Buzău. Singurii bugetari cu salarii tăiate!

Necaz pentru 230 de polițiști locali din Buzău de la paza școlilor.

Sunt probabil singurii bugetari din România cu salariile tăiate.

Pentru că s-au închis școlile (din cauza pandemiei) și nu prea mai au ce să păzească, primarul Toma le-a redus săptămâna de lucru de la 5 la 4 zile.

Mai puține ore de serviciu, înseamnă mai puțini bani la salariu

Decizie Primăria Buzău: „Având în vedere dispoziţiile legale în vigoare, în funcţie de  scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar, conform evoluţiei epidemiologice prin raportare la rata incidenţei cumulate la nivelul municipiului, se va diminua numărul de posturi la unităţile de învăţământ unde sunt suspendate activităţile care presupun prezenţa fizică.

Din motive economice şi faţă de cele mai sus menţionate, se impun emiterea de dispoziţii privind reducerea temporară a activităţii, pe perioade care depăşesc 30 (treizeci) de zile lucrătoare, prin reducerea programului de lucru de la 5 (cinci) zile la 4 (patru) zile pe săptămână,  pentru personalul contractual din cadrul Serviciului Pază Bunuri şi Valori, Siguranţă Unităţi Şcolare”.

Restul polițiștilor locali, care nu sunt de la serviciul de pază, nu sunt afectați de această decizie.

Polițiștii locali de la pază așteaptă cu emoție și decizia Tribunalului Buzău. Primarul Toma a anunțat că abia acum (după aproape 4 ani!) judecătorul se pregătește să pronunțe sentința pe fond asupra deciziei de concediere emise de Primăriei Buzău. Curtea de Conturi a solicitat primăriei concedierea „localilor” care depășesc norma legală de 1 polițist local la o mie de locuitori.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Buzău. Singurii bugetari cu salarii tăiate!

 • Dar ce se intampla cu ,,prietenii , nasicii si finicii ,, din companiile de la ,,stat,,pline de ciolaci, pogonari , constantini …ce se intampla intr-o tara plina de melitieni , apv-isti , asistenti , asistati ,consilieri, viceprimari ,vamesi , anefisti, etc .care doresc spor de apa rece/calda , de calculator , de supteran , de noapte , de zi , de conditii periculoase ,de semi-inaltime, de apa joasa, bani de chirii , bani de cina , norme de hrana , de budigai , de Duster pentru cumparaturi personale ,plus inca sute astfel de sporuri ? Stiti cate sporuri primeste un inginer , economist , muncitor la privat pentru cele ~12 ore de munca ? raspuns final = 0 . Sa vedem cat se mai platesc aceste sporuri si de unde , pentru ca un om normal la cap renunta la convetuirea intr-o astfel de tara …pa .

  Răspunde
 • Dovada ca in realitate nici nu s-a vrut reducerea numarului de politisti locali din subordinea primarului. Ba din contra, dorinta a fost de marire a numarului, lucru care s-a si intamplat, e plin orasul de politisti locali, nu e strada pe care sa nu vezi o masina de politie locala, mai ales ca le-a marit si flota cu SUVuri noi… totul in timp ce primarul se vaita ca nu are bani si dubleaza taxele si impozitele locale si mareste taxele de parcare fara sa construiasca un loc de parcare nou, taxeaza parcarile publice de resedinta facute de Ceausescu. Pentru cetateni nu sunt bani sa se faca ceva care sa fie util, pentru garzile de corp ale primarului sunt si sa le ofere SUVuri noi fara limita de combustibil ca sa se plimbe aiurea cu ele.
  Macar de faceau acesti angajati ceva util, dar tot ce fac e sa deranjeze oamenii pe strada ce nu fac nimic, in timp ce pe infractori si contravenienti ii ignora, ca sunt ocupati sa legitimeze lumea aiurea si sa ameninte lumea doar ca sa mimeze ca au activitate.
  Treaba cu procesul a fost o cacealma de aruncat praf in ochii alegatorilor si totodata sa se asigure ca „legalizeaza” ilegalitatea si politistii locali sa ramana pe viata cu posturile obtinute ilegal.
  Daca se dorea cu adevarat acum se desfiintau posturile, nu se tineau in plata degeaba.

