Buzăul a fost împărțit în 12 sectoare x 4 sectoriști
Reorganizare la nivelul Poliției Locale Buzău.
„Vrem să copiem modelul sectoristului de dinainte de 89. Am împărțit orașul în 12 sectoare. Vor fi câte 4 sectoriști pentru fiecare sector. Vor lucra în ture. Cred că e o idee bună, îi responsabilizăm, vor trebui să știe tot ce se întâmplă în cartier, pe domeniul public”, a anunțat viceprimarul Ionuț Apostu.
Prin reînființarea sectoriștilor se speră că se vor limita actele de vandalism, furturile, aruncarea de gunoaie etc.
Noii sectoriști urmează a avea întâlniri cu membrii asociațiilor de proprietari din sectoarele avute în responsabilitate.
Polițiștii locali vor fi în legătură și cu reprezentanții serviciului de Gospodărire Comunală din Primăria Buzău.
Citește și:
Uitati aici o idee si mai buna : desfiintati politia locala, o institutie de odihna pe bani multi, banii nostri! Sunt inutili! O stie orice om cu mai mult de 2 neuroni si cu bun-simt !
I N U T I L I !!!
Păi, din câte se știe, vechii „sectoriști” din cadrul fostei Miliții, actuala poliție Națională, nu au dispărut, ci doar s-au transformat în Poliția de Proximitate, tot în cadrul aceluiași „organ”. E drept, sunt din ce în ce mai scumpi la vedere, dar încă există. Ceea ce vrea să se creeze în cadrul poliției locale, va funcționa în paralel cu Poliția de proximitate și nu cred că e o inițiativă binevenită, pentru că în caz de ceva, în loc să se intervină prompt, vor da vina unii pe alții, în detrimentul cetățeanului, mai mult ca sigur. Sperăm să nu se întâmple așa, totuși …
Asa! Si sa patruleze, nu sa stea ascunsi prin diverse locuri pe traseu. Buna idee!
Buna initiativa. Ma sperie gandul cate lucruri erau bune inainte de 89.
Pe subiect, pe langa colectarea selectiva care ar trebui supravegheata de RER, nu de politie, de fapt ar trebui prioritizat fenomenul de eliberare a parcarilor prin prisma tsunamiului care sta sa vina din februarie pe Unirii.
Eliberarea care trebuie sa inceapa cu identificarea vizuala a rablelor nemiscate de perioade bune, de masini de Bulgaria, de masini de transport marfa precum si de masini care apartin apartamentelor cu 0 persoane la intretinere in ultimele luni. Primaria ar putea avea o mare surpriza iar parcarile sa devina brusc mai mult decat suficiente.
Aceeași Mărie cu altă pălărie!
@Thor:
„Buna initiativa. Ma sperie gandul cate lucruri erau bune inainte de 89.”
Te referi la mokangelile pe care le primeai de la comunisti, ca sa taci si sa nu misti in front ?!
Ideea nu-i rea deloc numai că acești ipochimeni ar trebui să-și facă cu adevărat datoria nu să-o ,,flendorească,,(v-ba unui mare actor român) ca acum în așteptarea chenzinei . Apropo , să fie aleși prin concurs iar ca probă principală să fie scrierea corectă gramatical , cel puțin , în limba română deși unui astfel de ,,organ,, i-ar prinde bine să știe și limba comunității din sector, asta pentru a nu fi transformat într-un personaj din umorul folcloric românesc.
Domnule Apostu, de ce avem nevoie de acești gardieni locali, atât timp cât există Poliția și Jandarmeria??? De ce trebuie să plătim pentru ca unii să se joace de-a poliția??? Avem așa de mulți bani încât să îi irosim??? Nu cred!
Locala a fost creată pentru a avea unii loc de muncă, iar primarul propria lui poliție.
Așa că, soluția ar fi desființarea Direcției poliție locală. Nu avem nevoie de acești angajați ai primăriei. Nu au nicio autoritate.
Puneți sistem GPS pe mașinile gardienilor că să nu se mai plimbe pe unde vor. Monitorizați-i! Toacă banii degeaba.
Sau, și mai bine, desființați-i!
Când sun la 112 cer sprijinul Poliției sau Jandarmeriei, nu angajaților primăriei, adică gardienilor publici. Nu sunt buni de nimic.
Din ciclul idei proaste, încât una… Păcat!
