Buzău. Două apeluri la 112

Patru adulți, însoțiți și de un bebeluș de zece luni, au apelat în disperare la 112 cerând ajutor.

Grupul de turiști a plecat sâmbătă în drumeție de la Nucu la Aluniș (comuna Bozioru, jud. Buzău). Numai că, turiștii s-au pierdut pe traseu și nu mai știau nici să ajungă la destinație, nici să se întoarcă.

Imediat după apel (ora 17.32), a fost direcționată către zona indicată o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu.

În jurul orei 20.00, când se temeau că vor petrece noaptea în pustiu, persoanele au fost din fericire găsite.

Imediat după recuperarea persoanelor rătăcite, patrula montană s-a deplasat spre Penteleu, unde, tot prin apel 112 a fost semnalată prezența unui pui de urs în apropierea unui pensiuni.

Având în vedere probabilitatea ridicată ca ursoaica să fie în apropiere, jandarmii montani au desfășurat activități de prevenire, informând operatorii economici și turiștii să evite zona, care a fost monitorizată până când animalul s- a retras în pădure.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Buzău. Două apeluri la 112

  • Nimic grav . Niste ,, rataciti “ !!!

  • În era tehnologiei, niște idioți, că altfel nu ai cum să le spui, s-au rătăcit pe un traseu extrem de simplu și cu un bebeluș după ei. Ăștia ar trebui închiși în case permanent și să iasă doar cu bilet de voie, pe un traseu bine stabilit.

  • Mi se pare strigator la cer ca platim noi din buzunar pentru niste iresponsabili. Ar trebui sa deconteze distractia. Poate si eu am chef de aventura prin carari misterioase, dar bunul simt ma opreste, as intra in pamant de rusine sa sun apoi la 112 sa vina sa ma ia. Iar pentru faptul ca aveau si copil, deja merita si o amenda, data viitoare sa lase copilul la cineva cand mai au chef de aventura.

  • Lipsa de educație duce la așa ceva. Niște iresponsabili, care, probabil, au văzut animale doar la televizor, s-au gândit „să facă” un traseu montan, neavând nicio pregătire în domeniu, dar având un copil de câteva luni cu ei. Incredibil, nu? Poate, dacă nu eram în România.
    Intervenția autorităților ar trebui plătită de acești „iubitori” ai muntelui, iar Direcția pentru Protecția Copilului ar trebui să se sesizeze. Cel mic a fost pus în pericol de părinții săi.
    Cât despre jindari, aceștia se bucură de orice sesizare primită, așa putând să își justifice numărul mare de angajați.

  • Prosti cu carul sau carul cu prosti ???

  • Felicitări jandarmilor, bravo băieți !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.