Buzău. N-a duduit decât o iarnă

„E deja istorie. Nu va mai fi repornit vreodată”.

Cuvintele îi aparțin noului director RAM Buzău cu referire la cazanul mare din cartierul Dorobanți.

„Îmi permit să îmi cer scuze și locatarilor din careul de blocuri care au fost deranjați pe timpul iernii de zgomotul produs de cazan. Le mulțumesc că au fost înțelegători și astfel am putut furniza căldură pentru câteva mii de locuințe din oraș. Nu va mai fi nevoie de cazanul mare din Dorobanți, probabil nici de cel mic”, a spus Ion Diaconu, noul director al RAM Buzău după ce Aurel Gubandru s-a pensionat.

De ce nu va mai fie nevoie de el ?

„Avem deja peste o sută de cereri de debranșare. Foarte probabil trendul va continua. De asemenea, pentru iarna viitoare RAM nu va mai furniza căldură decât în zona unitară. Adică acolo unde, conform unui studiu realizat de un specialist și aprobat de Consiliul Local, cheltuielile vor fi acoperite de venituri. În condițiile scăderii numărului de beneficiari la 60-70% din ce avem în prezent vom putea asigura agentul termic și fără cazanul mare din Dorobanți”, a apreciat directorul RAM Buzău.

În concluzie, buzoienii care au rămas doar unul sau doi într-un bloc trebuie să se îngrijească de pe acum să-și monteze centrală murală pe gaze.

Până în iarna viitoare majoritatea unităților de învățământ din Buzău va dispune de centrale proprii pentru căldură și apă caldă, debranșându-se astfel de sistemul centralizat. FOTO: montajul noii centrale de la Școala nr. 15 (G.E. Palade) din Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzău. N-a duduit decât o iarnă

  • Nu e de mirare ca RAM se duce la vale.Desi nu avem contracte cu RAM,noi,cei debransati ,suntem obligati sa platim pierderi de 30-50 lei pe luna de apartament pentru a sustine un singur bransat din 20 de apartamente ale unui bloc. O ordonanta de urgenta reglementeaza un fapt stupid care nu se petrece in nicio alta tara europeana. Spatiul de depozitare din incinta scarii blocului ,ocupat abuziv cu gigacalorimetrele.Terenul din fata blocului in risc de prabusire in caminul lor construit aiurea,galagia produsa de gigacalorimetrele montate pe peretele exterior bucatariei mele. Nu cred ca e o pierdere pentru oras disparitia RAM

  • Și câți bani au bubuit?
    Sau nu are importanță?

  • Din surse sigure vă spun, investiția per locatar rămas la încălzirea centralizată, nu a depășit 200 lei. Închipuiți-vă ce bombă detona în Buzău dacă nu se mutau cazanele ce de altfel aparțineau primăriei. Consider că s-a procedat corect și chiar felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.