă pentru orașul Buzău.

Azi, la prânz, s-a comunicat dinspre prefectură că mun. Buzău a intrat în scenariul galben. Conform cifrelor prezentate de la 1,46 (ieri) s-a ajuns la 1,62 (azi) – rată de infectare la mia de locuitori.

Afectate sunt restaurantele, pizzeriile, cafenelele și celelalte unități de alimentație publică (exemplu zona de food-court din Aurora Mall) care mai pot funcționa doar la 30% din capacitate.

Lovit de noile măsuri este și Happy Cinema. Se mai pot vinde bilete doar la 30% din capacitatea sălii. Mai mult, luni și marți cinematograful nu va mai funcționa (sine die).

Vai de școala românească

Cel mai grav e că ridicarea nivelului ratei de infectare înseamnă că gimnaziile și liceele din Buzău vor continua în on-line foarte probabil până la finalul anului școlar. Al doilea an școlar la rând afectat de măsurile luate de autorități.

Pe de altă parte, dinspre spitalele din Buzău și Rm. Sărat vin informații că numărul internărilor a crescut în ultimele zile, iar pe la Terapie Intensivă nu prea ar mai fi locuri (e drept că la Buzău sunt doar câteva).

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.