Acești angajați inutili ar primăriei ar trebui concediați. Nu își justifică existența.
Domnul Toma se plângea că nu sunt bani, dar ține acești angajați în serviciu. Pe banii noștri.
Plătim pentru paza gunoiului. E și normal! Doar nu este una dintre activitățile preferate ale Mafiei degeaba. Dacă mai e cineva care gândește că acele camere montate pe stâlpi sunt fake-uri?!? La câte evenimente nu s-au verificat camerele ”privaților”, din colț, de peste drum, niciodată n-am auzit că, datorită sistemului de suraveghere public…
Pe mine mă îngrijorează doar că unul ca Apostu are drept obligație să gândească.
––––––––-
Pubelele alea magice sunt prea mici, prea puține. Accesul greoi.
Zeci de ani s-a trăit cu ghenă la bloc. Doar asociațiile de puturoși nu-și mențin curățenia la locul de colectare.
Polițiștii locali nu au nicio atribuție individualizată, decentă, utilă.
––––––––-
Nici de-al dracului nu o să triez și o să le car gunoiul la bot, pe banii mei, ălora de la RER.
Usor usor se reinstaureaza dictatura, e ordin de sus de la colonizatori. Doar ca acum e vanduta dictatura ca fiind ceva bun ca e instaurata sub conducerea colonizatorilor, dupa ce 30 de ani aceiasi indivizi vindeau propaganda ca dictatura e rea.
Nu era suficient ca acum politia nu face altceva decat sa deranjeze cetatenii inofensivi in timp ce isi protejeaza criminalii, violatorii, traficantii incadrati in structurile lor mafiote.
In ultima vreme politia nu face decat sa se lege de lume pe strada degeaba, sau cand duce gunoiul, nu e gluma, stau langa ghene si legitimeaza ilegal lumea ce trece pe langa ghene sub amenintarea ca vor fi bagati la celula si apoi amendati. La fel prin parcuri, prin centru, pe langa centre comerciale, etc.
Acum infiinteaza noi structuri care sa se ocupe doar cu legitimari abuzive si turnatorii ieftine (si false), care vor duce la aceleasi abuzuri si atrocitati ce s-au facut si in regimul trecut.
Buna ideea cu GPS-uri pe masini. Dar sa fie supravegheate de niste oameni din afara sistemului, oameni integri. O sa observe multe nereguli, ba fac pe taxiul cu masinile politiei, ba se retrag prin zone unde se relaxeaza la umbra (vezi aleile retrase de pe langa Crang, Tineretului sau Marghiloman), ba poposesc cu ele pe la domiciliu sau diverse locante unde petrec timpul in scop personal. Si dupa ce fac asta incep sa se lege de oameni pe strada sa zica ca au avut activitate.
De furtul de combustibil nu mai zic, unii o fac direct in benzinarie (vezi pe Unirii si nu numai), altii o fac in locurile retrase sau in parcarea de langa domiciliu unde schimba canistre de la masinile marcate la masinile personale ale clientilor.
Localii nu ar trebui să existe. Ce om sănătos la cap are încredere în niște unii luați de pe stradă, fără nicio pregătire?
Tov. Apostu, sectoriștii erau polițiști, foști milițieni, în schimb localii sunt angajații primăriei, fără nicio autoritate. În plus, există polițiștii de proximitate, deci de ce avem nevoie de locali? Stopați risipa banului public!
Gata! M-am liniștit! Noroc cu inițiativa lui Apostu!
Pe bune?! În loc să reducă numărul gardienilor sau să îi de-a afară pe toți, Apostu caută să le justifice existența inventând nimic? Gardienii abia știu să vorbească corect… Sunt o rușine pentru primărie. Nu că ar fi singurii…
POLITIA LOCALA E O CAPUSA LA BUGETUL LOCAL.NU FOLOSESTE CU NIMIC CETATEANULUI-SE PLIMBA CU PAHARUL DE CAFEA IN MANA PE BUZUNARUL NOSTRU AL CETATENILOR.MACAR DACA AR LUA ATITUDINE FATA DE CEI CARE ARUNCA GUNOAIE PE STADA .BIROCRATIA!!!
In 2020 au votat, la Buzau, 38.878 de persoane, adica 35.68% din numarul total al celor cu drept de vot. Actuala conducere a primariei a obtinut 30.182 voturi, adica 27.69% ( povestea cu 78% voturi pentru Toma e pentru cei mai putintei la minte). Grosso modo, cam 1 din 4 buzoieni si-a aratat, prin vot, sustinerea pentru actuala conducere.