  O astfel de schema s-a facut in trecut si la ISU, dupa ce s-a dovedit ca toti angajatii au fost angajati in mod ilegal contra spaga si fraudand procesul de recrutare. S-au mimat niste procese tocmai ca mafia sa se asigure ca raman pe posturile obtinute ilegal.

  Răspunde
 • Burduhănoșii cașchetari cu pretenții de polițiști să facă bine să-și caute de lucru! Și nu mă refer doar la cei de la paza școlilor… O imitație jalnică a poliției naționale, structură deja afectată dramatic la nivelul credibilității…deci, în concluzie, jalnică imitație oare cum poate fi?
  Agramați, inculți și impertinenți. Câteva caracteristici ale gardienilor publici vopsiți peste noapte în ditamai poliția ….locală.

  Răspunde
 • Acest experiment numit „poliția locală” este un eșec la nivel național. Primarii și-au dorit poliția lor, cu banii din taxele și impozitele cetățenilor.
  Nu avem nevoie de așa ceva.
  Când am o problemă urgentă sun la 112 și vine Poliția, nu acești impostori locali.
  Poliția locală trebuie desființată!
  Legat de pază, ce nevoie avem de pază când școlile sunt închise sau când majoritatea elevilor învață de a acasă? Ce nevoie avem de pază umană pe timpul nopții, când pot fi montate sisteme de alarmă și de monitorizare video cu transmitere într-un centru de monitorizare non-stop?
  Auraș, interesează-te ce venit net lunar are un local paznic și după aceea să le plângi de milă. Nicio firmă de pază nu oferă astfel de venituri ridicate. Doar un exemplu, un local paznic care are studii superioare primește lunar în plus la salariu vreo 200 de lei net. Paznic cu studii superioare plătit pentru studii superioare… Asta, apropo de sporuri.
  Legea spune maxim 1 local la 1.000 de locuitori, dar minim niciunul.
  Municipiul Oradea, cu o populație de vreo 200.000 de locuitori, are vreo 67 de locali, cu tot cu șefi și secretară, deși maxim putea avea 200 de locali.
  Toma, dacă dorea, putea să scape de cei din direcțiile primăriei care nu își justifică existența, inclusiv de locali.
  De asemenea, Toma, dacă dorea, putea să „curețe” firmele primăriei de lichele, de nepoți și nepoței, de curve și amante…

  P.S. Îi invit pe locali, dar și pe alții ca ei, să vină să lucreze în privat, într-un mediu concurențial corect, unde performanțele se recompensează, iar lenea se sancționează. Nimeni nu te plătește doar pentru că vii la serviciu.

  Răspunde
 • Cei de la pază nu sunt polițiști locali. Mai studiați legea!

  Răspunde
 • Ionuț localu’, nu prea contează ce sunt, dar au cam aceleași drepturi ca și restul localilor. Și unii, și alții nu ar trebui să existe. Sunt bani irosiți de primărie.

  Răspunde
 • Nea’ Toma, când ne scapi de gardienii locali, aceste căpușe ale bugetului local? Gândește-te bine, din banii cheltuiți cu gardienii ai putea face altceva, pentru fiecare…

  Răspunde
 • Eu zic sa plangeti de grajdurile si pistele de cai de milioane de euro, mai degraba. Pentru paza scolilor sunt necesari si astia, dar cu salariul redus mult, la nivelul ciobanilor de la firmele de paza care stau la usi. Altfel am ingrasa burtile interlopilor patroni de firme de paza si directorii de scoli, slugi politice, le-ar alege in functie de ordinele de sus.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.