Buzău. DISPARIȚIE. Va mai rămâne doar în trei-patru cartiere din oraș!

Sunt ultimele săptămâni în care apa caldă în sistem centralizat va mai curge prin majoritatea cartierelor de blocuri ale Buzăului.

E vorba de Dorobanți I și II, Broșteni, Micro V, Unirii (de la un capăt la altul), 1 Decembrie, Bazar și Obor.

Centrala termică din Dorobanți cate producea apa caldă va fi închisă, la fel și punctele termice din cartierele enunțate mai sus care distribuiau agentul termic către blocuri.

RAM va mai furniza agent termic doar în două zone unitare. Zona I (Micro XIV) și Zona II (Caraiman, Crâng, Bd. Bălcescu, Spiru Haret și Aleea Insulei). Se mai adaugă și două blocuri de garsoniere din Micro III. Atât!

Uriașul RAM, învins de micuța centrală de apartament

Uriașul RAM, cu 30 de mii de apartamente branșate la începutul anilor 90, a fost „mâncat”, încet, dar sigur, de această invenție numită centrala de apartament. Avantajele au fost și sunt indubitabile.

Gigacaloria e la jumătate din prețul celei vândute de RAM, căldura poate fi dată mai tare sau mai încet (și chiar închisă, oricând), la robinet nu trebuie să aștepți cinci minute ca să curgă apă caldă.

Ca să nu piardă războiul cu centrala de apartament, sistemul centralizat ar fi trebuit să producă gigacaloria (măcar) la același preț, iar calitatea serviciilor să fie similară. Cum acest lucru pare o utopie, sistemele centralizate (nemodernizate, producție și distribuție) și cu angajați mulți au înfrânt în majoritatea orașelor din țară.

Exemplu de punct termic din Buzău, nemodernizat și desființat

loading...

13 comentarii la „Buzău. DISPARIȚIE. Va mai rămâne doar în trei-patru cartiere din oraș!

  • Foarte frumos 🙂 dupa ce s-a bagat 5 mil de euro in Pt 4 Dorobanti ??? dupa un an o inchidem ??? cineva e in neregula 🙁 🙁 🙁

    Răspunde
  • Nu vă mai mirați.
    Buzăul este ” oraș deschis”. Încă.
    Apa potabilă s-a scumpit.
    Impozitul la autoturisme (pentru cei care stau la bloc) s-au dublat, prin „concesionarea parcărilor”.
    Apa caldă nu va mai exista (acum, în plină pandemie).
    Canalizarea nu face față unei ploi de vară.
    Autobuzele (cu normă de poluare euro 5) te afumă (uite de ce este bine să porți mască și pe stradă).
    Dacă mergi la cumpărături cu mașina proprie, te costă parcarea cât taxiul.
    Impozitul la locuințe a crescut în ultimii patru ani cu mai mult de 15%.
    Nu se construiesc școli sau grădinițe, dar se plătesc chirii la unele locații unde funcționează grădinițe.
    …Și lista poate continua.
    Este bine și o să fie și mai bine. Fiți optimiști.

    Răspunde
  • Ce bine e cand fura banii cine trebuie! Ciuma rosii nu se desminte!

    Răspunde
  • @ Radu: primăria s a gandit sa nu lase oamenii aia fără căldură în pragul iernii si sa se faca o tranziție treptată.
    În ceea ce privește centrala de acolo si echipamentele respective trebuie scoase din Dorobanți si cred ca ar fi o donație f bună pentru Cercetarea Legumicola sa o adapteze pentru ceva sere. Chiar cu ajutor bănesc de la primărie. Banii se vor întoarce la noi sub forma unor produse sanatoase/mai sănătoase decât roșiile turcești, africane cumpărate în decembrie, ianuarie si pana de Paște. Sănătatea costă

    Răspunde
  • Domnule Tereaca, încetează sa il mai pupi in fund pe acest primar ce a distrus acest sistem centralizat ca sa oblige omul de rând sa isi monteze centrale de apartament, centrale care polueaza foarte mult si sunt contrar normelor europene. Dumneata stii f bn asta, insa, in loc de demnitate alegi firimiturile.

    Răspunde
  • Solutia capitalista a invins solutia colectivista .Si asa e bine !!

    Răspunde
  • Fara subventii! Cei din Micro XIV si ceilalti ramasi! Ca altfel n-am facut nimic! Se aude???

    Răspunde
  • @robert
    Ce sistem a distrus ? Acest sistem era asistat social, primea subvenții de la primarie pentru ca beneficiarii sa plateasca mai puțin. Cat despre poluarea centralelor de apartament, hai sa vedem cine le foloseste in Europa si dupa aceea sa ne dam cu parerea.

    Răspunde
  • Orice s-ar zice, centrala de apartament este solutia optima. In primul rand ca se bazeaza pe principiul: ,,Fiecare cu aia ma-si”. Ai nevoie o folosesti, n-ai nevoie o opresti cand vrei si cum vrei, fara sa mai depinzi de nimeni.
    Nu mai discut despre pierderile imense de caldura la retzeaua centralizata, pierderi care sunt bagate pe gatul consumatorilor……[Leo]

    Răspunde
  • Domnul Robert, degeaba le explicati ca vor crapa cu totii mai repede si din cauza poluarii generate de aceste centrale individuale. In afara de cei rau intentionati, pe multi nu ii duce capul sa inteleaga acest adevar: centralele de apartament polueaza si vor fi interzise. Pana atunci, s-a ales praful de investitiile in sistemul centralizat, cel putin de tevile din pamant, in mare parte inlocuite cu fonduri europene.

    Răspunde
  • ANONIM Cred ca nu citesti bine sau nu intelegi pai PT4 DESERVEA ACESTE CARTIERE DIN LISTA CU ROSU „E vorba de Dorobanți I și II, Broșteni, Micro V, Unirii (de la un capăt la altul), 1 Decembrie, Bazar și Obor „DECI TOCMAI AU FOST LASATI FARA CALDURA (la iarna )SI APA CALDA .
    CA ATARE :::::::::::: VOTATI

    Răspunde
  • Leo , mai bine taceai , UNDE AI VAZUT TU PIERDERI PE RETEAUA CENTRALIZATA , VORBESTI CA SA TE AFLI IN TREABA , SISTEMUL CENTRALIZAT A FOST IN TOTALITATE REABILITAT SI AICI MA REFER LA TEVILE DIN PAMANT ,A FOST REABILITAT DE RAM CU PROGRAMUL BERD PRIN ANII 97- 2000 .

    Răspunde
  • Radu, TU te auzi vorbind ????!!!!
    Incredibil.
    Dar e clar, ai primit energie mokka si ai suntat sistemul centralizat prea multi ani, ca se putea, de aia tipi cu atata inversunare. Acum va trebui sa platesti ca noi toti, cabron :::))))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.