Acum se naste o intrebare : are dreptul un primar care a obtinut 27% (cum spuneam, cam 1 din 4) din sustinerea cetatenilor sa initieze schimbari MAJORE in localitatea pe care o ADMINISTREAZA (nu conduce, nu pastoreste sau cine-stie-ce alta formulare de genul asta) fara o consultare TEMEINICA (discutii „face to face” cu cetatenii, referendum, orice altceva asemanator) , bazandu-se doar pe vointa personala de a actiona intr-o directie si „sustinerea”, complet falsa si iluzorie, unui consiliu local format, la randul sau, din niste consilieri care au obtinut chiar mai putine voturi decat insusi primarul ?
Avem nevoie de un primar „luminat”, care sa asculte la oameni, sa nu aiba o atitudine mesianica si caruia sa ii pese de nevoile celor ce-l pun acolo sau vrem un primar pentru care conteaza doar propria parere, care isi considera cetatenii prea inapoiati pentru a sti ce e bine pentru ei, caruia ii pasa doar de concursuri, premii si laude (multe complet gratuite si/sau venind dinspre oameni „interesati”) si care trambiteaza continuu povestea cu „fonduri europene” ca si cand banii aceia ar veni „la noi” (banii aceia merg la niste firme care nu dau doi bani pe ce fac si cum fac, important e sa iasa profitul de minim 35%) ?
Sunt doar niste intrebari pe care, cred eu, ar trebui sa si le puna cetatenii Buzaului. Culoarea politica a primarului nu conteaza, are importanta doar dorinta sa de a fi acolo pentru oameni. Iar a fi acolo pentru oameni inseamna sa-i asculti, sa intelegi ce le trebuie, sa renunti la orgoliu si sa faci ce trebuie, nu ce vrei.
Răspuns pt. Nota Bene. Una din cifrele dvs. – deși oficial este corectă – în realitate e total mincinoasă. La ultimul referendum (în 2012) a reieșit că Buzăul are doar 115 mii de locuitori. Deci, clar nu poate avea 107 mii de cetățeni cu drept de vot și domiciliu stabil în oraș. Cel puțin 25% din populație e reprezentată de cei până în 18 ani, fără drept de vot. Buzăul ar trebui să aibă pe listele electorale maximum 86 de mii de locuitori. Iar din 2012, de la referendum, probabil că au mai părăsit vreo zece mii orașul. Atât cei plecați în străinătate, cât și cei care și-au vândut apartamentele și s-au mutat la casă în comunele din jur (Mărăcineni, Vadu Pașii, Vernești, Merei etc.). În concluzie, acel 27% indicat de dvs. în realitate se apropie de 45-50%.
Apoi, vizavi de reprezentativitate, corect e să vorbim și de contracandidați. Ce reprezentativitate au candidații PNL și PMP votati doar de 7% și 4% (față de 78% actualul primar) ? Ia faceți și la ei calculul aplicat de dvs primarului Toma!
Postarea dvs. are și tente anarhiste, de nerecunoaștere a rezultatelor unor alegeri democratice. Dacă și în cazul unui primar cu 78% vorbim de lipsă de reprezentativitate…
@Redactia :
Stimabile, pai cifrele oficiale sunt cele care au relevanta. Este complet irelevant ce credem ca stim daca nu putem demonstra. Realitatea, pentru noi toti, o reprezinta ceea ce vine „oficial”, altfel nastem anarhie (fix de ce ma acuzati pe mine) daca fiecare are propria realitate si „stie el mai bine”. Asadar cifrele oficiale sunt cele pe care le-am citat eu. Restul e cancan, cum spunea o reclama cu mult timp in urma.
Referitor la contracandidati: ce relevanta au?! Sunt contracandidatii primari? Serios, nu se duce nimeni dupa „fenta” cu „contracandidatii” (asta e model de discurs din anii ’90-2000, am depasit perioada aia). Aia au fost si s-au dus, in clipa in care au iesit pe locurile 2,3,4,100 au devenit irelevanti (intre noi fie vorba aia au fost irelevanti din start dar asta-i cu totul si cu totul o alta poveste)! Aici e vorba despre castigator, despre cel care este in functie ACUM! – nu uitam, da, ca discutam despre primar, primarie, consiliu si decizii pe care majoritatea cetatenilor municipiului Buzau le considera eronate/deplasate/etc.
