BUZĂU. Start pentru construcția unei noi FABRICI

A început construcția unei noi fabrici în Buzău.

Șantierul a fost deschis de Green WEEE, firmă care se ocupă cu reciclarea deșeurilor de electrocasnice și electronice.

Noua fabrică, a treia a Green WEEE în România se ridică pe platforma industrială de la Frasinu.

Unitatea va deveni operațională la finalul lunii septembrie și va recicla milioane de deșeuri de electrocasnice și electronice.

Ce face Green WEEE e grozav. Ne scapă de aceste deșeuri, iar 98% din materia primă e reintrodusă în economie:

Mihaela Sofronea, Green WEEE: „Se recuperează peste 98% din materiale! Toate aceste deșeuri sunt o resursă importantă pentru economie. Nu se mai importă cupru, fier, aluminiu, plastic etc., iar prin reciclare se reduce consumul de material virgin. Beneficiile sunt importante și pentru mediu – pentru că deșeurile electrice conțin multe substanțe periculoase.

Noua investiție este finanțată de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent.

GreenWEEE mai are o fabrică în Ardeal, la Câmpia Turzii, și una tot în Buzău.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „BUZĂU. Start pentru construcția unei noi FABRICI

 • URAAAA, ce bucurie, vom strange la Buzau toate gunoaiele Europei, in schimb vom primi locuri de munca si multa poluare.

  Răspunde
 • Nu este deloc o laudă faptul că deschidem firme de reciclare, domnule Tereacă! Dimpotrivă! Strângem tot gunoiul Europei!! Se pare că aici „este loc” în ceea ce privește obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor, cât și după aceea!! Eu aș fi curios câte astfel de unități se află în Austria, Germania și Franța!!

  Răspunde
  • Nu cred că aveti dreptate. În cazul de față nu vine niciun deseu din import. Și dacă ar veni, n-ar fi rău. Le-am lua banii vesticilor pe deseu, iar apoi tot noi le-am vinde materia primă sau chiar poate produse finite.

   Răspunde
 • Și totuși, îmi puteți satisface curiozitatea ? Prin Austria și Germania, de exemplu, nu am sesizat vreodată mirosul pe care îl resimt constant, mai ales vara, la ieșirea din Buzău către Slobozia!!

  Răspunde
 • Inainte sa criticam… Mai bine ne am educa sa nu mai aruncam gunoaiele pe camp in parcari pe strada…la marginea satelor…chistocuri pe geam

  Răspunde
 • S-a schimbat cumva statutul neoficial de colonie pe care l-a căpătat România? Nu cred. Statutul de colonie presupune salarii din sectorul salahorilor, adică cât mai mici posibile. Nu are logică să investești în tehnologie din moment ce obții profituri consistente doar beneficiind de muncă plătită derizoriu. Nu mai visați investitori ce vor veni la Buzău să construiască sateliți pentru 5G sau vreun model de aeronavă! Nu vor veni. Nu există nicio justificare economică s-o facă. În cel mai fericit caz să ne mulțumim cu o economie de tip lohn. Mai mult nu avem voie.

  Tocmai ce Parlamentul European a aprobat un proiect elaborat de Comisia Europeană care prevede că motoarele cu ardere internă nu vor mai putea fi montate pe vehicule produse începând din anul 2035. Nori negri pentru investițiile Renault și Ford din România!

  Răspunde
 • Dacă se face mall, nu-i bine că nu se face fabrică, dacă se face fabrică, nu-i bine că suntem colonie! Cel mai bine ar fi pentru românasi să stea frumusel acasă si statul să aibă grijă să nu le lipsească nimic!

  Răspunde
 • Normal la cite incendii au fost..mai mult sa poluat decit sa reciclat…cind se aduna munti de deseuri baietii destepti le dau foc..polueaza si incaseaza si asigurarea….iar noua ne vind gogosi cu reciclarea selectiva…platesc o groaza de bani la gunoi si mai adun si nustiu cite feluri de saci sub ghiuveta din bucatarie..si oricum gunoiul in foarte mica masura il recicleaza…trebuia o syatie de sortare foarte mare in care sosea masina de gunoi o descarca pe banda si de acolo gunoiul se sorta..la noi la Galbinasi tot cimpul este plin de pungi din plastic imprastiate de vint si un miros insuportabil..asa si aici la frasinu nu acuz pe nimeni nu ofensez dar la cite incendii au fost acolo mai mult sa poluat decit sa reciclat..te costa mult mai putin sa arzi decit sa reciclezi..Le dai foc vin pompierii cu tamtam se afuma putin incheiie un proces verbal cu aprindere mecanica din cauze naturale da Garda de mediu o sanctiune minima si gata sa rezolvat..asa ca …in tara asta fac tot ce imi trece prin cap..cascavalul mare se duce in afara noi raminem cu fumul si gunoiul.

  Răspunde
 • Oare, la cât timp se „autoaprind” deșeurile care se strâng în aceste minunate fabrici de reciclare?
  Întreb pentru un prieten!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.