Buzăul a luat Cupa României! CSM București, umilită pe final!

Este cea mai mare performanță all-time a sportului buzoian.

Gloria Buzău a câștigat Cupa României împotriva selecționatelei mondiale reunite la CSM București.

Dacă la CSM a jucat o singură româncă – Cristina Neagu – la Buzău româncele sunt majoritare (doar patru jucătoare străine)! Din acest motiv, victoria Gloriei de azi este și o victorie a handbalului românesc!

În plus, Gloria a învins CSM și fără cea mai bună trăgătoare Bianca Tiron (accidentată). A suplinit-o însă magistral Mădălina Zamfirescu – extraordinară și pe atac și pe apărare.

Excelent au jucat la Buzău și Andreea Rotaru, pivotul Subțirică și Vasileuskaia – pe extremă.

Toate fetele au jucat bine și merită felicitări. Inclusiv antrenorul Relu Roșca și chiar Coco Mihăilă (antrenorul din anii trecuți, dar cu merite la ascensiunea echipei din Buzău).

Mai puține felicitări primesc cei care, îndeosebi din politică, au cerut chiar de curând desființarea echipei de handbal.

Victorie meritată, Buzăul a condus tot meciul! În ultimele secunde CSM a clacat astfel că Buzău a pus șase goluri avans pe tabelă!

Gloria Buzău îi mai poate face în acest an încă o dată fericiți pe microbiștii buzoieni. CLICK pe articolul de mai jos pentru detalii.

Notă. În sportul buzoian fosta echipă de rugby Contactoare Buzău a câștigat Cupa României în 1987. Dar, reușita de acum este, în opinia reporterului, mai valoroasă. A fost obținută într-unul din cele mai puternice campionate din lume, împotriva unei echipe (campioană en-titre) care în urmă cu câțiva ani a câștigat Champions League.

loading...

6 comentarii la „Buzăul a luat Cupa României! CSM București, umilită pe final!

 • Nu a cerut nimeni desfiintarea echipei. Altceva s-a cerut, ca autoritatile locale sa nu finanteze cluburi sportive. Si problema este ca Gloria Buzau cu echipele sale de fotbal masculin, handbal dar si celelalte sectii sportive ”mananca” de la bugetul local cat asfaltarile si transportul local la un loc. Enorm! Suntem cam primii la alocari pentru cluburi sportive raportat la populatie.
  Si cluburile sportive nu inseamna sport de masa, nu inseamna sanatate prin miscare sau marirea ariei de selectie sportive.
  Si cum tindem spre Vest, exista oare vreo tara civilizata in care statul finanteaza sportul de performanta? Nu cred; noi ne aflam inca in reminescenta comunista prin care se incerca propagandistic sa ne aratam valentele fata de occidentul decandent.
  Felicitari jucatoarelor pentru succes. Nu este vina lor ca exista investitori in sport si ca ele sunt beneficiare ale unor jocuri politice prin care unii primari vor sa castige simpatie publica.

 • In handbal se poate vorbi de Buzaul MARE !

 • Păi dacă autoritățile locale nu mai finanțează echipele e simplu. Ele se desființează. Fotbalul, handbalul, voleiul, etc. vor dispărea în România.

 • FELICITARI! Handbalul,un sport in care merita sa investesti si care trebuie ajutat si sprijinit cu toate fortele.FELICITARI!

 • Daca ” autoritatile ” nu mai sustin sportul , in 10 ani vom fi la nivelul statului VANUATU d.p.d.v. sportiv .

  Apropos Redactia , faceti la Handbal , fete si baieti o recapitulare cu fiecare club in parte de catre CINE este finantat ….. nu cred ca este vreunul finantat privat .
  DA, este o problema cu finantarea privata in Romania . In primul rind Legea Sponsorizarii este o MIZERIE , nu incurajeaza sponsorizarea . In al doilea rind DACIA , un BRAND european sponsorizeaza echipe de fotbal din ITALIA ( UDINESE ) si parca de anul asta si o echipa din SPANIA !
  DE CE nu se inghesuie marile firme sa sponsorizeze sportul romanesc ?

  Sa speram ca linga echipele de handbal din BUZAU vor veni totusi si niste sponsori care sa mai diminueze aportul financiar al Primariei ….
  In ceea ce priveste performanta fetelor , nu cred ca este ” unica ” , parca si CONTACTOARE a cistigat cindva CUPA ROMANIEI la RUGBY ….

 • Răspuns pt. Dema Gogu.
  1) Nu, cluburile de handbal feminin senioare sunt deținute de exclusiv de autoritățile locale. A închide robinetul cu bani publici ar însemna închiderea acestui sport în România. Se poate face și asta, dar cei care iau decizia să-și asume asta.
  2) Marile firme din România nu vin să sponsorizeze tocmai din cauza asta. Dacia a ajuns să sponsorizeze în Italia și Spania tocmai pentru că legislația din țările respective permite.
  3) Nu am spus că e o performanță unică, ci doar că e cea mai mare. La handbal s-a obținut Cupa României într-unul din cele mai puternice campionate din lume, împotriva unei echipe care în urmă cu câțiva ani a câștigat Champions League.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.