Iar partea cu 78% este, dupa cum spuneam, hrana pentru tembeli. Cei ce au minim doi neuroni in cap stiu ca nu e nici un 78, e fix 27%. De ce? Pentru ca atatia oameni, din ce care au drept de vot, au decis sa voteze actualul primar. Simplu ca buna ziua. 78% este rezultatul votului , 78/100 dintre cei PREZENTI la vot au decis asa. Insa asta nu este reprezentativitate, mai ales ca, si aici numai un rau-intentionat ar putea spune altfel, ca alegerile din 2020 au fost facute doar de marionetele din penele cu speranta ca vor lua 50%+ la parlamentare.
Oamenii nu au iesit la vot pentru ca, 18 luni, au fost intoxicati cu texte tembele de genul „virusul ucigas”, „ne mor batranii”, „protejeaza-i pe cei dragi”, etc.
Ca o concluzie ramane de baza ideea ca acest primar adorat, adulat si mesianic ar trebui, daca tot se lauda ca are 78%, sa demisioneze si sa participe, din nou, la alegeri in vara. Personal nu dau o ceapa degerata pe partea politica a problemei, primarul poate sa fie si de la UDMR sau Uniunea Tatarilor, important e sa fie indreptat spre cetateni, sa inteleaga ca e acolo sa faca pentru NOI, cum vrem NOI, pentru ca NOI l-am trimis acolo si, mai ales, NOI PLATIM!
P.S. Nu va panicati, nu vrea nimeni revolutie la Buzau. Vrem doar sa fim auziti de un om pus intr-o functie de noi, pentru noi, om care a „luat-o pe aratura” in ultima vreme.
Pentru Nota Bene. Nu aveți dreptate. Sunt localități în România, unde mai bine de 50% din locuitori au plecat în străinătate. Și ei apar pe listele electorale, dar nu au votat niciodată și nici nu pot vota (sunt răspândiți peste tot în lume). Uitați, de exemplu la Rm. Sărat. Jumătate din oraș a plecat în străinătate după 90, când a căzut toată industria de acolo. Aici primarul – conform logicii dvs. – nu va avea niciodată reprezentativitate. Ce facem, nu mai ținem alegeri ? Schimbăm primarul după câteva luni că așa vrea x și y ? Aveți idee câți locuitori ai orașului Buzău, trecuți pe listele electorale, nu mai locuiesc în oraș și nu votează ? Ce-ați zice de un 30% ?
Măriceii la minte au impresia că trebuie băgați în seamă chiar dacă nu s-au prezentat la vot. Nu votezi, nu contezi. Nu mi se pare corect să se cheltuie resurse pentru cineva care nu dorește să participe la vot. Cred că votul cu preînscriere ar fi cel mai potrivit. Votul trebuie să fie rațional nu emoțional.
Nici mie nu-mi place Iohannis dar nu mă apuc să-i cer demisia și alegeri anticipate. L-a votat mai mult de jumătate dintre cei care s-au prezentat la vot? Da. Aștept frumușel încă 5 ani ca să-mi exprim o nouă opțiune.
Dacă aplic aceeași logică cu „reprezentativitatea” pe cifrele oficiale tare mă tem că sasul devine „minoritar”.
L-am apreciat pe dl. Ionuț Apostu în calitatea-i de gazetar. Din păcate, dânsul a început tot mai mult să aibă aere de ” metodist ” – cum se mai numeau propagandiștii de serviciu, și este băgat la înaintare pentru prefața unor intenții administrative – fiind, repet o sotto voce în primărie! Păcat că este manipulat și manipulează fiindcă are calități… Chestiunea cu poliția locală redistribuită în 12 cartiere stârnește controverse firești și chiar ar trebui dezbătută cu publicul. Pe de altă parte, am văzut în presa scrisă despre încă o inițiativă de succes a liberalului Ilie Bolojan care a dispus montarea de GPS-uri pe mașinile de serviciu ale Consiliului Județean Oradea … Problema s-a concretizat în … economii de bani, combustibil și … eficiență-transparență în muncă! Deși Buzăul este și va fi perpetuu ” roșu ” – indiferent de câți oameni ies sau nu la vot ! – are un primar care cade în admirația Bolojanului , dar nu prea se vede cum îi ” absoarbe ” ideile …
Desființați Direcția poliție locală!!! Nu avem nevoie de unii care să se joace de-a poliția. Măcar dacă se numeau altfel, ca să nu mai creeze confuzie în rândul cetățenilor. Se dau polițiști, dar nici de paznici nu sunt buni mulți dintre locali.
