„Buzăul a fost primul din România! Facem și noi la Brăila!”

„Buzăul a fost primul din România. Mi-a plăcut acest lucru atunci când am aflat. Jos pălăria pentru colegii de la Buzău! Noi, la Brăila, vom fi din toamnă al doilea oraș și județ cu manual de istorie locală. E totulș aprobat, conform legii. Nu trebuie niciodată să ne uităm originile, trebuie să fim mândri de unde am plecat”, a spus azi, la Buzău, Mihai Tudose, cel mai cunoscut om politic de la Brăila.


Manualul de Istorie a Județului Buzău a fost lansat în 2019 și e studiat de elevii buzoieni din clasa a VII-a. De atunci, Buzăul are inclusiv un manual de geografie locală

Brăila s-a inspirat de la Buzău (de asemenea, primul din țară) și în privința expozițiilor foto în aer liber. Brăila are acum chiar două:

Personalități din Brăila

Brăila multietnică

În cuvântarea ținută azi la Buzău, Mihai Tudose a vorbit despre cel mai important proiect comun dintre cele două județe vecine:

„Facem eforturi comune, la nivelul administrațiilor locale, pentru a determina construcția drumului expres Buzău – Brăila. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea industrială a Buzăului prin ieșirea facilă la Dunăre, la portul din Brăila”.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „„Buzăul a fost primul din România! Facem și noi la Brăila!”

 • Istorie locala? Pregatim federalizarea?
  Astia care sunt asa incantati de istoria judetului Buzau vor fi la fel de incantati cand va aparea Istoria Tinutului Secuiesc?
  Niste nulitati care nu stiu ce sa faca sa para ca au facut ceva ca sa-si merite banii care le vin, in esenta, pe degeaba.

  P.S. Tudose sa scrie ” Istoria Serviciului Roman de Informatii – de la recrut la ofiter” daca vrea sa scrie ceva la care se pricepe.

  Răspunde
  • Ești prea “ deștept “ să înțelegi ce e istoria locala ! Ai terminat zece clase la Rusetu? Cat despre SRi tu nici macar sa dai prin curte cu mătura nu ai fi bun!

   Răspunde
 • Daca tot vor cărți de istorie,mai bine sa se gândească acești „politici ” ai vremurilor noastre când se apuca sa facă un drum de viteza pe 4 benzi între Buzău și Brăila că tare ar fi bun. Teren este destul in Bărăgan și ar putea sa să facă ceva util. Don Tudose poate ceva fonduri UE mai găsești și pentru asta. Podul de la Brăila e mare lucrare, să fii sănătos.

  Răspunde
 • Ha! Ha! Ha! Deci, și Brăila rămâne fără parcări ! Săracii de ei, nici nu știu ce-i așteaptă !

  Răspunde
  • Brăila are patru și nu două expoziții foto in aer liber.
   În altă ordine de idei, voi cei care faceți comentarii doar pentru că va simți importanți, de ce vă pitiți după pseudonime ? Vă e rușine de prostiile debitate ?

   Răspunde
 • Ințeleg că mâine începe campania electorală dar nu văd rostul aerului triumfalist pe care-l afișează dl. Mihai Tudose la Buzău . E drept, face parte din marea familie ” social-democrată ” din sud-estul României și pune la cale o serie de înțelegeri cu șefii PSD de la centru și locali… Ii sugerez dlui. Tudose să renunțe la aroganța și glumițele sale așa-zis spirituale și să repare răul pe care l-a făcut acestei țări când – premier fiind – a refuzat întâlnirea și primirea cu primul ministru al unei puteri economice mondiale – Japonia – venit cu o importantă delegație oficială pentru convorbiri economice și investiții nipone în România ! Am trăit una din cele mai mari rușini din istoria postdecembristă a statului român . Acum ar fi fost momentul să apelăm la Japonia ținând cont că vecinii noștri Serbia și Ungaria tocmai ce-au făcut o prietenie ” indestructibilă ” cu șeful statului chinez iar noi, am rămas în aer, doar cu vizite prezidențiala la Washington fără finalitate economică …

  Răspunde
 • Pentru Bangladesh unde se moare e foame e bine…

  Răspunde
 • Dar pretul apei de ce nu este la fel de ieftin ca la Braila???

  Răspunde
 • Păi nu a văzut Tudose că făcea și el prețul apei ca la Buzău.

  Răspunde
 • Buzăul, prin tot ceea ce se face aici din 2016 încoace, generează idei și deschide căi de dezvoltare a comunităților acestei țări. Aici la Buzău, dincolo de asfaltări și parcări (atâtea câte sunt) se face mult mai mult. Asta cu istoria locală este doar un exemplu bun de urmat. Sunt atâția oameni importanți din istoria Buzăului, Brăilei, Iașiului, Botoșanilor, Aradului, Bistriței, Giurgiului, etc… de care nimeni nu a auzit vreodată. Acești oameni au făcut minuni pe timpul lor, minuni care dăinuie până astăzi iar noi nu știm. I-am îngropat cu tot cu geniile lor ceea ce este total greșit. La Buzău îi dezgropăm și ne lăudăm cu ei. Alexandru Marghiloman.. cine știa de el în afară de profii de istorie ? Acum știe o țară întreagă ce și cum despre acest mare om. Sunt sigur că fiecare județ are oamenii lui iar mie unul mi-ar plăcea să aud și să-i cunosc.. Acum, liber la hate și hai la vot !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.