Buzăul ar fi primul județ din țară! Se lucrează la manual

Ar fi o premieră la nivel național.

Ca la școlile din municipiul și județul Buzău să se introducă materia „Istoria județului Buzău”.

La proiect se lucrează deja, inițiatori sunt primarul Toma și istoricii buzoieni Marius Nicoară și Valeriu Nicolescu.

Se va edita și tipări un manual, noua materie va fi opțională.

Primarul Toma, înfocat patriot local și național, a făcut azi acest anunț.

„E un proiect care îmi place din ce în ce mai mult. Dragostea față de aceste locuri, mândria de a fi buzoian,  se cultivă de la vârstele cele mai fragede.  Cartea de istorie va fi despre fapte, locuri și personalități buzoiene. Vor fi mai mulți buzoieni de valoare implicați. Eu sper ca din toamnă elevii de la școlile din tot județul Buzău să poată opta pentru această materie care le va îmbogăți cultura generală și încrederea în forțele proprii”.


„Da, e o idee originală, dacă vom reuși vom fi primii din România. Gândul ne-a venit în urma orelor de istorie ținute la toate școlile și liceele din Buzău în cadrul acțiunilor de Centenar. Atunci am văzut că elevii erau încântați de ceea ce li se povestea, ascultau cu mare atenție relatările despre buzoienii de succes. Proiectul e abia la început, probabil nu ne va fi ușor, trebuie să ne hotărâm cui ne vom adresa în primul rând. Celor din ciclul primar, gimnazial sau liceal ? Apoi trebuie realizat manualul, obținut avizul Ministerului Educației și realizată promovarea în școli. Orele vor fi ținute de profesorii de istorie sau chiar de învățători pentru ciclul primar”, a explicat istoricul Marius Nicoară.

Cartea de istorie a Buzăului va avea și o secțiune dedicată buzoienilor care au căpătat o reputație națională sau internațională.

2019 este al doilea an în care Primăria Buzău a editat un calendar cu personalitățile buzoiene – distribuit în toate școlile din județul Buzău.

CLICK AICI pentru mai multe detalii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Cine a fost pe post de Moș Crăciun. Iată ce se va face cu banii CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzăul ar fi primul județ din țară! Se lucrează la manual

  • Facem o carte despre istoria lui Toma mai bine zis.

  • Mi se pare o ideie foarte buna,mult succes…!!!!

  • Ar fi o “ideie” si mai buna daca ai scrie corect despre materia pe care elevii s-ar putea (Fereasca Dumnezeu !) sa o invete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.