Vezi AICI ce se va face în loc

Fotografia de mai sus și cele de mai jos au fost realizate azi de reporterul buzoienii.ro la „Grajdurile lui Marghiloman”:Clădirea de patrimoniu (formată din trei imobile/grajduri) e reabilitată în acest an de Primăria Buzău.

Două dintre vechile grajduri vor servi la finalizarea șantierului ca spațiu expozițional, iar unul va găzdui ocazional cai (cu care se vor face plimbări, ca odinioară, pe aleile parcului).

Cele trei foste grajduri vor fi reabilitate la interior, acoperiș (care nu mai exista în multe locuri), iar la final inclusiv la exterior

În Parcul Marghiloman mai sunt două clădiri cu valoare istorică la care se lucrează acum:


Cea mai importantă e Casa de Oaspeți, care a găzduit-o inclusiv pe Regina Maria. Pentru reabilitarea Casei de Oaspeți + „Grajdurile lui Marghiloman” municipalitatea buzoiană plătește 2,6 milioane de euro unei firme din Iași.

Tot în acest an, tot în Parcul Marghiloman, se reabilitează și Casa Grădinarului:


E vorba de casa în care a locuit chiar grădinarul șef care avea grijă de domeniul Marghiloman. După reabilitare, aici se va înființa o micro-fermă educațională. În prelungirea casei se va construi o seră, iar în jur – pentru că spațiul e generos – se vor amenaja grădini unde vor lucra și învăța, asistați de personal specializat, copiii din Buzău.

Toate cele trei imobile (grajdurile, Casa de Oaspeți și Casa Grădinarului vor fi finalizate în primăvara anului viitor).

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Vezi AICI ce se va face în loc

  • Daca o „reabiliteaza” ca pe Colegiul Eminescu nu mai ramane nimic istoric acolo.

    Răspunde
  • Felicitari Primarului Toma ,dlui Neacsu,si tuturor celor care fac din orasul Buzau,un oras civilizat si frumos.Noi,cei nascuti aici,desi am plecat la studii ne am intors si multumim din suflet celor care au transformat acest oras intr un oras civilizat.Sanatate si putere de munca va dorim dle Primar .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.