Buzău. Ar urma să apară Bd. Teilor!

După Calea Eroilor care s-a înfrumusețat prin plantarea a zeci de platani (încă în creștere), o altă arteră mare din oraș se va transforma (radical) în bine.

E vorba de strada Transilvaniei pe care se dorește a se planta de o parte și de alta TEI (la finalul operațiunii de asfaltare carosabil și trotuare).

De luni, pe str. Transilvaniei au început lucrările de modernizare cu fonduri europene

„E evident că o stradă cu copaci e mai frumoasă și mai sănătoasă. Pe Transilvaniei, avem și un motiv suplimentar, nu toate casele sunt așa aspectuoase. De aceea, există această dorință de a le face mai puțin vizibile din trafic”, a explicat primarul Toma.

Cu tei și fără cabluri pe stâlpi!

Ce vedeți în imaginea de mai sus e un stâlp Electrica de pe str. Transilvaniei.

Veste bună, conform proiectului, toate cablurile vor fi îngropate!

Concluzie: cu asfalt proaspăt, tei de o parte și de alta și fără cabluri, strada Transilvaniei își va schimba aspectul radical în bine.

UPDATE. Primarul a fost sfătuit să renunțe la ideea cu teii, întrucât – în timp – rădăcinile acestora vor afecta asfaltul de pe trotuar. Se va căuta, probabil, o altă specie de copac.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Buzău. Ar urma să apară Bd. Teilor!

 • Bun așa. Să aibe și cetățiganii ce să vândă, flori de tei.

  Răspunde
 • Daca „inteligentii” din Primarie ar circula si pe strada Independentei,ar vedea efectele dezastruase ale teilor plantati pe trotuare.Sau poate or fi si astia care se planteaza pe Transilvaniei,o specie de tei adusa de prin strainatate pe bani multi.Ca deh,doar este „EX pert” domnul primar la astfel de…… Tereaca,daca nu crezi,da o fuga pe str.Independentei si fa niste poze.

  Răspunde
 • Cat de ‘deștept’ sa fii sa nu știi ca teiul ridica asfaltul cu rădăcina, asa se intampla când ai consilieri bucătari și spălătorese. Păcat, dar asta au votat buzoienii

  Răspunde
 • ”Specialistii” loveste iar la Buzau? Dupa genialitatile cu oranj si bleu pe tarabele din Pta Dacia si aia cu sloganul de oras complet inept, alta acum.
  Pana cand gardurile proprietatilor nu vor face obiectul unor reglementari urbanistice, gen doar garduri vii, doar garduri de piatra, de lemn, functie de specificul strazii (ca peste tot la vest), pot planta si palmieri, nu vor transforma zona in Palm Beach.

  Răspunde
 • Se poate folosi si metoda de pe Calea Eroilor, unde s-au montat acele panouri militare pentru a ascunde gardul vechi si deteriorat; normal era sa se faca un gard frumos la unitatile militare

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.