Domnu’ Apostu nu mai visați, nu mai tocați banii aiurea.
Pentru un local, primăria cheltuie pe lună, în medie, peste 7.000 lei.
Rușine!
@Pixelu Albastru : stimabile, bati campii! Mai ales ca faci supozitii prostesti. Dar am tot citit comentariile domniei tale, e complicat ce se intampla in mintea voastra.
@Redactia: in continuare imi spuneti despre ce credeti ca stiti, fara dovezi si date oficiale. Cum am stabilit, pentru a nu avea anarhie si a “vorbi toti aceeasi limba” acceptam “de bune” datele oficiale. Daca acestea nu reflecta realitatea nu e vina cetateanului, e vina decidentului. Si asta ar trebui sa fi fost grija PSDului pentru ca, natural, nu putem avea pretentii sau asteptari (ca popor) de la peneleu’ sau de la speriatii de la userei.
Asadar a crede ca neactualizarea datelor oficiale ofera legitimitate cuiva doar pentru ca “asa cred eu” e fals, nu poate combate nimeni asta.
Dar, si ma vad nevoit sa intreb, de ce , daca intr-adevar Toma se bazeaza pe 78% , nu demisioneaza pentru a fi reales “cum laudae”? Povestea cu “bani cheltuiti pe alegeri” e o tampenie, propagandã pentru prosti in genul cretinismelor promovate de cei de la userei, sunteti de acord.
Arunc, din cand in cand, un ochi pe Buzau City Report. Constat ca spusele-mi sunt sustinute nu doar de multimea de mesaje de nemultumire trimise catre primar ci si de atitudinea domniei sale, care este ori de ignorare, ori de apostrofare a celor care indraznesc sa ii critice planurile mesianice.
Un cetatean spune ca nu e caldura in nu stiu care scoala, vine primarul si ii spune ca nu-i asa, ca toate scolile au caldura. Cu alte cuvinte, stimate cetatean, esti un tembel.
Un alt cetatean spune ca , din toate promisiunile facute de primar, majoritatea au fost apa de ploaie, rezultatele nefiind nici pe departe cele asteptate (Iazul Morilor, etc). Ce spune primarul? Cetatene, esti tampit, Buzaul merge minunat doar ca tu esti limitat si nu intelegi. Folosind alte cuvinte, evident.
Asta este atitudinea gresita despre care vorbeam. Asta trebuie schimbat/indreptat. Inteleg ca sunteti legati de Toma intr-un fel sau altul (nu e asta treaba mea) si simtiti nevoia sa il aparati insa lucrurile evidente sunt, din pacate, evidente.
PS. Sa depasim capitolul “dar ceilalti? dar dincolo? Etc”. Discutia este despre primar, primarie, ceilalti nu conteaza.
PPS. On topic: tare as vrea sa aud un raspuns oficial venit de la primarul Toma cu privire la utilitatea politiei locale, cu inscrisuri concrete, si cu privire la banii care merg in directia acestei pseudo-institutii (in opinia mea, am acest drept la opinie).
In rest sanatosi sa fim ca viata e grea si cand cunosti oamenii potriviti, daramite cand nu cunosti…
Răspuns pt. Nota Bene.
1) Da, e o problemă a statului român. Îi trece pe listele electorale pe cetățenii plecați din țară, deși ei nu au posibilitatea de a vota la alegerile/referendumurile locale. Și apoi ne prezintă niște informații mincinoase referitoare la prezența la vot. Din păcate, acest stat nu e în stare nici măcar să facă un referendum cum trebuie, în care să aflăm câți mai suntem pe aici, câți sunt pe afară etc.
2) Afirmația dvs. că primarul Toma ar trebui să-și dea demisia pt. că sunt o „multime” de comentarii nefavorabile e ridicolă. Cât înseamnă „mulțimea” asta ? „Mulțimea” asta poate fi compusă din câteva sute de inși, unii dintre ei angajați politic la alte partide (și poate unii plătiți să facă asta). Ce facem, ne luăm după „mulțimea” de comentarii sau după cei 30 de mii de buzoieni care au votat într-un cadru oficial ?
