„Buzăul, capitala României pentru o zi. Cel mai grandios eveniment de Centenar din țară”. Iată câți oameni sunt așteptați

Primarul C-tin Toma a anunțat că evenimentul de pe 17 mai de la Buzău va fi transmis în direct de TVR.

„Va fi o mândrie pentru noi buzoienii că vom organiza aici cel mai important eveniment de Centenar din întreaga țară. TVR a anunțat azi că va prelua evenimentul în direct. Vor filma cu 14 camere. Precum la înmormântarea Regelui Mihai vor lăsa transmisiunea la liber și celorlalte televiziuni naționale. Și sunt convins că o vor face astfel încât în acea zi Buzăul va fi capitala României. Vor veni cele mai importante notabilități ale statului, în frunte cu președinte Iohannis, patriarhul Daniel, șefii Camerelor etc. Cine lipsește va dovedi o lipsă de respect față de eroii neamului. Pentru că la Buzău sunt înmormântați cei mai mulți soldați care au sfârșit pe câmpul de luptă. Gândiți-vă că la Mărășești sunt îngropați 3400 de eroi, iar la Buzău 9400”, a prezentat Toma.

La eveniment se preconizează că vor participa în jur de opt mii de persoane, din care primarul își dorește ca jumătate să fie copii și elevi de la școlile buzoiene. Ideea este ca aceștia să fie inseminați, de mici, cu puternice simțăminte patriotice.

Se vor monta și două ecrane uriașe pentru ca evenimentul să fie văzut și de cei care nu vor putea ajunge pe aleile cimitirului.

Pe gardul unității militare se va desfășura cea mai mare expoziție foto în aer liber – 632 de metri liniari – cu imagini istorice cu începere de la războiul de independență de la 1877 și până la eroii căzuți în Afganistan.

Pe fotografii vor exista explicații atât în română, cât și în engleză, pentru viitorii vizitatorii străini, întrucât expoziția va fi una permanentă.

Ideea primarului este ca Cimitirul Eroilor din Buzău să devină, în timp, un important obiectiv turistic național, de aceea și modernizările importante ce se relizează în acea zonă în ultima lună.

Citește și articolul: „Va fi mai greu până va afla lumea unde ne-am mutat”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„Buzăul, capitala României pentru o zi. Cel mai grandios eveniment de Centenar din țară”. Iată câți oameni sunt așteptați

  • Într-adevăr sunt și eu mândru că sunt buzoian .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.