@Redactia
Exact asta spun: pentru ca primarul Toma are 30.000 de buzoieni care au votat oficial nu ar trebui sa fie nici o problema pentru dumnealui sa caute validarea in cadrul unor alegeri LEGITIME!
Astfel ar inchide gura unor carcotasi ca subsemnatul si altora ca mine.(sunt convins ca asa suntem vazuti, ca fiind carcotasi si vesnic nemultumiti)
Pe de alta parte, cu acest prilej, vedem si cati dintre cei 30.000 de buzoieni ii sustin in continuare ideile, atitudinea si comportamentul. Cred ca ar fi „win-win situation”.
Cum spuneam in alte comentarii, cand primarul face exact ceea ce trebuie sa faca primarul (asfaltari, parcari, iluminat public – chiar asa, de ce Buzaul nu are LED-uri pe stalpi? -, cantine sociale, orice altceva pe linia asta sociala, etc) sunt suficiente deciziile consiliului local.
Cand primarul are de gand sa schimbe orasul, facand parcuri unde nu au mai fost niciodata, inchizand strazi care nu au fost niciodata inchise, schimband sensurile pe strazi pe care se circula intr-un anumit mod de 45-50 de ani, renuntand la sute de locuri de parcare – Centru, Unirii Sud, Unirii Nord -, asumandu-si creare de parcuri „de record european” – serios, cel mai mare parc din Europa ii trebuie Buzaului acum? – , etc, ei bine, in acel moment primarul are nevoie sa asculte parerile cetatenilor. De fapt cred ca ar fi de bun-simt sa ne gandim ca are obligatia sa asculte acele pareri.
Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie : daca in septembrie 2020 , in campanie, venea primarul Toma sa ne spuna ce are de gand sa faca (cele enumerate mai sus) oare mai primea cele 30.000 de voturi? Ma indoiesc! Si tocmai din acest motiv este combatuta atat de puternic ideea demisiei si (daca cetatenii vor) realegerii. Eu, personal, daca as sti ca ma bazez pe 78% as demisiona astazi…
„Multimea” de comentarii negative la adresa planurilor primarului de pe Buzau City Report inseamna cam 90% din comentariile postate. E usor de verificat, informatia e publica. Iar aceste „cateva sute de insi” sunt cetateni ai Buzaului. Platiti, neplatiti, aici discutia nu-si are sens. Sau din contra, are dublu-sens. Platiti pot fi cei care-l critica pe primar asa cum platiti pot fi cei care-l „apara” pe primar. Intrebarea este : din banii cui sunt platiti? E clar ca aia care-l critica nu-s platiti din bani publici, da? Insa despre ceilalti…mai bine nu intram in discutia asta, zic eu.
PS. Si totusi toate astea s-ar putea rezolva atat de simplu : consultarea cetatenilor. Atat! Te intalnesti cu oamenii, asculti argumentele impotriva, prezinti argumentele pentru, decideti impreuna, se actioneaza. Este atat de simplu! Trebuie doar un om care sa inteleaga ca e despre oameni, nu despre orgoliu. Pacat ca pe meleagurile astea sunt inca ramasite din „epoca de aur” cand fiecare voia sa fie conducatorul luminat „care stie el mai bine”.
Cred că Nota Bene a fost plecat dupe planetă. Altfel nu-mi pot imagina cum a trecut pe lângă conflictul Toma – Poliția Locală mediat de justițea dependentă!
De ce să demisioneze primarul? Dacă există mulți nemulțumiți de prestația acestuia au cadrul legal să strângă semnături pentru demiterea acestuia (organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială). Evident că este aproape imposibil să se realizeze acest lucru pentru că se lovesc de aceeași aberație cu „nereprezentativitatea” adică cifre nereale. De ce bat câmpii cu votul cu preînscriere? Pentru că dispare aberația cu „nereprezentativitatea” luându-se în calcul doar cei care doresc să participe la vot. S-a încercat introducerea acestui tip de vot atunci când au fost emise Cărțile de Alegător, dar s-a renunțat la ele fără nicio explicație din partea autorităților de la acea vreme. Probabil cineva s-a speriat că alegerile n-o să mai poată fi viciate într-un procent convenabil!
Conflict? Ala a fost praf in ochi!
Ma gandesc ca instanta (serios, e ciudat cum statisticile si instantele sunt ok cand ne dau dreptate noua si „alor nostri” dar total tampite cand le dau dreptate „lor” – ori suntem corecti, ori nu mai suntem, parafrazand un clasic in viata) nu a interzis si reorganizarea pseude-institutiei.
Asadar, daca ar vrea, primarul ar putea gasi o solutie de reorganizare astfel incat stimabilii functionari specializati in odihna pe bani multi s-ar „cere” singuri acasa.
Scolile si liceele din Buzau au paza ? Daca nu au…bagi politia locala! Cum? 3 schimburi, fiecare cu jumate de norma.
Crangul, fiind acum al municipiului, are asigurate conditii minime de securitate? Nu?! Pai e ok, bagi politia locala! Cum? 3 schimburi, juma de norma, toata padurea!
S.a.m.d.
Ideea e ca daca vrei, poti. Mai ales ca, primar fiind, esti acolo sa gasesti solutii, sa rezolvi, nu sa iei premii si laude sau sa ii invinovatesti pe „ceilalti”. Esti barbat si ai vrut functie publica, fa ce trebuie sa faci! Nu poti? Nu e panica, te dai frumos la o parte si aia a fost! Elegant.
Hai, astept sa ma contrazici si acum!
PS. Poate intelegeti (dl. Tereaca si cu tine) ca discutia nu e despre Toma, persoana fizica. Este despre primarul municipiului Buzau. Indiferent de cum l-ar chema. Principiile sunt valabile pentru toti cei ce se cred barbati si vor functii publice.
Stati asa, a fost primarul Buzaului la televizor si a explicat el natiunii cum e bine ca vor fi din nou sectoristi si ca, in esenta, treaba lor e sa se asigure ca gunoiul va fi colectat selectiv si ca burlanele vor fi la nivelul trotuarului.
Asadar vom plati 4×4500 de lei / lunar unor „tineri” care vor avea ca activitati cautatul in gunoi, verificatul burlanelor si , probabil, aflarea numerelor de telefon ale tuturor gagicilor interesante. (asta, ultima, e o gluma dar nu-i exclus). Superb!
In alta ordine de idei, si-a pus cineva problema legala a discutiei despre gunoi? Al cui este gunoiul menajer? Nu este el al celui care il produce(proprietar de drept), acesta platind serviciul de transport si depozitare/reciclare/whatever ? Daca cel ce produce gunoiul este proprietar, nu este „scormonitul” in gunoi o infractiune? Nu de alta da’ „pe afara”, de unde tot se inspira domnia sa primarul, cam asa stau lucrurile, nu prea poti sa umbli in gunoiul omului ca daca te vede „faci buba” si te alegi cu vreo amenda penala, ceva.
Vreți onestitate de la primar dar sugerați să acționeze mârșav (s-ar „cere” singuri acasa), precum angajatorii care vor să se descotorosească de anumiți angajați făcându-le viața un calvar. În sistemul privat poți găsi nod în papură fără prea multe bătăi de cap dar în administrație este mai dificil.
@Pixel
Cand stau unii pe banii mei si freaca menta putin imi pasa de metoda prin care se scapa de ei.
Ce mama naibii, contribuabilii sunt societate de binefacere ca sa sponsorizeze lenea unor semi-scoliti?
Iar asta cu „vreti onestitate bla bla”…tu esti serios? Sau iti place sa evidentiezi evidentul?
Nu repari o nedreptate cu o altă nedreptate. Nu sunt vinovați nici localii și nici primarul de această situație. Vina este a legiuitorului. Văd că vă doare, vă simțiți lovit la pușculiță. Dumneavoastră ați mișcat ceva ca situația să vă mulțumească? Puteți demara o inițiativă cetățenească care să-și propună să corecteze legislația actuală în acest domeniu. Dacă purcedeți la drum eu vă susțin. Poate n-o să fiu singurul.
Ce idioțenie! Primăria caută să justifice existența acestor angajați inutili. Singura soluție: desființarea! Nu ar fi nicio pierdere, din contră s-ar face economii la bugetul local.
4 inși pe un sector?! Adevărații sectoriști erau singuri pe un sector și știau tot ce mișcă în sector. Făceau muncă de poliție, nu verificau prin gunoaie cum vrea Apostu să facă localii.
Domnule reporter, faceți acele sondaje cerute mai sus?
Toma ar trebuie să țină cont de părerea cetățenilor.